kozborn Napisano 14 Września Autor Napisano 14 Września @abtb zgadzam się całkowicie. Tak to bywa przy wyłażeniu ze strefy komfortu, a tu właśnie ma to miejsce - z takimi "mocnymi" metalizerami. Sporo nauki jeśli chodzi o przygotowanie powierzchni, podkładu, wreszcie samego kładzenia - to już na przyszłość. Szukanie złotego środka pomiędzy pragnieniem końcowego efektu, dotychczasowym doświadczeniem a poligonem eksperymentalnym. Gdzie modele rąbią... MAM TYLKO NADZIEJĘ, że nauka nie pójdzie w las Cytuj
Moses Napisano 14 Września Napisano 14 Września ale dlaczego na przyszlosc? jestes na etapie gdzie jest to do naprawienia, jedynie co stoi na przeszkodzie to niechcemisiezm. 1 Cytuj
kozborn Napisano 14 Września Autor Napisano 14 Września Dzięki za doping, ale wszystko wskazuje na to, że kokarda to zakryje. Zaryzykuję. Cytuj
greatgonzo Napisano 14 Września Napisano 14 Września Może i zakryje. Ale generalnie założenie, że malowanie, weathering, szmata ukryją błędy techniczne, jest drogą donikąd i prędzej, później (raczej prędzej) wylezie na modelu. Cytuj
kozborn Napisano 14 Września Autor Napisano 14 Września Ale tutaj raczej mamy do czynienia z sytuacją, gdzie błąd producenta został wydobyty przez mocny metalizer. Gdy podkład był czarny nie widziałem tego. Więc może to bardziej kwestia tego jak "pracuje" tam światło? To dlatego przecież mówi się - również w tym wątku - "srebro nie wybacza". A zatem gdy nie będzie tam srebra sytuacja również ulegnie zmianie? Cytuj
Moses Napisano 14 Września Napisano 14 Września Nie, bo będziemy wiedzieli z w tam to jest ;). Inny case, jesteś pewien że kalka zasłoni tego bubla? Wiesz że w czasie kiedy nad tym dyskutujemy już było by to poprawione? Przecież to tylko szlifierka farby, nałożenie CA, szlifierka, podkład i srebro. Komfortowa sytuacja Cytuj
greatgonzo Napisano 14 Września Napisano 14 Września Generalnie założenie, że błąd producenta różni się czymś od błędu modelarza jest drogą donikąd i prędzej, później (raczej prędzej) wylezie na modelu. Tu jest spora szansa, że nie będzie widać. Ale istotne jest , co się wydarzy, jeśli jednak będzie. Cytuj
kozborn Napisano 14 Września Autor Napisano 14 Września (edytowane) Nietypowy kadr i światło, ażeby lepiej ukazać delikatne zróżnicowanie powierzchni paneli skrzydeł, nad którym pracowałem dziś... Edytowane 14 Września przez kozborn 2 Cytuj
kozborn Napisano Piątek o 19:00 Autor Napisano Piątek o 19:00 Doszły klapy, jak widać już zmalowane. Obecnie czekam na akrylowy warnisz gloss od AK, poprzedni po interakcji z washem od AK zlazł. Nie wiem czy to taki tip producentów żeby żreć się z nieswoją chemią, ale działa. 2 Cytuj
kozborn Napisano Sobota o 11:32 Autor Napisano Sobota o 11:32 AK Wash Interaktive z Glossem od Vallejo Cytuj
jachud3 Napisano Sobota o 12:45 Napisano Sobota o 12:45 Wywal to hiszpańskie błoto i kup gunziakowe lakiery GX. Można czołgiem jeździć i nic ich nie bierze 2 1 Cytuj
kozborn Napisano Sobota o 12:52 Autor Napisano Sobota o 12:52 Pytanie z innej beczki. Ktoś ma jakieś kwity na ten dynks w jednej z komór podwozia? Nie znalazłem tego na żadnych zdjęciach. Ale co ja tam wiem Cytuj
Kalor Napisano Sobota o 13:33 Napisano Sobota o 13:33 (edytowane) Korba do awaryjnego rozruchu silnika Edytowane Sobota o 13:47 przez Kalor 2 1 Cytuj
Moses Napisano Sobota o 19:36 Napisano Sobota o 19:36 6 godzin temu, jachud3 napisał: Wywal to hiszpańskie błoto i kup gunziakowe lakiery GX. Można czołgiem jeździć i nic ich nie bierze komunistyczny hiszpanski syf i hiszpanskie bloto! Cytuj
jachud3 Napisano Niedziela o 15:36 Napisano Niedziela o 15:36 Ten brzuch wygląda fatalnie niestety metalik wszystko wyciągnął. Cytuj
kozborn Napisano Niedziela o 17:06 Autor Napisano Niedziela o 17:06 @jachud3 masz rację, popracuję nad tym. Będzie to i tak pod zbiornikiem, ale fakt pozostaje faktem. Cytuj
kozborn Napisano Niedziela o 18:35 Autor Napisano Niedziela o 18:35 Dzięki za zwrócenie uwagi @jachud3. Jutro polerka. 2 Cytuj
kozborn Napisano Niedziela o 19:06 Autor Napisano Niedziela o 19:06 Czy jest szansa żeby przy takim połysku trochę choć pokazać że wszedł lekki postshading?... Cytuj
kozborn Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu (edytowane) No i zakryło. Nie przepadam za kalkami od tamki, uważam że są grube i niewdzięczne. Męczyłem je markfitem, micro setem i solem... Efekt uważam średni. Nie wspomnę że trzeba było nacinać. Edytowane 13 godzin temu przez kozborn Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi