jachud3 Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca 27 minut temu, kozborn napisał: BTW @jachud3 Oglądam relację z Babaryby. To Twoje? Tempest i Emil, tak Cytuj
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca (edytowane) 9 minut temu, jachud3 napisał: Tempest i Emil, tak Poznałem 🫡 Ale jak tak patrzyłem po innych modelach to poziom średni, ale może to moje wrażenie. Nie żebym ja robił jakieś brylanty. Ps. Nie mówię o Twoich modelach, zwłaszcza tempest mi się podobał. Edytowane 17 Czerwca przez kozborn Cytuj
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca Idzie to w takim kierunku. Dużo mocniej nie będzie. Howgh! 2 Cytuj
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca (edytowane) Cie choroba @barszczo przekonałeś mnie, przydymiłem jeszcze ździebko. Minus taki, że pod tą sadzą nikną detale kamuflażu. Ale mam nadzieję, że teraz foka bliżej jest realiów epoki. Edytowane 17 Czerwca przez kozborn 2 Cytuj
barszczo Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Opisałem Ci i pokazałem na zdjęciu jak wyglądało okopcenie na Fokach ale dobrze że jest jak jest . Bądź konsekwentny i pod spodem też zrób, tam się naprawdę działo . Cytuj
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca @barszczopomyślę. Ostatecznie brzucha nie widać za bardzo. A to jest ten punkt, za którym model może mi się po ludzku mniej podobać. Wiem, słabe tłumaczenie. W sensie gdybym miał bardziej uświniony samolot tobym kazał go umyć Cytuj
kozborn Napisano 17 Czerwca Autor Napisano 17 Czerwca @Jaro Kiedyś zrobię takiego obszarpańca, ale to jeszcze nie dziś Cytuj
kozborn Napisano 18 Czerwca Autor Napisano 18 Czerwca Farba dobrze wpasowała się w linie podziału. BTW czy macie dobre patenty na czyszczenie modeli z paprochów? 1 Cytuj
kozborn Napisano 19 Czerwca Autor Napisano 19 Czerwca Znajdzie się tu taki który literalnie LUBI to kłaść? Phew Cytuj
barszczo Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca A nie prościej namalować? Maskę robisz z kalki którą masz nakleić. Cytuj
kozborn Napisano 19 Czerwca Autor Napisano 19 Czerwca 8 minut temu, barszczo napisał: A nie prościej namalować? Maskę robisz z kalki którą masz nakleić. spoko Micro Sol już to wziął w posiadanie. Jutro ściągamy film. Cytuj
_OldMan_ Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca 12 godzin temu, kozborn napisał: BTW czy macie dobre patenty na czyszczenie modeli z paprochów? https://www.mojehobby.pl/products/Model-Cleaning-Brush-Anti-Static.html 1 Cytuj
kozborn Napisano 19 Czerwca Autor Napisano 19 Czerwca Fatal error: czy ma ktoś na zbyciu kalkomanię - czarny prostokąt na lewą burtę? Prawa niestety uległa nieodwracalnemu zawinięciu Cytuj
jachud3 Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca Nie no panocku, maskuj i maluj, łatwiejszego kształtu nie uświadczysz Cytuj
kozborn Napisano 19 Czerwca Autor Napisano 19 Czerwca 3 minuty temu, jachud3 napisał: Nie no panocku, maskuj i maluj, łatwiejszego kształtu nie uświadczysz Niby tak, ale jak coś spartolę to szlag mnie trafi. Nie chcę poprawiać całego malowania. Wolę spytać, może ktoś ma... To raczej popularny model a to malowanie chyba się tu nie trafiło. Cytuj
kozborn Napisano 19 Czerwca Autor Napisano 19 Czerwca Ok alarm odwołany, dzięki @jachud3 za doping myślę, że całość po nałożeniu washa nieco wyszlachetnieje. 4 Cytuj
kozborn Napisano 19 Czerwca Autor Napisano 19 Czerwca I bieżące sprawozdanie z warsztatu. Doszło śmigło, kilka kalek czeka na zdjęcie filmu. Pozostało parę detali, pokrywy silnika, koła owiewka. No i oczywiście reszta kalkomanii i napisy eksploatacyjne. Z grubsza widać już ląd. 4 Cytuj
kozborn Napisano 20 Czerwca Autor Napisano 20 Czerwca Doszły nowe felgi. Sprawdziłem i po obu stronach czubki skrzydeł są na identycznej wysokości - 41 mm. Temat podwozia i wszelakich krzywizn i nachyleń uważam za zamknięty. Nie licząc późniejszego tyranka. 2 Cytuj
barszczo Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca 2 godziny temu, kozborn napisał: Opis chyba zbędny Co to może być... Cytuj
kozborn Napisano 20 Czerwca Autor Napisano 20 Czerwca Ostatnie dwa trochę jakby ze stołu operacyjnego 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi