Serek Napisano 30 Września 2006 Autor Share Napisano 30 Września 2006 Witam żółta kiera to syf a kalki będę ściągał z sypialki tak więc będzie dobrze. Ostatnie już foty Scania i Fld razem mam już dwa ciągniczki A tutaj wszystkie cztery moje modele te dwa na ddole to jakieś niewypały hellera syficznie sklejone i malowane jeszcze pędzelkiem :( jak tylko będę miał więcej ciągniczków 1:24 to odrazu idą na śmietnik No i tyle model jest ukończony kalki zostaną zdjętę. Temat uważam za zamknięty Pozdrawiam i zapraszam na kolejne moje relację z buowy trucków P.S Ten model detykuję mojej siostrzycce ciotecznej Oli którą gorąco pozdrawiam, to ona mi pomogła wybrać ten model oraz malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 30 Września 2006 Share Napisano 30 Września 2006 eee niewywalaj tamtych tylko przerób może tak jak ja niewywalam dramatycznie zrobionego volva tylko zamierzam je przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Września 2006 Share Napisano 30 Września 2006 Kenio z Petkiem w 1:43 nawet fajnie prezentują się (przynajmniej z daleka). Co ja widzę pod maską Fredka, chłodnicę przymocowałeś do silnika za pomocą amortyzatorów, a do głowicy przyklejone są poduszki z zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Września 2006 Share Napisano 30 Września 2006 Co ja widzę pod maską Fredka, chłodnicę przymocowałeś do silnika za pomocą amortyzatorów, a do głowicy przyklejone są poduszki z zawieszenia Też mi się tak Andrzeju wydaje że tam jest abra kadabra pod maską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 30 Września 2006 Autor Share Napisano 30 Września 2006 No dobra przyznam się bez bicia :( Jakiś czas temu jak przyszedł czas na sklejanie silnika postanowiłem pomalować nie które rurki i inne elementy na aluminium ale farba była tak żadka że poprostu spłynęła z rurek i postanowiłem zdjąć tą farbę wrzucająć części do rozouszczalnika ( wtedy nie wiedziałem jeszcze o krecie czy o docie ). A teraz bardziej śmieszniej przyszedłem zobaczyć za 2 godzinki jak tam to idzie patrzę w miskę macham rączką a częście nie ma wyłowiłem tylko jakiegoś stopionego gluta , postanowiłem pododawać kilka żeczy żeby nie był taki łysy, ci co się nieznają to nie zaczają że tam coś brakuje ( a przychodzą tu czasem jakieś dzieci a nawet starsi którzy mówiął no wszystko ładnie pięknie ale tak naprawdę się na tym nie znają ) Mam nadzieje, że jakoś mi to wybaczycie i nie wyrzucicie z forum ? P.S Pamiętajcie, że jest to mój drugi model w karierzę 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Października 2006 Share Napisano 2 Października 2006 Co jak co, ale wyobraźnię to masz bogatą Kiedyś będziesz sławnym modelarzem Trzymam kciuki za następny model, a tych 1:43 nie wyrzucaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 3 Października 2006 Autor Share Napisano 3 Października 2006 Elefantes dzięki podniosłeś mnie trochęna duchu Dlaczego tych 1:43 mam nie wyrzucać wyglądają ładnie ale tylko z daleka Tak myślę czy by na nich nie próbować farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 3 Października 2006 Share Napisano 3 Października 2006 Te amortyzatory to jeszcze pół biedy...najlepsze są połowy poduszek przyklejone do bloku silnika Ale model wyglada całkiem ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 4 Października 2006 Autor Share Napisano 4 Października 2006 Dzięki dzięki tak mi się teraz chce z tego śmiać a szczególnie po wypowiedzi elefantes " co jak co ale bujną wyobraźnię to ty masz " a tak przy okazji się zapytam gdzie to można dorwać w internecie gdzieś na allegro czy w sklepach modelarskich płyny do kalek SET & SOL bo po tym płynie MM tam gdzie są te przeźroczyste paski zrobiła się taka jasna zielona plama mało ją widać ale zawsze coś a z tego co słyszałe to set i sol jest dobry nawet bardzo tak więc jeśli ktoś wie gdzie go można dorwać w necie to był bym zoobowiązany za podanie jakiś linków do tego oto miejsca gdzie można to nabyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 ToraToraTora lub W&W Model lub Allegro - czasami Adresy są na Forum PWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 No ładnie wygląda powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 5 Października 2006 Autor Share Napisano 5 Października 2006 Dzięki raz jeszcze mam jeszcze jedno pytanko bo mam zamiar zrobić taki zestawik Mant TGA XXL + Car Transporter + 4 xVolkswagen New beatle Tylko jest jeden problem czy ta laweta firmy revell w skali 1:25 podejdzie pod ciągnik w skali 1:24 z Italeri ?????????? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Października 2006 Share Napisano 5 Października 2006 Skale 1:24/1:25 małoco sie różnią, możesz śmiało podpiać Car Transporter do Mana. Nie wiem natomiast czy modele osobówek z bocznymi lusterkami w 1:24 wejdą bez oporu na dolny pokład naczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Mi sie wydaje ze wejdą osobowki i tak jak Andrzej powiedział mało sie roznią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 7 Października 2006 Autor Share Napisano 7 Października 2006 Czy jak zrobię kalki SET & SOL to czy wy jeszcze dajecie na to lakier czy już nie trzeba ? Bo może sam set i sol wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 SET i SOL są do nakładania kalek - tylko i wyłącznie: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=20971 Lakier nadaje im odpowiednią fakturę: mat, satyna, połysk. Zgodnie z wymaganiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 11 Października 2006 Autor Share Napisano 11 Października 2006 No z donym pokładem może być problem na dole będą stałe VW New beatl'a, ale myślę że powinno wszystko dobrze pójść P.S Jakim klejem przyklejać materiał, papier itp. do plastikowych części w truckach? Bo zwykłą kropelką to papier nie idzie, a materiału nie próbowałem, bo mam zamiar obić tkaniną merca. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Jakim klejem przyklejać materiał, papier itp. do plastikowych części w truckach? Bo zwykłą kropelką to papier nie idzie, a materiału nie próbowałem, bo mam zamiar obić tkaniną merca. Pomóżcie Do tych celów stosuję Butapren lub Uchu Pover. Nakładam klej na fotele i chwilkę czekam aby lekko przysechł ale nie stracił lepkości ( zapobiegnie to przesiakaniu kleju przez materiał) i dopiero wtedy naklejam tkaninę. Papier też możesz przykleić tymi klejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Tylko pamietaj Butapren wchodzi w reakcje z plastikiem nie wiem jak UHU bo nie uzywalem jeszcze. Zycze powodzenia bo mi obijanie nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 12 Października 2006 Autor Share Napisano 12 Października 2006 Dzięki za podpowiedź czy widział ktoś kiedyś na rynku taki model jak Opel Corsa 3 dzrwiowy jak ktoś znajdzie to był prosił o jakiś namiar pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi