tornado Napisano 17 Września 2006 Autor Share Napisano 17 Września 2006 Kabiny z maską są pomalowałem bezbarwnym i spokojnie sobie schną. Tymczasem do podwozia przybyły chromowane amortyzatory, a filtry powietrza otrzymały ostateczny wygląd: Nastepnie w silniku dorobiłem kilka przewodów i pomalowałem go: Na koniec zabrałem się za kokpit, deskę i tapicerkę pomalowałem na biało. Jeszcze nie ma kierownicy ale zostanie przyklejona gdy tylko farba na niej wyschnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 Kurde aż miło popatrzec na taką budowe modeli jak ty robisz. Super ci to idzie. Trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 Modelik super tylko mam pytanko jak usuwacie takie ubytki na chromie np. na bakach? P.S Gdzie można zamówić takie blachy wykończeniowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Września 2006 Autor Share Napisano 18 Września 2006 Modelik super tylko mam pytanko jak usuwacie takie ubytki na chromie np. na bakach? P.S Gdzie można zamówić takie blachy wykończeniowe ? Temat ubytków chromu na bakach znajdziesz w mojej relacji z budowy Kenwortha W 900. Blachy można zakupić w KFS: http://www.kitformservices.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 Tornado znalazłęm ten temat z kenworthem ale nie dopatrzyłem się tego jak z tym chromem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 Jak dla mnie narazie git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 Fajny, fajny najbardziej mi sie u ciebie pobobają fele i silnik poprostu cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Września 2006 Autor Share Napisano 18 Września 2006 Tornado znalazłęm ten temat z kenworthem ale nie dopatrzyłem się tego jak z tym chromem :( Byłem pewien, że opisałem to Po sklejeniu połówek zbiornika szlifuję miejsa łączenia następnie oklejam folią. Silnik z osprzętem jest już na swoim miejscu, tylne zbiorniki paliwa przesunąłem nieco do przodu i zabrałem się za nadwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 Idziesz jak Tornado z pracami nad modelem. Ja nawet niemam takiego tępa. Silnik prezentuje się superancko wraz z osprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 (edytowane) Faktycznie prace idą w szybkim tempie, ale i model jest dość dobrze zrobiony. Wszystko pasuje do siebie i nie ma zbędnych nadlewek, aż sie chce sklejać Przy Macku spędzam codziennie po około 10 godzin, wiec to też tłumaczy szybkość klejenia. A oto co dzisiaj przybyło w modelu: Edytowane 19 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 O MY god .... az nie moge uwierzyc ze model jest prawie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Fantastyczny Kangur był taki niski czy przerabiony został? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 Fantastyczny Kangur był taki niski czy przerabiony został? Dzięks W zestawie Macka kangur i przedni zderzak były szare, ja natomiast wstawiłem chromowany zderzak od Western Stara (Italeri 719) i kangur z zstawu Kenworth Dumper & Tandem. Wymiary są praktycznie takie same, jedynie w wyglądzie są małe różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Września 2006 Autor Share Napisano 22 Września 2006 Przerobiłem rury doprowadzajace powietrze z filtrów powietrza do turbiny gdyż fabrycznie w modelu nie miało nic wspólnego z oryginałem. Tak miało być według instrukcji: a to moja przeróbka: Dokleiłem również owiewkę nad przednią szybę, wycieraczki, osłony i reszte osprzętu. Pozostao zamontować wal napędowy i tylne światła, ale tojuż gdy dostanę paczuszkę z dodatkami z KFS'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 ......a to moja przeróbka: Fiu, fiu - podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 WYPAS! Model jest superancki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 A nom fajny. Ale jakoś mi ten czrny nie podchodzi ale to tak w nawiasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 super, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 Ale jakoś mi ten czrny nie podchodzi Zgadzam się całkowicie, czrne są okropne. Ale czarne, to już inna para kaloszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 Ładny, ale jak zwyklę muszę ponarzekać: Czy ta owiewka na masce naprawde była taka pancernie gruba? Mógłbyś się wysilić i zmajstrować nową z takich "koszulek" na dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Września 2006 Autor Share Napisano 23 Września 2006 Ładny, ale jak zwyklę muszę ponarzekać:Czy ta owiewka na masce naprawde była taka pancernie gruba? Mógłbyś się wysilić i zmajstrować nową z takich "koszulek" na dokumenty Owiewka napewno nie należy do cienkich, spełnia ona bardziej funkcję osłony aniżeli dekorację trucka, ale masz rację można było ją zrobić cieńszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 Tornado, mam jedną prośbę, popracuj nad ostrością zdjęć w zbliżeniach, bo aż oczy bolą. A pozatym fajne te Twoje trucki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Września 2006 Autor Share Napisano 23 Września 2006 Tornado, mam jedną prośbę, popracuj nad ostrością zdjęć w zbliżeniach, bo aż oczy bolą. A pozatym fajne te Twoje trucki. Pozdrawiam. Sorki za jakośc, fotka wyszła jak wyszła, robiłem na zbliżeniu bez lamy (wyczerpane akumulatorki) Następne fotki robiłem na zwykłych paluszkach bo aku ładowały się na imprezkę w Białymstoku, a chciałem zamieścic zdjęcia przed wyjazdem na festiwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 A dokładnie Owiewka przed szybą spełnia funkcje ochronną. Bo czesto Road Trainy na swoich drogach natrafiają na kangóry bodz inne duże zwierzyny. Spotkanie z mknacym kangórem w poprzeczk drogi rozwijający prędkosci do 56 KM/h niejest niczym przyjemnym Jednym słowem klasa sama dla siebie Andrzeju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Września 2006 Autor Share Napisano 24 Września 2006 A dokładnie Owiewka przed szybą spełnia funkcje ochronną. Bo czesto Road Trainy na swoich drogach natrafiają na kangóry bodz inne duże zwierzyny. Spotkanie z mknacym kangórem w poprzeczk drogi rozwijający prędkosci do 56 KM/h niejest niczym przyjemnym Jednym słowem klasa sama dla siebie Andrzeju. Owiewki może nie tyle chronią przed kangurami ( no chyba, że z tego co z nich zostało po zderzeniu z truckiem ) co przed piaskiem i kamieniami wyrzucanymi spod kół innych pojazdów mknących po bezdrożach Australi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi