Thalgonis Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Ten Volksjäger został zdobyty przez Brytyjczyków na lotnisku Leck w maju 1945 roku razem z innymi maszynami JG 1. W 1946 przekazano go Francji w ramach badań nad techniką odrzutową. Latał we francuskich testach w latach 1947–1948 z francuskimi oznaczeniami i numerem „2”. Po zakończeniu prób i katastrofie innego He 162 we flocie francuskiej samolot wycofano. W 1949 przekazano go do szkoły mechaników w Rochefort-sur-Mer, gdzie otrzymał charakterystyczne czerwono-bordowe malowanie. Od 1952 znajduje się w zbiorach francuskiego muzeum lotnictwa Musée de l’Air et de l’Espace. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Czerwony Żabojad, bardzo fajny maluch . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Nie wiem czym fotografujesz, ale masz brudną matrycę lub obiektyw. Widoczny paproch w jednym i tym samym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja 22 minuty temu, _OldMan_ napisał: Nie wiem czym fotografujesz, ale masz brudną matrycę lub obiektyw. Widoczny paproch w jednym i tym samym miejscu. Zwykły iPhone - nie zauważyłem, sorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Fajnie wygląda w czerwonym malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja No mega ciekawostka, podoba się Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Myślałem, że to malowanie what if ale nie, rzeczywiste. Ciekawie się model w nim prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi