M.A.V. Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia co do świateł pozycyjnych i ich osłon to bywało z tym różnie..... tak na szybko.... 2 Cytuj
zaruk Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia (edytowane) Chyba rozumiem o co chodzi Koledze. Przyznaję Order Sokolego Oka I klasy za spostrzegawczość. Zastanowię się czy dam radę to obejść. Edytowane 31 Sierpnia przez zaruk Cytuj
Lipa Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia Ile jest dokładnie bulajów na przedniej części nadbudówki pomiędzy bocznymi drzwiami? Chodzi mi o tą część idącą po łuku potem są drzwi i za nimi jest po jednej na stronę. 9 czy 8? Cytuj
Szydercza Gała Napisano 31 Sierpnia Autor Napisano 31 Sierpnia A widzisz Zbychu, takiej nie widziałem. Cytuj
M.A.V. Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia 59 minut temu, Lipa napisał: Ile jest dokładnie bulajów na przedniej części nadbudówki pomiędzy bocznymi drzwiami? Chodzi mi o tą część idącą po łuku potem są drzwi i za nimi jest po jednej na stronę. 9 czy 8? 7 Cytuj
Lipa Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia (edytowane) 11 minut temu, M.A.V. napisał: 7 Model kartonowy ma 9 podobnie jak mój glut z arsenala. Ołówkiem zaznaczyłem to niekształtne gówno by mieć pewność. Seed z obliczeń zdjęciowych ma 8. Ciężko coś policzyć z kilku zdjęć z powodu zmieniającej się perspektywy. To ten tam ten, rozumISZ, tracę wiarę w swoje umiejętności liczenia na palcach i czuję się sprowadzony do poziomu polskiego studenta kierunków ścisłych Edytowane 31 Sierpnia przez Lipa 2 Cytuj
M.A.V. Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia (edytowane) musi być nieparzysta liczba bo od frontu było centralne ja to widzę tak : z przodu 5 sztuk ( centralne + po 2 po bokach) i jeszcze po jednym (nr3) znajdujące się już za balustradką, potem były drzwi i jeszcze jedno pojedyncze okno.... EDIT ---------------- EDIT 2 -------------- a w ogóle co to za dyskusja.... takie rozkminy to dopiero przy okazji galerii końcowej Edytowane 31 Sierpnia przez M.A.V. 2 Cytuj
Lipa Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia 10 minut temu, M.A.V. napisał: musi być nieparzysta liczba bo od frontu było centralne ja to widzę tak : z przodu 5 sztuk ( centralne + po 2 po bokach) i jeszcze po jednym (nr3) znajdujące się już za balustradką, potem były drzwi i jeszcze jedno pojedyncze okno.... EDIT ---------------- Też tak widzę. Też tak podpowiada logika.... ale Wygląda jak nitowane w identyczny sposób czyli drugi bulaj? Nie było może kilku wersji tej nadbudowy? Czy to nity z drzwi? Od zawsze mnie coś takiego irytuje. Mam fajne zdjęcie Ha Go z Peleliu to najważniejsze szczegóły zasłonił jakiś wydziarany, roznegliżowany cwel co se przeszedł przed kadrem. Cytuj
M.A.V. Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia bo to jest wszystko dla zmyłki szpiegUF liczą od lewej do prawej wychodzi 7.... liczą od prawej do lewej wychodzi 9.... dlatego to jest ścigacz schrödingera gdzie nie patrzysz jest inaczej.... 7.... abrakadabra.... jest.... 9 1 Cytuj
Lipa Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia Zagadka rozwiązana. Wychodziłoby na to, że czterocyfrowe numery miały minimalnie większą nadbudowę. Pewnie fotel Prezesa się nie mieścił 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 1 Września Napisano 1 Września 5 minut temu, Lipa napisał: Zagadka rozwiązana. Wychodziłoby na to, że czterocyfrowe numery miały minimalnie większą nadbudowę. Pewnie fotel Prezesa się nie mieścił .... może tak być.... tu fotka od strony bebechów - ewidentnie za drzwiami na wingdecku w stronę dziobu jest tylko jeden bulaj (ciemny bo zasłonięty otwartymi drzwiami ) 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 1 Września Napisano 1 Września 10 minut temu, Lipa napisał: Zagadka rozwiązana. Wychodziłoby na to, że czterocyfrowe numery miały minimalnie większą nadbudowę. Pewnie fotel Prezesa się nie mieścił no dobra ale to w takim razie to TY mówisz Gale że jego PC jest zdupczony Cytuj
Lipa Napisano 1 Września Napisano 1 Września Ta fotka, którą dałeś ma dodatkowe wcięcie w daszku na drzwi. Pop.....lone te łUtki jak lato z radiemPo Po Lu Po Cytuj
Lipa Napisano 1 Września Napisano 1 Września (edytowane) 3 minuty temu, M.A.V. napisał: no dobra ale to w takim razie to TY mówisz Gale że jego PC jest zdupczony Czysta przyjemność @Editt Albo i nie. Przeca tu Pruskie wychowanie i Kumoterstwo jak w polskim rządzie. NIE MA odwagi by krytkUwać sFoich Edytowane 1 Września przez Lipa 2 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 1 Września Autor Napisano 1 Września Zaś znUF ZDRADA Wszystkie SEED'y do kosza, projekt anulowany, zakładać kapelusze i won do domu 2 Cytuj
zaruk Napisano 1 Września Napisano 1 Września (edytowane) Na szczęście takie rzeczy wychodzą dopiero w galerii, kiedy trudniej się wycofać z projektu. 8 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Zaś znUF ZDRADA Wszystkie SEED'y do kosza, projekt anulowany, zakładać kapelusze i won do domu Nie desperuj. Wywal z galerii zdjęcia przodu, z tyłu też się zacnie prezentuje. I już. W razie potrzeby: https://www.instagram.com/reel/DXR19_6DKPk/?igsi=MW5zbGd6Y2d6MXUydQ== Edytowane 1 Września przez zaruk 2 Cytuj
M.A.V. Napisano 1 Września Napisano 1 Września Dobra Panowie... ponad 4h wyjęte z życiorysu ale mam trochę kwitów że 9 też jest OK... no chyba że Gała już swojego ciepnął w hasiok co więcej wychodzi na to że to z numeracją nie ma nic wspólnego ani z czasem budowy ale ze stocznią która budowała ---> casus czołgu Tiger który się różni detalami w zależności od tego jaki zakład go składał Będąc jeszcze w temacie okienkowym ---> te ostatnie okienka (za drzwiami w stronę rufy) nie były często wycinane z uwagi że tam znajdował się sprzęt sonarowy (rozbudowywany z upływem czasu i bulaj tylko przeszkadzał) Więc tak jak w przypadku Tigerów biorąc na tapet PCtki trzeba analizować konkretny egzemplarz na podstawie zdjęć i liczyć nity 1 Cytuj
Lipa Napisano 1 Września Napisano 1 Września To ode mnie, rozumISZ, jeszcze to. Bulaj z tyłu nadbudowy, tuż nad pokładem? Dobrze, że buduje jakiegoś śmiecia bez zdjęć więc mogę praktycznie wszystko 1 Cytuj
Lipa Napisano 2 Września Napisano 2 Września Godzinę temu, M.A.V. napisał: Dobra Panowie... ponad 4h wyjęte z życiorysu ale mam trochę kwitów że 9 też jest OK... no chyba że Gała już swojego ciepnął w hasiok Ratujesz mi dupę bo właśnie spieprzyłem swoją nadbudowę 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 2 Września Autor Napisano 2 Września Zbychu, a nie lepiej było te 4 h zużyć na poklejenie albo pomalowanie czegoś? Widzę że będę musiał napisac coś poważnie. Odnoszę wrażenie że spora część uczestników nie zrozumiała podstawowej idei projekciku. Może wynika to z tego, że nie ma wśród nas większości oryginalnych uczestników. A idea ta zasadza się na jednym: doskonalenia WARSZTATU i testowaniu nowych TECHNIK MALARSKICH, ale nie tylko, poprzez ścieranie się różnych podejść i pomysłów na przykładzie tego samego tematu. Przy czym temat sam w sobie jest zasadniczo bez znaczenia, swego czasu była nawet koncepcja malowania na butelce po Coca-Coli. W tym świetle ilość bulajow czy nitów czy czegokolwiek innego, jest równie ważna co grubość pokrywy lodowej na Jezioraku w 1657 roku..... To nie jest model RZycia i nigdy nie miał być, to poligon do testowania nowych rzeczy i podpatrywania jaka SCHEMATYCZNOSC wymyślili inni. Wyjdzie coś, spoko, nie wyjdzie, żadna strata, to tylko projekcik. Dlatego proszę Was, przestańcie tasować się nad rzeczami bez znaczenia, a zajmijcie się tym co ważne: KOMBINOWANIEM i MALOWANIEM. 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 2 Września Napisano 2 Września przy takich druzgocących argumentach nie ma polemiki.... święta racja Panie Kierowniku Drogi ! ...jeno na swoje usprawiedliwienie napiszę iż mitrężenie czasu odbywało się wyłącznie z nudów w zaciszu pokoju hotelowego podczas wyjazdu służbowego do stolicy Pyrlandii w której będę siedział jeszcze dwa dni, a nie mam tutaj żadnego sprzętu tudzież produktów żeby cokolwiek podziałać w wiadomym temacie.... Cytuj
Szydercza Gała Napisano 2 Września Autor Napisano 2 Września W takiej sytuacji jesteście usprawiedliwieni Kolego, choć lepiej byłoby knuć jakOMś nowOM technikę, niż liczyć okienka Cytuj
zaruk Napisano 2 Września Napisano 2 Września A ja chciałbym swój stateczek postawić na telewizorze w stołowym... A z osłoną leżącą na plecach to jak można? Więc będę opóźniał. Zwłaszcza, że chyba nie jestem oryginalnym uczestnikiem, tylko takim farbowanym... 2 Cytuj
Lipa Napisano 2 Września Napisano 2 Września Ja nie mam wyjścia i muszę całą budę dorobić. Nie sądziłem, że to taka zbrodnia o dziurki popytać Skończę, rozumISZ, mostek to reszta z górki. 2 Cytuj
M.A.V. Napisano 2 Września Napisano 2 Września 2 godziny temu, Lipa napisał: Ja nie mam wyjścia i muszę całą budę dorobić... jak jest bardzo źle zawsze można uskutecznić PLAN B i jeszcze dostaniesz błogosławieństwo Kierownika bo : 8 godzin temu, Szydercza Gała napisał: ....idea ta zasadza się na jednym: doskonalenia WARSZTATU i testowaniu nowych TECHNIK MALARSKICH...... (...) testowania nowych rzeczy i podpatrywania jaka SCHEMATYCZNOSC wymyślili inni.... 1 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi