Skocz do zawartości

Stryker M1134 AVF Club - 1/35

patrykd

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam sprzed lat, że Edek nie grzeszył jakością instrukcji, ale blachy miał solidne. Przynajmniej w okrętówce. 
Misterna robota. Trzymam kciuki za tę klejonkę 😉

• 1 month later...
Napisano (edytowane)

Dawno nic w teamcie nie było.  Praca idzie ale bardzo powoli ze względu na złożoność tematu. Trzeba mocno wczytywać się w instrukcję i kombinować sporo przyrządów by w miarę jakoś to pasowało. Poskładałem wszystkie elementy pancerza klatkowego i zabrałem się za pancerz dodatkowy na razie tak na sucho lewa strona przymierzona. W sprawie prawej strony kontaktowałem się nawet z Eduardem bo jest problem z właściwym umiejscowieniem pancerza dodatkowego (nie wiadomo w którym miejscu osadzić jego przednia płytkę) O dziwo odpisali i przekierowali sprawę do dział konstrukcyjnego z moim zapytaniem. Teraz biorę się za drugą stronę.

1921624473_Pancerzdodatkowyprawastrona.thumb.jpg.d8071e4d21067c05366f215f951060ea.jpg

2110471616_Pancerzdodatkowyprawastrona2.jpg.2f4c48f1963f1cf864e1e155a531c8d9.jpg

Edytowane przez patrykd
  • Like 6

• 2 weeks later...

Like za lutowanie, przynajmniej nic nie odpadnie, nie ma strachu nawet jak szturchniesz czy coś tam , a i ładnie ogólnie i do przodu :) , co to za otworki na boku kadłuba i do czego to służyło ? przychodzi mi na myśl wentylacja kosza, może mięso trzymali w koszach na mrozie 😅

Edytowane przez Evildead

8 minut temu, Evildead napisał:

Da się to pomalować jako zlutowana całość czy segmentami trzeba by farba doszła ?

Jedynie klatkę będzie w późniejszym etapie dołożyć by nie zasłaniać i mieć dojście do pancerza. 

13 minut temu, Evildead napisał:

Czesi odpisali w sprawie drugiej strony, problem rozwiązałeś ?

Odpisali i nie poradzili, ale znam rozwiązanie jak dobrze wypozjonować detal. Muszę tylko wszytsko poskładać do kupy a potem ten detal dopasuję do reszty

1 minutę temu, patrykd napisał:

Odpisali i nie poradzili, ale znam rozwiązanie jak dobrze wypozjonować detal. Muszę tylko wszytsko poskładać do kupy a potem ten detal dopasuję do reszty

No trzeba sobie radzić :) .

No ładnie się wszystko prezentuje.

Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał:

Nie zapomnij o dodaniu struktury antypoślizgowej na poziomach elementach pancerza. 

stryker_atgm_024_of_103.jpg

Tak będę to robił mam kupiony specyfik od vms. Ciekawe czy ty zrobisz na swoim no i najważniejsze dokończysz model

Edytowane przez patrykd

30 minut temu, patrykd napisał:

Nie. Ja to po prostu lubię. Lutowanie sprawia mi frajdę.

A czym lutujesz? Mi to wciąż sprawia problem i nie mogę tego opanować, dużo przypadkowości w tym mam, mimo że już ileś tutoriali i filmów jak to robić obejrzałem…

Teraz, Albatros napisał:

A czym lutujesz? Mi to wciąż sprawia problem i nie mogę tego opanować, dużo przypadkowości w tym mam, mimo że już ileś tutoriali i filmów jak to robić obejrzałem…

Lutownica Bakon 950D. Do tego topnik abera i drut 0,25mm cynowy. Kluczem do sukcesu jest dbanie o to by grot był cały czas czysty. Ja do tego używam niezmiennie gąbki nasączonej wodą. Jak potrzebujesz większej ilości info to niedawno w dziale pancernym był wątek o lutowaniu gdzie trochę szerzej o lutowaniu.

jedyne co umiem lutować to palce...:hmmm:

brr... mam z tym niezbyt ciekawe wspomnienia...