Bartini Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 No i fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Bardzo ładnie wykonany zderzak. Czy Magnum też będzie na naszych blachach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 A teraz mam mały dylemat, co do tej winiety przy rejestracji. Czy ona powinna być na polskiej naczepie. Ja to dawałem w manie ale on mial niemieckie blachy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Truckerek93, a wiemy w ogóle co to jest za winieta? Równie dobrze Polak może mieć taką jak Niemiec, bo przecież latają na te same kierunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 miqs coś w stylu opłaty drogowej... Czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Opłata drogowa chyba każdego obowiązuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 W Polsce każdy pojazd o masie równej i przekraczającej 12 ton. Tylko nie wiem dlaczego akurat na naczepie? W Niemczech jest przecież TOLL COLLECT, albo automatyczny system poboru opłat albo wykupowany ręcznie, ale naklejana winieta na zderzaku to pierwsze słyszę, chociaż może być różnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Właśnie, nie wiem jak to nazwać. Przyjrzałem się na moim Manie, i równie dobrze może to być, coś związanego z badaniami technicznymi. Ale wiem ze Niemcy rozwiązali ten problem stosując naklejki na rejestracji. Wiec nie wiem, już nie będę mieszał. Niech wypowiedzą się Ci co wiedzą to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam! Co do tej winiety to mam 3 zdania. 1)Możliwe, ze na naczepie wymagana jest też nalepka, ponieważ w końcu do dodatkowe obciążenie(nie wiem czy dobrze mówię, bo znawcą to ja nie jestem) 2)Teoretycznie może być tak, ze zarejestrowany w Polsce zestaw jeździ po Niemczech, a jakoś tam chyba musi opłacić Można powiedzieć, że ta ciężarówka jeździ na trasie Poznań np. Hamburg i przewozi ryby 3)Model robię przede wszystkim tak, aby mi się podobał. To w końcu ja bd go widział 24h/dobę i musi być ładny Zgodność z oryginałem stoi na drugim planie. Dobra koniec gadania. Zderzak pomalowany na czarno od przodu, tył jeszcze został do roboty. Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 No teraz można powiedzieć zderzaczek nabrał smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Bardzo ładnie kolego P.S. A ta taka skrzynka na końcu ramy to nie jest czasami skrzynka na gaśnice ? Jak tak to może warto by zrobić ją w innych barwach. Być może się mylę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Tak Bodzio masz racje z tą skrzynką ja np pomalował bym to "okienko" w którym widać gaśnicę na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Pomaluj to tak jak na zdjeciu ale tak jak wspomniałeś model robisz tak aby ci się podobał więc wybór pozostawiam tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 miqs[/b]"]Czy Magnum też będzie na naszych blachach? Tak. Co do tej skrzyneczki, to podoba mi się taka jaka jest. Może pomalowałbym ja na czerwono, jednak nie mam takiej farbki. Aczkolwiek wydaje mi się, że zaburzałaby równowagę kolorystyczną zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam! Jako że niedawno dostałem gazety, a kilka osób chciało wiedzieć, to cena 1 numeru TRAILER to 3zł Piszę tu, bo wiem, że zainteresowaniu i tak zajrzą, a nie bd śmiecił innym tematu. Gazetki super zapakowane, transakcja też przebiegła doskonale. Co do tematu modelu, to skleiłem całą ramę i zaczynam budować pakę. Idzie wolno, ale dla czego dowiecie się już niebawem Podpowiem, że wala się to gdzieś po warsztacie na forum Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 cena 1 numeru TRAILER to 3zł To nieźle Dzięki za info Czekam na kolejne fotki z budowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Niewiele zrobiłem, ale bd tylko lepiej, gdyż skończyłem Wreckera i bd miał czas tylko na ten projekt. Nie mogłem się powstrzymać przed wsadzeniem na pakę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 No fajnie. P.S mały aktual, w moim temacie o Longline... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Naczepka niczego sobie, zresztą jak i scania na niej stojąca Ps. Truckerek niezła reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 No reklama, czy ja wiem, tylko napisałem bo nie chciałem dawać nowego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Spoko Truckerek nie chciałem Cię urazić, to był taki mały żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Spoko, czekamy na aktualkę z naczepka... P.S pisz do mnie Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Rama wygląda bardzo ładnie, efekt końcowy zapewne będzie wyśmienity. PS : Truckerek jak chcesz, żeby tak pisali do Ciebie to weź zmień nick na Paweł i tyle, a nie każdego prosić jak ma do Ciebie pisać. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 A ty a powiedz mi jak to zrobić. Ja ani adminem nie jestem, ani modem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Piszesz do Admina i Ci zmienia. Ja kiedyś miałem inną nazwę napisałem i zmienił. Nic trudnego... Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi