skala72 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Model niemieckiego czołgu Pz.Kpfw. IV wyprodukowany przez włoską firmę Italerii w skali 1/72. Jak można zauważyć model nie zawiera oznaczenia typu wersji, ale najprawdopodobniej jest to model Pz.Kpfw.IV Ausf.G/H. Zestaw zawiera: - instrukcję - kalkomanie - pięć wersji - dwie figurki czołgistów w letnich mundurach - cztery wersje malowania bez opisu (błędne podane kolory farb) - Cena: 28-39 zł. Uwaga! - Kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie zdjęć bez zgody autora zabronione!! Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 No Dragon to to nie jest, ale niewiele czwórek w 1/72 mamy na rynku. Dobrym modelem jest Pz IV Revella, ale ciężko go dostać. Pozostaje nam czekać na chińskich braci, aż zaprojektują i wyprodukują jakiś porządny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Oj, znowu nie aż tak trudno dostać W Carrefourze na półce widziałem aż trzy Czwórki "J" obok chyba pięciu Fenków Ale może rzeczywiście nie wszędzie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Czy mnie oczy mylą czy ja widzę przepak esci? Zobaczycie, że dragon niedługo wypuści i III i IV, byłby głupi gdyby tego nie zorbił mając tak dobre (szczególnie co się tyczy III) podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sablazo Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 - Cena: 28-39 zł. Ja mojego nabyłem za 24zł ( w modelarskim) i nawet fajnie się go sklejało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Sądząc po tłumiku i liczbie rolek to chyba wersja H (chociaż coś mi tam się kołacze po głowie, że może też wczesna J?). Nie ważne, tak czy siak jak już ktoś zauważył Revell był by dużo lepszym wyborem (nie wiem jak w innych częściach kraju ale na Śląsku dość często bywają hipermarketach po ok 32 zeta). Podoba mi się za to kalkomania (hehe w sumie dla niej można by się skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Jest już zapowiedź IV z Dragona na ten rok, ostatnio zapowiedzi dość szybko dochodziły do sklepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Jest już zapowiedź IV z Dragona na ten rok, ostatnio zapowiedzi dość szybko dochodziły do sklepów Tiaaa, zwłaszcza Su-85.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 A czy ktoś z was widział może na naszym rynku, modele Pz. III i VI z września 1939 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 A czy ktoś z was widział może na naszym rynku, modele Pz. III i VI z września 1939 ?? Panzer trójkę w wersji E (czyli łapie się na '39) robi Attack (i do tego mnóstwo wozów na podwoziu 35 i 38). Ale ja bym się chyba na ten model nie skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Attack to tragedia, mam Pz.35 i ... lepiej nie będę mówił, skala oczywiście 1/72/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qad Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 A czy ktoś z was widział może na naszym rynku, modele Pz. III i VI z września 1939 ?? Pz VI z września 39? Seryjna produkcja rozpoczęła się w sierpniu 1942, więc chyba chodziło Ci o Pz.IV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 A czy ktoś z was widział może na naszym rynku, modele Pz. III i VI z września 1939 ?? Pz VI z września 39? Seryjna produkcja rozpoczęła się w sierpniu 1942, więc chyba chodziło Ci o Pz.IV? Oczywiście, o Pz.IV, kreska się przesunęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Ten Pz IV z Italeri leżu u mnie w pudle już chyba ze trzy lata. Poziom wykonania w stosunku do Revella to jest katastrofa. Już wolę się pomęczyć z Hase i wydać na nią kupę kasy bo efekt będzie bardziej przypominał oryginał. Z tego modelu można ewentualnie robić jakieś przeszczepy - np. ekrany boczne, akcesoria itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Ten Pz IV z Italeri leżu u mnie w pudle już chyba ze trzy lata. Poziom wykonania w stosunku do Revella to jest katastrofa. Już wolę się pomęczyć z Hase i wydać na nią kupę kasy bo efekt będzie bardziej przypominał oryginał. Z tego modelu można ewentualnie robić jakieś przeszczepy - np. ekrany boczne, akcesoria itp. Powiem szczerze, że te ekrany to lepiej zrobić samemu, są grube jak diabli, a puszka Coli czyni cuda. Przy odrobinie fantazji (ułańskiej) można z niego nawet coś zrobić, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Koła napędowe....."super" detale....fakt, kalki się nadają do czegoś...ale za 25zeta...IV revella to przy tym jest niebo a ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 No to mam następny wydatek. A jak ogólnie ma się Revell do Italerii. Ostatnią rzeczą jaką sklejałem była Panthera (1984r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Jakiej firmy warto kupić Pz.IV, tak aby nie szaleć z blaszkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Dragon-a i oczywiście Revell-a. Wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Nie ma takiej... Revell można w sumie. Jak darujesz sobie schurzen. A teraz to masz F1 z Dragona, która wg mnie wygląda bossssko! Myślę, że bez blach da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 (edytowane) No niestety skala72, ale teraz, żeby model nawet w skali 1/72 wyglądał przyzwoicie, niestety trzeba dokupić zestawy dodatkowe. Sam się raz tak pomyliłem kupując Tygrysa Królewskiego od Dragon-a. Myślałem, że bez zestawów dodatkowych będę mógł zrobił ładny model, ale już planuję zakup fototrawionek, lufy metalowej i zastanawiam się nad zakupem liny holowniczej, tak więc, modelarstwo kosztuje, ale za to jaka uciecha z niego jest. Edytowane 23 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Revell można w sumie. Jak darujesz sobie schurzen. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Schürzen - ekrany boczne. Te wiszące osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Schürzen - ekrany boczne. Te wiszące osłony. dzięki za wyjaśnienie. Za diabla nie wiedziałem o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Dorzucę coś od siebie z zamierzchłych czasów modelarstwa Z tego zestawu w stanie wybitnie początkującym, bez żadnych wysublimowanych technik, ładnych parę lat temu wyciągnąłem to: A tutaj dla porównania wozy Pancerczwórkopochodne: Ostwind Hasegawy StuG IV Dragona Z Mirage i Revellem nie miałem styczności, więc się nie wypowiem. Ale z tego co widziałem u Temira na warsztacie to z Mirage'a można wyciągnać na prawdę porządny model. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi