D.Beck Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Model wygląda coraz bardziej jak oryginał , ale czy nie warto by było niektóre detale autentycznie poniklować , pomyśl czy nie warto zastosować takiej techniki przy następnym modelu który będziesz robił . Z chromowaniem jest u mnie taki problen, że są to tak małe rzeczy i w sumie jest bardzo mało do chromowania. Raz że mi się nie chce latać po fachowcach i pytać czy zrobią mi taką usługę, a z drugiej strony sam wiesz, jak trzeba przygotować powierzchnię do chromowania... Pozdro - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Oczywiście rozumiem problem,. Co do małych rzeczy to ostatnio robiłem przełączniki świateł na kierownice do Sokoła 1000, przełącznik ma trochę detali, które są nawet nieco mniejsze od Twoich, powiązałem wszystko na drucik i oddałem do niklu. Wyszło całkiem nieżle mimo iż nie polerowałem. Nie zrozum mnie żle nie upieram się przy tym pomyśle,to była tylko taka moja mała sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Witam! Kilka fotek na temat skrzyni biegów i przekładni napędu (część przekładni). Pozdrawiam - Dariusz Beck P.S. Za tych, którzy są dzisiaj w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 widzę że powstała kolejna porcja dokładnie wykonanych częći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Witam! Muszę przyznać, że niewiele udało mi się zrobić przez ostatnich kilkanaście dni. Dokończyłem skrzynię biegów i ją zamontowałem w modelu, dorobiłem wcześniej brakujące uchwyty przy osłonie łańcuchów. Wykonałem felgi, są już pomalowane na wysoki połysk i przygotowane do wplatania szprych. Bardzo przepraszam za jakość zdjęć, ale coś mi dzisiaj nie poszło z nimi najlepiej. Pozdrawiam Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Ile ta felga ma? o.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Ile ta felga ma? o.O Felga=60mm średnicy. Darek Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Jestem w coraz to większym szoku ... Coś pięknego naprawdę Czekam z niecierpliwością na koła Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Jestem w coraz to większym szoku ... Coś pięknego naprawdę Czekam z niecierpliwością na koła Dzięki Bodzio! Zbliżam się powoli do końca budowy. Jeszcze jakieś dwa tygodnie i koniec. Pozdro - Darek Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 A rozentuzjazmowany tłum krzyczy : wozek, wózek, wózek, oczywiście boczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 A rozentuzjazmowany tłum krzyczy : wozek, wózek, wózek, oczywiście boczny Wózek?! Tak można go będzie dorobić w każdej chwili. Zresztą na ramie zamontowałem uchwyty pod ewentualny wózek. Ale to potem. Najpierw solo. Pozdrawiam - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Oczywiście Darku najpierw motocykl, ale sam przyznaj z wózkiem bocznym to byłby jeszcze piękniejszy komplecik. Jestem pełen uznania dla Twojej pracy, prawdę mówiąc to mnie zmotywowałeś, i zaczęłem robić Triumpha model H w skali 1:16 na dioramce razem z polskim lotnikiem z 1920 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 No to Andrzeju przesyłaj mi fotki z budowy! Pozdro - Darek Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Dla niewtajemniczonych przesyłam zdjęcie Indiana z koszem. Naprawde jest fajny. Pozdro - Darek Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 No to teraz od zrobienia wózka bocznego się nie wywiniesz jak to ludzie zobaczą jakie to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Myslę, że nawet na tym etapie realizacji projektu masz wielkie szanse na wygraną (możesz wstawić do galerii nawet nie skończony model). Dlatego popieram kolegów - dokończ model solo, a potem (nawet poza konkursem) zbuduj kosz dla niego. Pełen podziw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Marudek właśnie zostałem zaszczepiony koszem do tego motocykla, ale to potem. Póki co produkuję piasty i szprychy. Pozdro Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Pytanie do pana majstra, a jak zębatki robicie, o ile to nie tajemnica zawodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Koła gotowe, opony jak widać jeszcze w fazie wstępnej, przed bieżnikowaniem. Pozdro - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Pytanie do pana majstra, a jak zębatki robicie, o ile to nie tajemnica zawodowa. Andrzeju staram się dopasować gotowe - plastikowe albo metalowe. Nigdy nie wyrzucam starych zegarków! Pozdro - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Stefan Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Piekna robota- wspanialy warsztat. Podziwiam Twoja precyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 super szok,kola sa swietne.a jak zabieznikujesz te wezyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Ola boga, jak patrzę na te opony to zastnawiam się jak by takie przezroczyste wyglądały na dużym motocyklu, ale by był odlot Tak też myślałem że z zegarka, dobry patent , mój Triumph będzie na pasek, ale przy łancuchowym, też tak zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 super szok,kola sa swietne.a jak zabieznikujesz te wezyki? Mam dwie opcje. Albo nacinać, albo naklejać. Tak na prawdę to jeszcze nie wiem. Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Ja bym kleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi