jachud3 Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca Nie no, to jest hit Człowieku, wrzuciłeś plakat imprezy, ktorą organizujesz, w przestrzeń publiczną. Wkleiłeś na tym plakacie logotypy mogące wprowadzać ludzi w błąd, wręcz podszywające się pod zarejestrowane znaki towarowe. Nikogo to nie obchodzi czy grafik się pomylił, czy co tam się stało - trzeba było tego nie publikować bez sprawdzenia. Dowodem, który przedstawiasz, jest napisanie "jestem w kontakcie ze sponsorami, wiedzą o plakacie". Cool, mam nadzieję że tak jest i że dostanę niedługo maile od MojeHobby czy Yahu potwierdzające taki stan rzeczy. Natomiast oburzanie się na zwrócenie uwagi na problem i straszenie prokuraturą to jest poziom dziecinady dla mnie nie do ogarnięcia. Obiecuję już się nie odzywać, pomijając wklejenie wspomnianych już maili z odpowiedziami firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festiwaltychy Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca 46 minut temu, jachud3 napisał: Nie no, to jest hit Człowieku, wrzuciłeś plakat imprezy, ktorą organizujesz, w przestrzeń publiczną. Wkleiłeś na tym plakacie logotypy mogące wprowadzać ludzi w błąd, wręcz podszywające się pod zarejestrowane znaki towarowe. Nikogo to nie obchodzi czy grafik się pomylił, czy co tam się stało - trzeba było tego nie publikować bez sprawdzenia. Dowodem, który przedstawiasz, jest napisanie "jestem w kontakcie ze sponsorami, wiedzą o plakacie". Cool, mam nadzieję że tak jest i że dostanę niedługo maile od MojeHobby czy Yahu potwierdzające taki stan rzeczy. Natomiast oburzanie się na zwrócenie uwagi na problem i straszenie prokuraturą to jest poziom dziecinady dla mnie nie do ogarnięcia. Obiecuję już się nie odzywać, pomijając wklejenie wspomnianych już maili z odpowiedziami firm. To Pan zarzucił mi publicznie oszustwo zamiast kulturalnie zwrócić uwagę w korespondencji prywatnej. Jeżeli informacje jakie Pan szerzy w przestrzeni publicznej nie zostaną usunięte będzie Pan tłumaczył się w Sądzie za publiczne oszczerstwo. I to jest porządek prawa. Można było inaczej napisać? Że wkradł się błąd i coś trzeba zmienić można było bez oszczerstw. Albo Pan usuwa swoje pomówienia w przestrzeni publicznej albo widzimy się w sądzie. Trzeba pilnować swojego języka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca 26 minut temu, festiwaltychy napisał: To Pan zarzucił mi publicznie oszustwo zamiast kulturalnie zwrócić uwagę w korespondencji prywatnej. To Pan udostępnił publicznie plakat z mylącą grafiką. Nigdzie nie powiedziałem że jest Pan oszustem, tylko że po takiej grafice można zakładać podszywanie się pod znane marki, co może być karalne. Ale rozumiem, że to nie pasuje do narracji, więc tego się nie cytuje, prawda? Sklep MojeHobby potwierdził fakt bycia sponsorem imprezy. Wklejam całą treść maila poniżej. 31 minut temu, festiwaltychy napisał: widzimy się w sądzie Jeśli MojeHobby zdecyduje się na kroki prawne, mogę zeznawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca 1 godzinę temu, jachud3 napisał: Obiecuję już się nie odzywać, pomijając wklejenie wspomnianych już maili z odpowiedziami firm. Lepiej wklej wezwanie do sądu. Bo skoro o odpowiedzialności za słowa mówimy, to niechybnie będzie. No dobra , chociaż pismo z prokuratury, czy innej policji. Niezwykły i niespodziewany crush out. Jak widać prowadzenie wątku zwiastującego imprezę też nie musi być prostym zadaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festiwaltychy Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca 1 godzinę temu, jachud3 napisał: To Pan udostępnił publicznie plakat z mylącą grafiką. Nigdzie nie powiedziałem że jest Pan oszustem, tylko że po takiej grafice można zakładać podszywanie się pod znane marki, co może być karalne. Ale rozumiem, że to nie pasuje do narracji, więc tego się nie cytuje, prawda? Sklep MojeHobby potwierdził fakt bycia sponsorem imprezy. Wklejam całą treść maila poniżej. Jeśli MojeHobby zdecyduje się na kroki prawne, mogę zeznawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festiwaltychy Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca Słuchaj facet ! Skończ! Z moje hobby już wszystko załatwione i nikt nikogo w temacie tej pomyłki do sądu ciągnąć nie będzie więc nie twórz alternatyw! Każdy ma prawo do pomyłki ale widocznie Ty jesteś Pan perfekcyjny! Zarzuciłeś mi oszustwo , a teraz dostałeś informacje czarno na białym, że jest sponsor. Jeżeli błąd niezamierzony nazywasz oszustwem to coś nie tak. Więc teraz oczekuję na przeprosiny. I przez takich w gorącej wodzie kąpanych jak Ty ludziom odniechcewa się organizacji czegokolwiek, bo ktoś się przywali o błąd, który łatwo skorygować i jeszcze oskarża publicznie o oszustowo. Żegnam i nie pozdrawiam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca Myślę że chwila głębokiego oddechu się wszystkim przyda. Słoneczko grzeje, można iść na spacer. Kolega @festiwaltychyna spokojnie skoryguje drobne nieścisłości i doprowadzi organizację konkursu do szczęśliwego finału. Szkoda że nie zawitam osobiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festiwaltychy Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca 29 minut temu, Xmen napisał: Myślę że chwila głębokiego oddechu się wszystkim przyda. Słoneczko grzeje, można iść na spacer. Kolega @festiwaltychyna spokojnie skoryguje drobne nieścisłości i doprowadzi organizację konkursu do szczęśliwego finału. Szkoda że nie zawitam osobiście. Szkoda, że Pana nie będzie. Błędy to zdarzyły się na złym skrypcie AI, który już został poprawiony. To jest pierwszą edycja tego festiwalu więc pewne błędy są wkalkulowane. Szkoda, że nie wszyscy to rozumieją. Fajnie jak ktoś zauważa coś co się przeoczy. Kwestia jak to robi. Dla przykładu KM Model po zobaczeniu plakatu : jest ok tylko nie ta kolorystyka. Zero jakichkolwiek sugestii o oszustwie. Ludzkie zrozumienie. Szybka korekta i ok. Da się? Da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca Wy sobie tu wojenkę urządzacie a w rezultacie jak się gównoburza rozchula rykoszetem mogą dostać inne osoby nie związane z wami. W końcu kiedyś po którejś takiej wojence w necie sponsorzy się odwrócą od jakiejkolwiek pomocy i wtedy będzie wesoło... WZYWAM do zaprzestania tego typu wycieczek i podjazdów w przestrzeni publicznej, gdyż długodystansowo szkodzi to wszystkim. Macie opcję PRIV nawet na tym forum i tam się użerajcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festiwaltychy Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca 3 minuty temu, kamilzoszak napisał: Wy sobie tu wojenkę urządzacie a w rezultacie jak się gównoburza rozchula rykoszetem mogą dostać inne osoby nie związane z wami. W końcu kiedyś po którejś takiej wojence w necie sponsorzy się odwrócą od jakiejkolwiek pomocy i wtedy będzie wesoło... WZYWAM do zaprzestania tego typu wycieczek i podjazdów w przestrzeni publicznej, gdyż długodystansowo szkodzi to wszystkim. Macie opcję PRIV nawet na tym forum i tam się użerajcie... Sorry to nie ja zacząłem od rzucania oskarżeń o oszustwo itp. Mam prawo się bronić gdy ktoś fałszywie mnie oskarża. Pretensje do Pana, który to zaczął publicznie zamiast wyjaśnić sprawę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Czerwca Super Moderator Share Napisano 25 Czerwca Dobra Panowie bardzo proszę o spokój. Już wystarczy tych przepychanek. Kontynuujmy dalej wątek w temacie festiwalu modelarskiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festiwaltychy Napisano wczoraj o 06:52 Autor Share Napisano wczoraj o 06:52 Pragnę poinformować, że z powodu biurokratycznego uporu i niemożności jakichkolwiek uzgodnień z tsm nie biorę już udziału w organizacji festiwalu. Wszystkie przygotowane przeze mnie materiały nie będą wykorzystywane. Czy festiwal w ogóle się odbędzie? Nie wiem i mnie to nie interesuje z uwagi na to co robił tsm. Sponsorzy również wycofali swoje wsparcie. Nad festiwalem będę pracował ale z kimś innym i to dopiero na przyszły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano wczoraj o 09:35 Share Napisano wczoraj o 09:35 Tak patrzę na ten wątek i smutek mnie ogarnia - tyle hałasu i zaraz się okaże, że żadnego festiwalu nie będzie... Punktów prestiżu też nikt tu nie uzyska - chyba że ujemne! Po tym co tu się stało odnoszę wrażenie, że organizacja festiwalu za rok będzie raczej trudniejsza. Na przykład niektórzy sponsorzy mogą chcieć się zastanowić jeszcze raz... Albo kilka razy... Zanim znowu w to wejdą. Ale cóż - mówi się, że uczymy się na błędach.... Lepiej cudzych, ale czasem muszą być niestety własne. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festiwaltychy Napisano wczoraj o 12:35 Autor Share Napisano wczoraj o 12:35 2 godziny temu, pmroczko napisał: Tak patrzę na ten wątek i smutek mnie ogarnia - tyle hałasu i zaraz się okaże, że żadnego festiwalu nie będzie... Punktów prestiżu też nikt tu nie uzyska - chyba że ujemne! Po tym co tu się stało odnoszę wrażenie, że organizacja festiwalu za rok będzie raczej trudniejsza. Na przykład niektórzy sponsorzy mogą chcieć się zastanowić jeszcze raz... Albo kilka razy... Zanim znowu w to wejdą. Ale cóż - mówi się, że uczymy się na błędach.... Lepiej cudzych, ale czasem muszą być niestety własne. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Paweł Nowy festiwal będzie z pominięciem TSM. Sponsorzy dostali pełne wytłumaczenie sytuacji i wiedzą, że mimo szczerych chęci sprawę zawaliła biurokracja tsm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano wczoraj o 14:34 Share Napisano wczoraj o 14:34 (edytowane) to na początek proszę zmieńcie tytuł wątku i wklejone grafiki a co do dyskusji, to całą wymianę zdań potraktujcie jako amocjonalną ale w sumie merytoryczną, dziękuję (graf.internet do celów dyskusji) Edytowane wczoraj o 14:58 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi