truckman Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 No łądnie ładnie, świetnie wyszły te tabliczki znamionowe Tak dzisiaj przy okzaji w wątku o chodni poruszyłem temat zbiornika na ropę do chłodni. Masz może takowy? Mało roboty a znowu jakiś bajer. Znajduje się zazwyczaj między podporami naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Truckman powiedz coś więcej bo mnie zaciekawiło, np. jakieś zdjątko Co do A to może tak, bo nałożyć te kalki na poprzeczki to normalnie wpadałem w nerwicę S musiałem nawet doklejać klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Malowałeś to białe czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Miqs to białe czyli Bo nie bardzo kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Białe elementy naczepy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Przód i tył tak. Dachu i boków jeszcze nie. Zastanawiam się, czy boku nie pomalować tylko na połysk (bo goła powierzchnia raczej odpada) gdyż w końcu będzie tam kalka na całej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Tak się tylko pytam bo coś słaby połysk lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Ciekawe kiedy zaczniesz ten model z Citroenem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 To na środku pomiędzy podporami http://photos01.allegroimg.pl/photos/400x300/552/47/65/552476595 Tu za podporami Ogólnie to poszukaj na otomoto w dziale naczepy ->chłodnie tam znajdziesz dużo zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Krystian, ale są to Thermo Kingi a nie Cariery.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Pytanie a jak jest zasilany agregat w Cariery.... .... Ropa. One nie robią same z siebie brummmm, coś je musi zasilać tak jak lodówkę w domu, a nie mają one połączneia z bakiem auta. Proponuję podejść gdzieś na magazyny i podpatrzeć, to że na tych zdjęciach są termokingi to czysty przypadek bo takie akurat znalazłęm. Musi być jakiś zbiornik. No chyba że tak jak te małe solówki do lodów mają elektryczne agregaty które się podłącza pod 380V lub też malutkie wany mają agregat 12V z instalacji auta. PS> Pogoglować trochę, poszukać, poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Krystian, ale są to Thermo Kingi a nie Cariery.... I co to ma do rzeczy, a jak one chodzą, tak jak wyżej Truckman napisał wszystko jest tak samo, ojciec kiedyś ciągał kronke z carrierem, a teraz ciąga z TK (Thermo King), według mnie lepszy. Przykładowa fotka : Jest widoczny co nieco zbiornik. Źródło : www.google.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Ok coś tam porobiłem. Z tyłu się nie chciał zmieścić, a poza tym lepiej go widać. Uważam, że uatrakcyjnia on całość stąd poszukam co jeszcze zrobić aby wyglądało lepiej. Jeśli macie pomysły, walcie śmiało dla Truckmana za podsunięcie pomysłu Pozdrawiam Konrad Nudziło mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Witam Kable zdecydowanie za grube kable muszą iść wzdłuż ramy,a nie tak sobie w powietrzu wisieć ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Kiepsko poprowadziłeś kable. Zobacz jak to zrobił Szałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 Ok. Macie rację. te kabelki wyrzuciłem, ale w Magnumce chcę zacząć okablowanie razem z ramą, a nie po pomalowaniu. Stąd moja prośba Powiedzcie laikowi jak się za to zabrać. Wiem, że ma być żyłka ale jak ją montować? Macie może też jakieś strony bądź zdjęcia z okablowaniem Magni? Z góry dzięki. W naczepie zostawiłem tylko te od zbiorniczka do agregatu. Dwa grubsze i cieńsze z żyłki. Mam zamiar zacząć zaraz kłaść kalki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 OK. Moja wina, nie doczytałem. Jeszcze raz sorki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Witam! Walcie śmiało, co zmienić i co nie tak, bo w końcu chcę się nauczyć robienia okablowania Nikt nic nie poradził, a w necie nic nie znalazłem, to zdesperowany wziąłem się do pracy Za pomoc służą mi jedyne znalezione w necie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Zapowiada się nieźle. Nie znam się na okablowaniu więc ci nie pomogę. Powodzenia w budowie Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Proponuje usunąć nadlewki na resorkach i na pozostałych elementach (most, poprzeczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Jak na magnumke to ci powiem ze za mało dałeś tego okablowania. Masz jakieś schematy podłączenia kabelków czy tak od siebie to robisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 No właśnie nie mam nic. Jakieś tam 3-4 zdjęcia i nic więcej. Kabelków bd więcej, tylko że wieczór nastał i nie chce mi się już robić. Został mi jeszcze cały przód i przymocować to jakoś do ramy. Co do nadlewek to oczywiście znikną. P.S. Ta zapalniczka pod naczepą, to od razu mówię - nie palę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Ja tam poszukam fotki bo coś tam miałem na dysku A co do palenia to nikt ci tu kary nie wyznaczy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Koledzy dwa pytania: 1)Kto sklejał Magnię bd wiedział. Czy oś skrętna to błąd Italeri? Niewiele da się tam zdziałać. 2)Gdzie są akumulatory Gdzieś tutaj? Myślałem o J ale to chyba tylko jedna część a druga? Czy się mylę. Nie znam się za bardzo, niech jakiś znawca lepiej pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Czemu oś ma być błędem, ja sklejałem i było git co prawda jest strasznie krucha i się szybko rozlatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi