Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Truckerek93 Koncepcja uległa zmianie... nie chciałem dawać czegoś co by przeładowało trucka Wiem, ze nie wszystkim się to może podobać, ale trudno - robię modele dla siebie a nie dla innych ( strasznie egoistycznie to zabrzmiało, ale taka prawda ) Pozdrawiam Messer Cytuj
Truckerek93 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Dobra spoko, tylko myślałem ze to logo będzie idealne. ale tak tez źle nie jest. Cytuj
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Tak jak pisałem artysta ze mnie marny.... logo było by fajne, gdyby tylna ściana miał mniej przetłoczeń Truckerek93 to nie był atak z mojej strony na ciebie, jeśli cie uraziłem to przepraszam. Pozdrawiam Messer Cytuj
Truckerek93 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Nie w żadnym wypadku mnie nie uraziłeś. No to też mogę być, tylko nie mogę dojść , co to jest pod księżycem, bo wilka widzę a do do czego on wyje? Cytuj
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 To jest uschnięta sosna na skarpie... Z racji tego że to sosna to musiałem te gałęzie w dół zrobić i dlatego to tak wygląda.... Cytuj
Bodzio Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 i dlatego to tak wygląda.... Przy następnym trucku się postarasz o jakieś logo ,na pewno Pozdrawiam. Cytuj
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Witam. Żeby nie było że nic nie robię Włożone i wklejone wnętrze. Jest baaardzo ciemno środku... sytuację trochę uratowały srebrne wstawki, które malowałem wczoraj w nocy No ale wnętrze miało oddawać charakter wozu - mroczny i skryty Zdjęte maski z szyb gdyż zamierzam psiknąć całość na koniec lakierem ( również szyby- jeśli to zły pomysł to krzyczeć ) Przy okazji na zdjęciu wyszły małe zacieki...zlikwiduje je jutro... A teraz bonus.... Pierwotnie producent przewidział na tylnej ścianie okno, którego ja nie zrobiłem...Miałem więc we wnętrzu duży czarny prostokąt...nie mogłem tego tak zostawić Namalowałem coś prostego, a jednocześnie spajającego wszystkie grafiki razem - wyspę oświetloną jednostronnie przez księżyc... Dla mnie ma to sens, no i dlatego na osłonach między osiowych jest widoczne morze... Niestety fotki słabe - nie znoszę robić fotek przy sztucznym świetle... Pozdrawiam Messer Cytuj
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Właśnie... chcę ja zostawić czarną.. bo srebrna psuje mi efekt... Ale jeszcze to przemyślę... Cytuj
Bilonzo Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Messer ja bym Ci raczej odradził malowania szyb clearem, ponieważ zrobią Ci się matowe... Pozdrawiam Cytuj
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Bilonzo dzięki, właśnie się zastanawiałem jakie mogą być skutki uboczne, no nic, trzeba będzie maskować jeszcze raz.... Pozdrawiam Messer Cytuj
Bodzio Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 A mówiłem że czegoś tam jeszcze brakuje Żartuję No jak zwykle i robi się to nudne() ... Pięknie Pozdrawiam. Cytuj
Wojtek Tul Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Kolego Messer, ładnie tu przygrzewasz z tą Scanią Cytuj
Praetorian Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Zdecydowanie nie maluj szyb clarem. Jest OK Cytuj
miki29021 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Za pierona nie maluj szyb lakierem!!!!!!! Raz że zmatowieją a dwa że będą białe... Sam przez to przeszedłem i wiem jak to wygląda. A ogólnie model mi bardzo się podoba Cytuj
Messer Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 Dzisiaj aktualka słowna...... Buda pryśnięta bezbarwnym ( 6 warstw ), teraz sobie schnie, wszystkie małe pierdołki już pomalowane, została jeszcze zabawa z malowaniem świateł... Mam nadzieję, że się wyrobię do końca tygodnia Pozdrawiam Messer Cytuj
Bodzio Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 No to nie zostało nic innego jak tylko czekać na fotki Pozdrawiam. Cytuj
elefantes Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Jak narazie wszystko cacy. Bardzo miło się ogląda tą relacje. Malunki super Cytuj
Messer Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Napisano 6 Stycznia 2009 Witam. Daję obiecane fotki kabiny pryśniętej lakierem bezbarwnym. Pomalowałem zgodnie z sugestią jednego z kolegów z forum spojler/osłonę przeciwsłoneczną. Oto rezultat: Pomalowałem też światła, wnęki świateł zostały podklejone taśmą chromowaną. rzut oka na wnętrze.. Na niektórych fotkach widać malutkie odpryski na uszczelkach... nie przejmuję się tym bo i tak uszczelki będą malowane jeszcze raz na czarno ( matt oczywiście ) Wyszła delikatna skórka, ale kabina jak i osłony miedzy osiowe ( nie robiłem fotek) są jeszcze przed polerką... Pozdrawiam Messer Cytuj
janex Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Napiszę coś jak znajdę szczękę. O znalazła sie.. Po prostu miodzio. Cytuj
Bilonzo Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Efekt jest oszałamiający . Powiedz, czy clear też kładzież z aero?. Jeśli tak to gdzie go kupujesz?. Pozdrawiam Cytuj
Bodzio Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 No nie powiem ... Pięknie Na tej osłonie przydało by się domalować w literkach "A" (tylko nie wiem jak by to nazwać ... )Tego miejsca pustego w kształcie trójkąta Ale i tak extra P.S. A ten bezbarwny z aero to może Sidolux Pozdrawiam. Cytuj
Messer Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Napisano 6 Stycznia 2009 Bezbarwny to lakier samochodowy w sprayu firmy APP. Jest to sprawdzona przeze mnie firma, lakiery i kolory nie gryzą się z Vallejo dlatego ich używam.. Polecam bo nie drogi ( ok 15 zeta za 500 ml) a efekt naprawdę zadowalający ( jak się ładnie położy to nie potrzeba polerki ) Dziękuje za komentarze Pozdrawiam Messer Cytuj
jonnym Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Ładnie... szkoda tylko ze ja tak nie zrobie. Trzeba miec wprawe i reke do tego...pozdrawiam i czekam na koniec... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi