abtb Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja (edytowane) W ramach niedzielnego relaksu i cotygodniowego objazdu okolicznych zarośli i krzaków w poszukiwaniu butelek kaucyjnych, na dawno nie istniejącym lotnisku, w pokrzywach, odkryłem wrak samolotu - DH-100 Vampire w wersji Mk.I. Znajomy mechanior (współuczestnik poszukiwań) po obejrzeniu, orzekł, że odrobina WD-40 i innych odrdzewiaczy da radę. I wystarczy "walizka" nafty i poleci jak nowy. To się nie zastanawiałem i przygarnąłem Tak więc postanowiłem zmarnować tych kilka niedzielnych godzin (a właściwi chwil) i podziałać przy owym wraku: Jak widać - już zmatowiony i wyszlifowany do gładkości. Poprawiłem w kilku miejscach linie podziałowe. Oryginalne linie w modelu są, powiem szczerze, wzorem delikatności i godne naśladowania - wyraźne i dość głęboki, choć baaardzo delikatne i subtelne. Godne naśladowania. Kalkomanie takie, że Cartograf by się nie powstydził - powchodziły bez problemu w linie robione żyletką. Ale całokształt - powiedzmy niezachęcający do kupna. Tym bardziej, że w tej samej cenie (albo i niższej) można sobie kupić zgrabnego Vampirka z SH (choć to też nie jest model dla początkujących) Tyle tytułem wstępu, opisu i inboxu Plan jest taki, żeby ten model, zrobiony prze zemnie chyba z 15, a może i więcej lat temu, przywrócić do życia, poprzez radosną zabawę z materią. Wielkich zmian w konstrukcji nie przewiduję, aczkolwiek to i owo zamierzam dorzucić. Po dokładnym oczyszczeniu i przeszlifowani, odciąłem oryginalną owiewkę kabiny i dodałem nadmiarową pozostałość z modelu SH. żeby ten Vampir nie był takim kompletnym golasem, dorzucę mu dodatkowy vyzbroj, pod postacią rakiet nieznanego mi typu, które też zostały mi po modelu SH. I, żeby nie było tak flegmatycznie po angielsku, pomaluję go sobie w jakieś gustowne arabskie kamo pomalować, niekoniecznie odzwierciedlające prawdę czasu i ekranu Edytowane 24 Maja przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 godziny temu Autor Share Napisano 22 godziny temu Oho, ale tłum . Dobrze że się wszyscy jakoś pomieścili na sali A więc tak: - dorobiłem celownik - wymieniłem końcówki skrzydeł na te ze Sh - poprawiłem golenie podwozia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Podziwiam zawsze ludzi, którzy chcą grzebać w starych modelach. Ja na swoje nie mogę patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi