Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Truckerek93 Koncepcja uległa zmianie... nie chciałem dawać czegoś co by przeładowało trucka Wiem, ze nie wszystkim się to może podobać, ale trudno - robię modele dla siebie a nie dla innych ( strasznie egoistycznie to zabrzmiało, ale taka prawda ) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dobra spoko, tylko myślałem ze to logo będzie idealne. ale tak tez źle nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tak jak pisałem artysta ze mnie marny.... logo było by fajne, gdyby tylna ściana miał mniej przetłoczeń Truckerek93 to nie był atak z mojej strony na ciebie, jeśli cie uraziłem to przepraszam. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie w żadnym wypadku mnie nie uraziłeś. No to też mogę być, tylko nie mogę dojść , co to jest pod księżycem, bo wilka widzę a do do czego on wyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 To jest uschnięta sosna na skarpie... Z racji tego że to sosna to musiałem te gałęzie w dół zrobić i dlatego to tak wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 i dlatego to tak wygląda.... Przy następnym trucku się postarasz o jakieś logo ,na pewno Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam. Żeby nie było że nic nie robię Włożone i wklejone wnętrze. Jest baaardzo ciemno środku... sytuację trochę uratowały srebrne wstawki, które malowałem wczoraj w nocy No ale wnętrze miało oddawać charakter wozu - mroczny i skryty Zdjęte maski z szyb gdyż zamierzam psiknąć całość na koniec lakierem ( również szyby- jeśli to zły pomysł to krzyczeć ) Przy okazji na zdjęciu wyszły małe zacieki...zlikwiduje je jutro... A teraz bonus.... Pierwotnie producent przewidział na tylnej ścianie okno, którego ja nie zrobiłem...Miałem więc we wnętrzu duży czarny prostokąt...nie mogłem tego tak zostawić Namalowałem coś prostego, a jednocześnie spajającego wszystkie grafiki razem - wyspę oświetloną jednostronnie przez księżyc... Dla mnie ma to sens, no i dlatego na osłonach między osiowych jest widoczne morze... Niestety fotki słabe - nie znoszę robić fotek przy sztucznym świetle... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie zapomnij o chłodnicy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Właśnie... chcę ja zostawić czarną.. bo srebrna psuje mi efekt... Ale jeszcze to przemyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Messer ja bym Ci raczej odradził malowania szyb clearem, ponieważ zrobią Ci się matowe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Bilonzo dzięki, właśnie się zastanawiałem jakie mogą być skutki uboczne, no nic, trzeba będzie maskować jeszcze raz.... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 A mówiłem że czegoś tam jeszcze brakuje Żartuję No jak zwykle i robi się to nudne() ... Pięknie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kolego Messer, ładnie tu przygrzewasz z tą Scanią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Zdecydowanie nie maluj szyb clarem. Jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Za pierona nie maluj szyb lakierem!!!!!!! Raz że zmatowieją a dwa że będą białe... Sam przez to przeszedłem i wiem jak to wygląda. A ogólnie model mi bardzo się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Dzisiaj aktualka słowna...... Buda pryśnięta bezbarwnym ( 6 warstw ), teraz sobie schnie, wszystkie małe pierdołki już pomalowane, została jeszcze zabawa z malowaniem świateł... Mam nadzieję, że się wyrobię do końca tygodnia Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 No to nie zostało nic innego jak tylko czekać na fotki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Jak narazie wszystko cacy. Bardzo miło się ogląda tą relacje. Malunki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Witam. Daję obiecane fotki kabiny pryśniętej lakierem bezbarwnym. Pomalowałem zgodnie z sugestią jednego z kolegów z forum spojler/osłonę przeciwsłoneczną. Oto rezultat: Pomalowałem też światła, wnęki świateł zostały podklejone taśmą chromowaną. rzut oka na wnętrze.. Na niektórych fotkach widać malutkie odpryski na uszczelkach... nie przejmuję się tym bo i tak uszczelki będą malowane jeszcze raz na czarno ( matt oczywiście ) Wyszła delikatna skórka, ale kabina jak i osłony miedzy osiowe ( nie robiłem fotek) są jeszcze przed polerką... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Napiszę coś jak znajdę szczękę. O znalazła sie.. Po prostu miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Efekt jest oszałamiający . Powiedz, czy clear też kładzież z aero?. Jeśli tak to gdzie go kupujesz?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 No nie powiem ... Pięknie Na tej osłonie przydało by się domalować w literkach "A" (tylko nie wiem jak by to nazwać ... )Tego miejsca pustego w kształcie trójkąta Ale i tak extra P.S. A ten bezbarwny z aero to może Sidolux Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Bezbarwny to lakier samochodowy w sprayu firmy APP. Jest to sprawdzona przeze mnie firma, lakiery i kolory nie gryzą się z Vallejo dlatego ich używam.. Polecam bo nie drogi ( ok 15 zeta za 500 ml) a efekt naprawdę zadowalający ( jak się ładnie położy to nie potrzeba polerki ) Dziękuje za komentarze Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 No ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Ładnie... szkoda tylko ze ja tak nie zrobie. Trzeba miec wprawe i reke do tego...pozdrawiam i czekam na koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi