JW Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Jeszcze niedawno w WZL2 stał :( A malowanie moglibyście zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Ja wiem ja wiem, osobiście też wolałbym go w takim malowaniu, ale ja nie z decyzyjnych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Chyba jeden z 4 sp, na których zachowało się godło 2. ELTŁ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Właśnie dstałem MMSa - politechniczny 29ty, jeszcze w WZL-2, ale od poniedziałku już na Politechnice Wrocławskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Super! Wiesz może, gdzie będzie stał? Co to za czerwony nos... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Stał będzie na ul. Braci Gierymskich, tam, gdzie i cała reszta. A czerwony nos... prikaz z góry, nie wiem dokładnie od kogo, bo czerwony to kolor Politechniki... Pasuje jak (ocenzurowano), ale co ja zrobię, uważam, że powinien być tak, jak i samoloty z 1 i 41 elt, cały w kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Przemaluj w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Przemaluj w nocy możemy Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Ja już szukam wymówki, żeby tę osłonę walnąć na czarno ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Witam. MiG-29 przekazany przez Ministerstwo Obrony Narodowej dla Zakład Inżynierii Lotniczej przy Wydziale Mechaniczno-Energetycznym Politechniki Wrocławskiej. Dziś pojawił się na plac przy budynku P-13,ul. Braci Gierymskich 164. Jakieś 200 m od mojego bloku Akurat wracałem z przejażdżki rowerowej i w plecaku był fotokameragerat, kilka fotek ;o) Oprócz Mig a, stoi Su 22 Iryda Mi 2 Oraz Iskra i AN-2 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Druga porcja zdjęć do Mig a Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Jak tam jest z wstępem? Wolny? Za przepustką? Tylko bez płot? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Ja nie miałem żadnych problemów z wejściem. Podeszłem, zapytałem się czy mogę wejść porobić zdjęcia. Nie było żadnego problemu. To jest teren uczelni, więc chyba raczej nie powinno być problemu z wejściem i ze zrobieniem zdjęć. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Thx, w najbliższej wolnej chwili się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Kilka zdjęć z dzisiaj. An-2 w nowym malowaniu. Szachownice, godła i nb zostały, w końcu to kawałek historii, malowanie nowe - moim zdaniem (choć na początku kręciłem nosem na ten pomysł i optowałem za zostawieniem kamuflażu) wygląda świetnie. MiG-29 w stanie na dziś. Silniki montowane bedą jutro. Do czwartku powinien być skompletowany. Pokrycie płatowca częściowo jest zdemontowane i zastąpione zostanie plexi, aby widoczna była struktura wewnętrzna i agregaty. Kabina: panel środkowy: panel przedni prawy: panel boczny prawy: panel przedni lewy: panel boczny lewy: celownik przezierny i ekran monochromatyczny Zdjęcia paneli ustawiłem do pionu w kierunku lotu. Zdjęcia silników RD-33 postaram się załatwić w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 No to się dziś musielismy minąć na placu, bo mniej więcej od ok. 10.00 dziś na placu. Jutro będą zakładane silniki. Co do wstepu na plac - jak jest ktokolwiek z naszego instytutu obecny to zawsze można wejśc, pooglądać i podyskutować, za darmo ;) I tak na marginesie - w dziale Walkaround jest już temat o wszystkich politechnicznych samolotach, można by to jakoś skonsolidować. ps. I nie eksponat - pomoc dydaktyczna! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 No dobra, przyznać się kto mu zrobił taki bociani dziób! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 No dobra, przyznać się kto mu zrobił taki bociani dziób! ODP.: viewtopic.php?f=65&t=11420&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 No to się dziś musielismy minąć na placu, bo mniej więcej od ok. 10.00 dziś na placu. Jutro będą zakładane silniki. Co do wstepu na plac - jak jest ktokolwiek z naszego instytutu obecny to zawsze można wejśc, pooglądać i podyskutować, za darmo ;) I tak na marginesie - w dziale Walkaround jest już temat o wszystkich politechnicznych samolotach, można by to jakoś skonsolidować. No jakoś tak koło 10 tej byłem. Proszę moderatora niech przeniesie to, do odpowiedniego tematu w dziale Walkaround. Niech będzie wszytko w jednym miejscu. ps. I nie eksponat - pomoc dydaktyczna! ;) Może jutro rano, jak będę wracał z wycieczki to znowu wpadnę, porobić kilka zdjęć Miga dla znajomego. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Przeniosłem fotki MiG-29 i zmieniłem trochę tytuł wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Witam. Fotki z dnia dzisiejszego. Jedno serce Mig już dostał. Montaż silnika w mig u do łatwych i lekkich zadań, raczej nie należy. Ja jednak wole czołgi Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 No było dziś trochę roboty. Silniki założone. Jutro finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 No było dziś trochę roboty. Silniki założone.Jutro finisz Trochę zabawy jednak jest żeby założyć silniczek. Się trochę namordowaliście, jak widziałem. Postaram się wpaść jutro, porobić kilka końcowych zdjęć Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Z wózkiem i dźwigiem do silników to jednak jest miła robota, bez nich byłoby dużo gorzej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Witam. Byłem dziś zobaczyć zmontowanego Miga. Robi wrażenie Musimy się jeszcze jakoś umówić, wpadł bym porobić kilka zdjęć w kabinie pilota i kilka fotek górnej części płatowca. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi