Skocz do zawartości

Projekt grupowy- Amerykańskie patrolowce typu PC-461, 1/350

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Chyba rozumiem o co chodzi Koledze. Przyznaję Order Sokolego Oka I klasy za spostrzegawczość. 

Zastanowię się czy dam radę to obejść.

Edytowane przez zaruk
Napisano

Ile jest dokładnie bulajów na przedniej części nadbudówki pomiędzy bocznymi drzwiami? Chodzi mi o tą część idącą po łuku potem są drzwi i za nimi jest po jednej na stronę. 9 czy 8?

Napisano
59 minut temu, Lipa napisał:

Ile jest dokładnie bulajów na przedniej części nadbudówki pomiędzy bocznymi drzwiami? Chodzi mi o tą część idącą po łuku potem są drzwi i za nimi jest po jednej na stronę. 9 czy 8?

:szczerbol:    

Napisano (edytowane)
11 minut temu, M.A.V. napisał:

:szczerbol:    

:szczerbol:  :szczerbol: :szczerbol:

Model kartonowy ma 9 podobnie jak mój glut z arsenala. Ołówkiem zaznaczyłem to niekształtne gówno by mieć pewność. Seed z obliczeń zdjęciowych ma 8. Ciężko coś policzyć z kilku zdjęć z powodu zmieniającej się perspektywy. To ten tam ten, rozumISZ, tracę wiarę w swoje umiejętności liczenia na palcach i czuję się sprowadzony do poziomu polskiego studenta kierunków ścisłych:szczerbol: :szczerbol: :szczerbol:

Edytowane przez Lipa
  • Haha 2
Napisano (edytowane)

5.jpg.376ff76c915258855bd2b0858d5cc8f3.jpg

musi być nieparzysta liczba bo od frontu było centralne  :szczerbol:

ja to widzę tak z przodu 5 sztuk ( centralne + po 2 po bokach)  i jeszcze po jednym (nr3) znajdujące się już za balustradką, potem były drzwi i jeszcze jedno pojedyncze okno.... 

EDIT   ----------------

6.jpg.782d370c006d011a7f0671d4b2258c34.jpg

EDIT  2 --------------

a w ogóle co to za dyskusja....   takie rozkminy to dopiero przy okazji galerii końcowej  :haha:

Edytowane przez M.A.V.
  • Haha 2
Napisano
10 minut temu, M.A.V. napisał:

5.jpg.376ff76c915258855bd2b0858d5cc8f3.jpg

musi być nieparzysta liczba bo od frontu było centralne  :szczerbol:

ja to widzę tak z przodu 5 sztuk ( centralne + po 2 po bokach)  i jeszcze po jednym (nr3) znajdujące się już za balustradką, potem były drzwi i jeszcze jedno pojedyncze okno.... 

EDIT   ----------------

6.jpg.782d370c006d011a7f0671d4b2258c34.jpg

Też tak widzę. Też tak podpowiada logika.... ale

14.jpg.e50af1a5dc1652950f3287048b833ab1.jpg.646a5d24f38e91cffca6c03c277d0f98.jpg

Wygląda jak nitowane w identyczny sposób czyli drugi bulaj? Nie było może kilku wersji tej nadbudowy? Czy to nity z drzwi? Od zawsze mnie coś takiego irytuje. Mam fajne zdjęcie Ha Go z Peleliu to najważniejsze szczegóły zasłonił jakiś wydziarany, roznegliżowany cwel co se przeszedł przed kadrem.

Napisano

bo to jest wszystko dla zmyłki szpiegUF   :haha: 

liczą od lewej do prawej wychodzi 7.... liczą od prawej do lewej wychodzi 9....

dlatego to jest ścigacz schrödingera  :haha:

gdzie nie patrzysz jest inaczej....

7....

7.thumb.jpg.495a1f3bbabc3aa92cf6853e88087a5b.jpg

abrakadabra....  

jest....    9

8.jpg.5fcfe4642afaf2870375c5f84e369e45.jpg

• Thanks 1
Napisano

Zagadka rozwiązana. Wychodziłoby na to, że czterocyfrowe numery miały minimalnie większą nadbudowę. Pewnie fotel Prezesa się nie mieścił:szczerbol:

• Like 1
Napisano
5 minut temu, Lipa napisał:

Zagadka rozwiązana. Wychodziłoby na to, że czterocyfrowe numery miały minimalnie większą nadbudowę. Pewnie fotel Prezesa się nie mieścił:szczerbol:

.... może tak być....

tu fotka od strony bebechów - ewidentnie za drzwiami na wingdecku w stronę dziobu jest tylko jeden bulaj (ciemny bo zasłonięty otwartymi drzwiami )

11.jpg.63dc1ee9c7c7a3de6b135ebaa9d7fa1c.jpg

• Like 1
Napisano
10 minut temu, Lipa napisał:

no dobra ale to w takim razie to TY mówisz Gale że jego PC jest zdupczony  :haha:

Napisano

12.jpg

Ta fotka, którą dałeś ma dodatkowe wcięcie w daszku na drzwi. Pop.....lone te łUtki jak lato z radiem:haha:Po Po Lu Po:haha:

Napisano (edytowane)
3 minuty temu, M.A.V. napisał:

no dobra ale to w takim razie to TY mówisz Gale że jego PC jest zdupczony  :haha:

Czysta przyjemność:haha:

@Editt Albo i nie. Przeca tu Pruskie wychowanie i Kumoterstwo jak w polskim rządzie. NIE MA odwagi by krytkUwać sFoich:haha:

Edytowane przez Lipa
  • Haha 2