michal0281 Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia Zdecydowałem się na wariant z zielonymi plamami, bez wielkich światłocieni, ale drobne elementy jeszcze rozjaśnie. Generalnie teraz zaczyna się jak dla mnie najciekawszy etap prac. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Kwietnia Autor Share Napisano 3 Kwietnia Dzisiaj rano stwierdzilem, że trzeba jeszcze popracowac przy tym kamo. Trochę poprawek nie zaszkodzi. Miał być kwadrans z aerografem a zeszły trzy godziny, ale efekt jest, niestety na fotkach tego nie widac. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia Coś tam widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Kwietnia Autor Share Napisano 11 Kwietnia Mam pytanie jaki kolor powinna mieć część D53. To chyba jest tylne światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia Wpisz w goofle rear convoy light panzer 3 i zobaczysz. Świeci sie na niebiesko ale ja to maluje czarnym clearem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Zielony/Niebiesko-zielony: Wszystkie cztery punkty świetlne miały ten sam kolor. W warunkach bojowych często opisywany jako zielony, choć w niektórych źródłach lub w wersjach powojennych bywał określany jako niebieski. Wewnętrzne zabarwienie: Gdy światło było wyłączone, szklane rurki wewnątrz wydawały się niemal czarne, a po podświetleniu przybierały jaskrawą, zielono-żółtą barwę. Dolna lampa pozycyjna i światło stopu Pod lampą Notek znajdowała się mniejsza obudowa (często zintegrowana lub montowana obok), która miała standardowe kolory: Pomarańczowy (Górne szkiełko): Pełniło funkcję światła pozycyjnego. Czerwony (Dolne szkiełko): Służyło jako światło stopu. Możesz użyć do tego orange clear albo green clear 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Kwietnia Autor Share Napisano 12 Kwietnia Panowie, wash zrobiony i czołg obity dość mocno, tak więc możliwe, że w trakcie dalszych prac niektóre z tych obić zostaną skasowane, się zobaczy. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Dobrze jest dla mnie obmłotkowany w punkt 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Pamiętaj o ochronie głowy na włazie d-cy. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Kwietnia Autor Share Napisano 14 Kwietnia 18 godzin temu, meser262 napisał: Pamiętaj o ochronie głowy na włazie d-cy. Pozdrawiam Krzysztof Dzięki, no bym zapomniał prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Czołg już na własnych kołach i gąskach. Edytowane 20 Kwietnia przez michal0281 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Zacnie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Noo Panie dobrze to wygląda. Pokusisz się o dodanie trochę jasnej rdzy na tłumiku? Nie żeby wyglądał teraz źle ale doda to fajnego urozmaicenia. Kibicuję planujesz podstawkę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia Godzinę temu, MaciejW napisał: Noo Panie dobrze to wygląda. Pokusisz się o dodanie trochę jasnej rdzy na tłumiku? Nie żeby wyglądał teraz źle ale doda to fajnego urozmaicenia. Kibicuję planujesz podstawkę? Jakies konkretne rejony tlumika na tą jasną rdze czy radosna twórczość? Podstawka się robi, no i za załoganta się zabrałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Zdjęcie w warunkach warsztatowych, tak na szybko, aparat w telefonie jakoś kolorow nie chciał złapać, ale mniej wiecej widać jak to się będzie z podstawką prezentować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 16 godzin temu, michal0281 napisał: Jakies konkretne rejony tlumika na tą jasną rdze czy radosna twórczość? Polecam radosną twórczość, możesz jeszcze ewentualnie dodać resztki bazowego koloru. Poglądowo dodaje fotki jak to u mnie wyglądało w czwórce którą kiedyś popełniłem. No i wiadomo musisz sam wyczuć balans pomiędzy realizmem a efektem wizualnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Ładnie mi się ten czołg ogląda, nad tłumikiem jeszcze popracuj jak koledzy podpowiadają, będzie to na pewno dodatkowy element przyciągający wzrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia no i klasa wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi