Boozy Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Super to wszystko wygląda! Gratulacje Ta diorama jest naprawdę rewelacyjna ! czekam na dalsze zdjęcia Dzięki. widd Zasieki nie mają być polskie. To ma być atak polaków na "umocnienia" niemieckie. Właściwie to podejrzewam, że nawet nie jest to wiązanie niemieckie . Troche lektury nie zaszkodzi. Jeśli byś mógł to podaj te rysunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Hmm... zdjęć zasieków jak nie było tak nie ma. Zasieki gotowe (dojdą jeszcze dwa takie pozwijane druty w miejscu wybuchu). Z bliska nie wyglądają najlepiej, ale z daleka nawet może być . Te większe krzaczki jeszcze musze poprawić. Czekam na worki z piachem i farbki. Teraz czas na figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Hej, przepraszam, zapomniałem o tym. Mogłeś pisać na PW. Umocnienia niemieckie? Hmmm, atak na Wał Pomorski?????? Taka historia alternatywna Ci wychodzi Proszę, skan z Podręcznika Dowódcy Plutonu 1938. Strona 282. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 druty jak najbardziej na plus.jesli obkleiles ramke tasma malarska to uwazaj jak bedziesz odrywal bo po paru dniach lezenia na powierzchni zostawia slady i nie chce zlazic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Proszę, skan z Podręcznika Dowódcy Plutonu 1938. Strona 282. Mimo wszystko moje już tak zostaną. druty jak najbardziej na plus.jesli obkleiles ramke tasma malarska to uwazaj jak bedziesz odrywal bo po paru dniach lezenia na powierzchni zostawia slady i nie chce zlazic Ok będe uważał. Ewentualnie się ją czymś przemaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Boozy Mam ten numer "Do broni!" pisz na priv to ci skany wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 mnie się podoba Dzięki. Ogólny zarys sytuacji: Nimiec nr1 (martwy): Niemiec nr2: Jak widać szlifowanko sie mu jeszcze przyda Polacy: Polak nr1: Polak nr2 Polakom także przyda się odrobina szpachli i szlifowanka Mam nadzieje pomalować figurki w tym tygodniu. Dalej czekam na niektóre farby i worki z piaskiem. Ma ktoś może na zbyciu granaty ręczne Stielhandgranate w skali 1:35? Odkupiłbym kilka może być nawet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Fajna scenka będzie. Niemiec nr1. wygląda jakby co najmniej był ranny, abo miał zaraz kopnąć w kalendarz, może przerób ręce tak, żeby wyglądały na poniesione do góry, albo tylko jedna z nich a druga wzdłuż ciala i na glebe z nim . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 wygląda jakby co najmniej był ranny, abo miał zaraz kopnąć w kalendarz Przecież Boozy napisał, że będzie martwy Nimiec nr1 (martwy) P.S.: Ma ktoś może na zbyciu granaty ręczne Stielhandgranate w skali 1:35?Odkupiłbym kilka może być nawet 1 Znalazłem coś dla Ciebie klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Zgadza się będzie martwy, jakoś go ułoże aby nie lewitował. Mam inne pytanie: Jakiego koloru były spodnie polskiego żołnierza? Bo z zdjęć wynika, że taki jak mundur czyli khaki ale czarne też zauważyłem. Czy mógłby mi tu ktoś jakieś zdjęcia zapodać lub opis słowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 pieknie ci idzie.Ale gdzies mógł by spokojnie plynac strumyczek;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Tego niemieca nr1 jak już to zrób bardziej jako rannego, bo jak martwy to raczej płasko na ziemi a nie podparty i z rękami w powietrzu. A tak to wszystko cacuś, a zwłąszcza ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Tego niemieca nr1 jak już to zrób bardziej jako rannego, bo jak martwy to raczej płasko na ziemi a nie podparty i z rękami w powietrzu. jakoś go ułoże aby nie lewitował. Poza tym będą obok niego jeszcze worki z piaskiem i może jakieś kawałki drzewa...tak co by właśnie nie lewitował. Ponawiam pytanie: Ma ktoś może na zbyciu granaty ręczne Stielhandgranate w skali 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 jak będziesz w Bytomiu to Ci przywiozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 jak będziesz w Bytomiu to Ci przywiozę No i tu już jest problem DOCTORKU, bo mnie nie będzie w Bytomiu :P Inne plany w tym samym czasie. Właściwie nie wiedziałem, że jest to jedna z lepszych tego typu imprez i nie zarezerwowałem czasu. Także nici i z oglądania modeli i z granatów :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Ponawiam pytanie:Ma ktoś może na zbyciu granaty ręczne Stielhandgranate w skali 1:35? Także nici i z oglądania modeli i z granatów :( przecież napisałem.... P.S.:Znalazłem coś dla Ciebie Smile klik na poprzedniej stronie pod klik masz link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 Boozy napisał:Ponawiam pytanie: Ma ktoś może na zbyciu granaty ręczne Stielhandgranate w skali 1:35? Boozy napisał: Także nici i z oglądania modeli i z granatów :( przecież napisałem.... jachud3 napisał: P.S.: Znalazłem coś dla Ciebie Smile klik na poprzedniej stronie pod klik masz link Wielkie dzięki jachud3. Nie zauważułem wcześniej tego klik. Uratowałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Nie ma sprawy Następnym razem muszę podkreślać linki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Witam. Zdjęcia: Figurki, worki i dodatki nie są skończone Będzie jeszcze więcej "pierdołek" typu narzędziowego i uzbrojeniowego. Czym przyklejacie dodatki do dioram typu worki jak i same figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Ten co sie poddaje ma nie naturalnie wykręcona rękę, ja bym poprawił A tak jest oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Ten co sie poddaje ma nie naturalnie wykręcona rękę, ja bym poprawił On sie nie poddaje. Dostanie granata do ręki, która z tej perspektywy wydaje się źle ułożona. Próbowałem z swoją (chociaż leworęczny nie jestem) i myśle że podczas próby rzutu czymś tak właśnie by się ułożyła. A tak jest oka Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 fajny uklad workow i figurek.ten rzuczajacy granatem powininen byc wporzo najwyzej mu lapke wygniesz. Czym przyklejacie dodatki do dioram typu worki jak i same figurki? no chyba na ca albo na wikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Jeśli chodzi o umieszczenie figurek na dioramie możesz jak kolega dweler napisał użyć CA albo w nogach nawiercić małe otwory wsadzić do nich druciki odpowiedniej do otworów grubości i razem przykleić wyżej wymienionym CA, później zrobić podobne otwory w dioramie i porostu wsadzić figurkę w te otwory, zaletą tej metody jest to, że możesz nieco zmieniać ustawienie samej figurki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 Heloooł Stanowisko jakie zajeli w tej sprawie: Jeszcze dojdą pigmenty na worki i poprawa narzędzi itp. Może troszke jeszcze poprawie mundury. Polacy w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi