Thalgonis Napisano wczoraj o 13:26 Share Napisano wczoraj o 13:26 Ten Volksjäger został zdobyty przez Brytyjczyków na lotnisku Leck w maju 1945 roku razem z innymi maszynami JG 1. W 1946 przekazano go Francji w ramach badań nad techniką odrzutową. Latał we francuskich testach w latach 1947–1948 z francuskimi oznaczeniami i numerem „2”. Po zakończeniu prób i katastrofie innego He 162 we flocie francuskiej samolot wycofano. W 1949 przekazano go do szkoły mechaników w Rochefort-sur-Mer, gdzie otrzymał charakterystyczne czerwono-bordowe malowanie. Od 1952 znajduje się w zbiorach francuskiego muzeum lotnictwa Musée de l’Air et de l’Espace. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 13:52 Share Napisano wczoraj o 13:52 Czerwony Żabojad, bardzo fajny maluch . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano wczoraj o 13:52 Share Napisano wczoraj o 13:52 Nie wiem czym fotografujesz, ale masz brudną matrycę lub obiektyw. Widoczny paproch w jednym i tym samym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano wczoraj o 14:16 Autor Share Napisano wczoraj o 14:16 22 minuty temu, _OldMan_ napisał: Nie wiem czym fotografujesz, ale masz brudną matrycę lub obiektyw. Widoczny paproch w jednym i tym samym miejscu. Zwykły iPhone - nie zauważyłem, sorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Fajnie wygląda w czerwonym malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi