Gościu Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 10h O rany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 10h I schnie nadal :P Czegoś dałem za mało lub wogóle, a może nawet za dużo Nie martwie sie tym bo i tak pigmenty i farby dojdą po świętach. Raczej chodziło mi o ocene kompozycji i ukształtowania terenu. Chociaż z ukształtowaniem jeszcze się to pewnie troszke zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 pigmenty i farby ok, możesz wstępnie maznąć to sido - tylko, tylko - nie będzie tak chłeptało płynów. Co do gleby ciężko okreslić, takie fotki że nie można dojśc OCB - jedno co sie rzuca w oczy to mała grudkowatość ziemi - wiesz co widziasz, no ja się domyślam i tak spekuluję. Ale jak wspomniałeś, do pigmentów dodasz ziemi, czy sypniesz nią i pomalujesz, powinno to zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Najbardziej co mnie denetwuje, to te pęknięcia. Musze je czymś uzupełnić. Dobra, troche lepsze zdjęcia (dalej mam problemy aby to dobrze objąć): ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Te zielone roślinki to co to jest fajnie wyglądają? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Te zielone roślinki to co to jest fajnie wyglądają? :> Jakby to powiedziec: To jest tymczasowe i nie wiem co to jest. Zbierane na łące. Wygląda jak młode paprotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Roslinki ładnie pasują jako jakieś zielsko łąkowe. Podoba mi się kolorystyka gleby. Szkoda tylko, że spękana jak na pustyni. Czekam na dalsze postępy i mam nadzieję, że szczelin nie będzie na koncu widać Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Pęknięcia znikły, a prace nad kolorem ziemi itp. trwają. W najbliższym czasie zaprezentuje całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Póki co wygląda jak okolice wulkanu Etna Czekam na żołnierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Póki co wygląda jak okolice wulkanu Etna Wiem, dlatego czekam na odpowiednie pigmenty i farby. Czekam na żołnierzy Już nadciągają... w paczkach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Uważaj tylko, bo figurki MModel mogą być nieco większe od figurek Dragona. Problem jest, gdy trzeba postawić je obok siebie. Nie wiem jak w innych zestawach, ale np. załoga 7TP ma ze 2 metry wzrostu każdy. Mam prośbę - mógłbyś robić teren krok po kroku? Próbuje się podciągnąć w budowie terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Uważaj tylko, bo figurki MModel mogą być nieco większe od figurek Dragona Problem jakoś się rozwiąże (tak myśle). Niemcy mają stać niżej bo na tej drodze, a Polacy na drugim końcy dioramki. Mam prośbę - mógłbyś robić teren krok po kroku? Próbuje się podciągnąć w budowie terenu Patrząc na twoje prace to już potrafisz to lepiej ode mnie. Ta dioramka jest moją pierwszą. Lepiej uczyć się od rollingstonesa lub Rafała, albo też innych którzy na pewno potrafią to lepiej. Ja mieszałem ziemie z gipsem budowlanym i wikolem + troszke pigmentów. Pęknięcia powstały ponieważ po wyschnięciu ziemia się skurczyła i za mało było materiału wiążącego. Później w miejsca szczelin naniosłem gips + piasek + ziemia(z przewagą gipsu aby znów to nie popękało), po wyschnięciu "pomalowałem" brązowym washem MIGa, następnie czarny olejny wash. Teraz czekam na kolejne farby i pigmenty - zobacze co da się jeszcze zrobić. Nie wiem też za bardzo jak wybrnąć z tej "Etny" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Nie bądź taki skromy. Każdy pomysł się liczy i każde doświadczenie. Czasem nawet całkowity początkujący może mieć genialny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Figureczki dotarły. in-box: W tych wszystko wydaje się dobrze odlane (zobaczymy podczas składania): Dostałem dwa wory: Następnie Niemcy: Dostałem dwie ramki: Tu też nie najgorzej. Zobaczymy co da się z tego zrobić. Docelowo ten leżący ma być zabity Zmieniłem troche ziemie na podstawce ale to juz w następnym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 B.Ładnie wygląda już ta podstawka. A co do pęknięć to przejdź się po polu (Wiosną latem) to zobaczysz że ziemia jest popękana Jak dla mnie to dobrze wygląda (zresztą sam tak nie umiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No super te figurki polaków, nie to co z MH, które są tragiczne. Dostaje się duży bonus w postaci naddatków z żywicy w takich miejscach, że niech to szlak trafi. Czy możesz zapodać dokładniejsze zdjęcia bez opakowania i cenę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 B.Ładnie wygląda już ta podstawka. A co do pęknięć to przejdź się po polu (Wiosną latem) to zobaczysz że ziemia jest popękana Jak dla mnie to dobrze wygląda (zresztą sam tak nie umiem) Mi się to średnio podoba dlatego troszke pozmieniam, ale dzięki. Czy możesz zapodać dokładniejsze zdjęcia bez opakowania i cenę?? Jasne: 43zł + wysyłka Obywatel 1: Obywatel 2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Coś mi nie idzie z tą podstawką. Próbowałem Twoją metode rollingstones ale nie wyszło za bardzo tak jak u Ciebie. Więc klej do płytek + piasek + jakieś drobne runo. Na to burnt umber vallejo. Troche pigmentów i efekt: Strasznie jasne mi to wyszło bo tym vallejo. Być może przyda sie nieco ciemnych pigmentów. Na ostatnim zdjęciu wydaje się to najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Myślę, że problem tkwi w zbyt grubej warstwie "masy" nakładanej na podstawkę. Ogólnie fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Myślę, że problem tkwi w zbyt grubej warstwie "masy" nakładanej na podstawkę. Ogólnie fajnie to wygląda W sumie racja. Ta pierwsza warstwa, co tak spękała teraz wychodzi i szpeci. Musze to dopracować i sypnąc na te wystające kawałki jeszcze troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Witam. Coś mi się nie widzi ta podstawka. Zastanawiam się czy jej nie wywalić i zrobić scenerie miejską ewentualnie spróbować jeszcze raz z terenem ziemno - zielonym. Na żywo może nie wygląda tak źle ale na zdjęciach chyba nie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Ej tam, mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Ale wyyyyyyypas... Ja tam jestem od cywili i się nie znam ale mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Boozy przesadzasz wygląda bardzo dobrze Po_Ozdro >) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Oglądając zdjęcia podstawka bardzo mi się spodobała, pierwsza myśl "sam bym tak chciał umieć ..." więc ją zostaw, podoba się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi