Paweł216 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Niekoniecznie musi skracac piasty. Nie wszystkie ciężarówki mają skracane piasty Moim zdaniem Niebieski/Błękitny bardziej pasuje niz kolor ramy przynajmniej inaczej wygląda a nie jak wszyscy Czarny/Szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Bardzo ładnie Ci rama wyszła I podobają mi się obrysówki w naczepie .A kolor piast jest jak najbardziej w porządku Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Paweł216 Ale wydaje mi sie że ze skróconymi piastami ładniej wygląda tak jak tu na zdjęciu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Witam! Już zajmuję się tematem Piasty niebieskie bardziej mi się podobały, bo czarne za bardzo zlewały się z ramą. Co do ich długości to teraz nic nie zrobię. Może w następnej Magni tak zrobię, aczkolwiek nigdy nie próbowałem. Tym bardziej chciałbym jak najbardziej urzmaicić obie Magnumki. P.S. Cieszę się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Witam! Panowie mam mały problem. Gdzie podczepić przewody do naczepy? Do tej poprzeczki nad ramą czy coś muszę dorobić? Najlepiej by było jakby ktoś miał dokładne zdjęcie modelu z przewodami. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 http://www.allegro.pl/item574402941_renault_magnum_e430_mack_98_zar_1_wl.html Piąte zdjęcie rozwiązuje problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 Witam! Niestety nic poważnego nie zrobiłem. Myślałem, że może coś podgonię, ale dzisiaj musiałem stracić dzień na jakąś olimpiadę matematyczną, anie na modele Ponadto wziąłem się za dolną karoserię, ale widzę, że bd to ciężka masakra malując pędzlem. Nie chodzi o zagłębienia, ale pokryc czarny kolor farbą niebieską jest bardzo trudno Dzisiaj pomaluję może to co przebija, o ile nie padnę nad biurkiem Pzdr Konrad Zdjęcia tyłu robione z lampą. Mam pytanko, czy na Imageshacku można dodawać kilka zdjęć jednocześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Fajna magnia bedzie a naczepka mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Bardzo podoba mi się kolor ramy w naczepie Co to za farbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Witam. Jak narazie bardzo ładnie Ci wszystko wychodzi. Pozdrawiam i kibicuję. Czekam na gotową całość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Bardzo podoba mi się kolor ramy w naczepie Co to za farbka Teoretycznie ten kolor to Revell 52. Mówię teoretycznie, bo na każdym zdjęciu jego odcień wygląda inaczej Zobacz na elementy naczepy, skrzynie, błotniki i pojemnik na gaśnicę, które wyglądają na ciemniejsze, a w rzeczywistości są jednakowe. (np. rama na stronie 4 jest o wiele ciemniejsza ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Jak miło popatrzyć na ładne Magnum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Witam! Światło dzienne, więc pokusiłem się o kilka fotek. Malowane oczywiście pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 No i elegancko Chociaż te błotniki słabo kryją - mogłeś najpierw pomalowaś to np szarym matowym, a na to niebieski - kryło by lepiej, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Właśnie chciałem pokazać, jak ciężko pomalować coś ciemniejszego na jaśniejszy pędzelkiem. Międzyosiówki też tak malowałem, a wyglądają ładnie. I tak jest dobrze w porównaniu z tym, jak chcę pomalować coś na biało, nawet jeżeli jest to biały element. Zderzak w naczepie malowałem chyba 6 razy Miałem koncepcję pomalowania kabiny na biało, ale raczej to nie wypali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 A sprejami lub jakimś aerkiem nie chcesz malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Myślałem o sprejach, ale nie wiem czy nie zepsuję modelu. O aerku to na razie pomarzyć mogę Nie chcę wydawać tyle kasy, a sam kompresora raczej nie zbuduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Wiesz co do sprejów to zawsze możesz sobie porobić próby na czymś innym - nie koniecznie na modelu Możesz np wziąć jakieś pudełko plastikowe i spróbować pomalować, a potem próbować pomalutku cieniutkimi warstwami na modelu. Zawsze jak nie wyjdzie, to wrzucisz do DOTa i malujesz jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 A ja jak kupiłem kompresor z aero guide chyba taka firma czekałem ze 3tyg potem okazało się że w aero jest skrzywiona iglica (facet zadzwonił i poinformował) i za około następne 2-3tyg dostalem kompresor ZA DARMO z drugim kompresorkiem z zestawem z aerografem tylko inny kompresor taki 1.2bar i i 2 taki gówniany aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 A ja jak kupiłem kompresor z aero guide chyba taka firma czekałem ze 3tyg potem okazało się że w aero jest skrzywiona iglica (facet zadzwonił i poinformował) i za około następne 2-3tyg dostalem kompresor ZA DARMO z drugim kompresorkiem z zestawem z aerografem tylko inny kompresor taki 1.2bar i i 2 taki gówniany aero To może teraz, jak jesteś szczęśliwym posiadaczem aerografu i kompresora, nauczysz się pisać poprawną polszczyzną, stosować znaki interpunkcyjne, wielkie litery? Nie jest Ci wstyd pisać takie posty? Przecież to świadczy o Twoim poziomie intelektualnym. Jeżeli ktoś chciałby przedyskutować ze mną ten post, to zapraszam na priv, żeby nie zaśmiecać tematu autorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/thread.php?threadid=7740&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=2 Relacja z budowy takie modelu jak twój Z modelem radzisz sobie bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Wszystko ładnie i pięknie z tym że łądną pajączynkę masz w przewodach Na mój gust trochę za dużo tego lub poprostu nieuporządkowane. No chyba zę takie było Twoje zamierzenie by podkreślić to ze jest tam instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Trochę mnie nie było. Już prawie miesiąc. Tyle udało mi się zrobić do tej pory. Foty słabe ale robiłem je telefonem. Następne bd aparatem, o ile go naładuję Trochę lakier dziwnie wygląda ale to wina fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Te trójkąciki przy błotnikach także powinny być czarne i obudowa lampy na górze powinna być srebrna. I trochę szkoda, że malowałeś pędzelkiem. Ale ogólnie Magnum prezentuje się bardzo ładnie. Powodzonka i dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 lubo89obudowa klosza nie musi być srebrna bo u mojego taty w pracy wszystkie te magnumki mają pod kolor auta te obudowę a co do modelu to pięknie i czyściutko powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi