Skocz do zawartości

Republic P-47D Thunderbolt "Bubbletop", 1:48, Tamiya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, jachud3 napisał:

Ja bym to malował :szczerbol: 

nie trafiłem nigdzie na samouczek/przykład...

...Ale i tak bym tego nie robił :D

Napisano
1 minutę temu, MIRO napisał:

kocham to forum :D

• Haha 1
Napisano

E tam, to tylko sugestia. Już gorsze szantaże emocjonalne miały miejsce :D

Napisano

Jedziemy ostrożnie dalej. Na razie nie ma dramatu. Patyczki i waciki mają sporo roboty.

IMG_20260925_203547.jpg

IMG_20260925_213729.jpg

Napisano

Efekt oceniam na "myślałem że będzie gorzej".

Drobne rzeczy do poprawki, sądziłem, że porwę to w strzępy, ale całkiem znośnie się obkurczyło.

IMG_20260926_085046.jpg

IMG_20260926_085034.jpg

IMG_20260926_085031.jpg

IMG_20260926_085026.jpg

Napisano (edytowane)

@greatgonzo tak wiem "Popularne, modelarskie hasło, żeby nie ufać instrukcjom nie wzięło się znikąd."

Niemniej trafiłem też na to:

P 47 engine hi-res stock photography and images - Alamy

Edytowane przez kozborn
Napisano

Obiekty muzealne są chyba jeszcze gorszą referencją niż "bo w instrukcji tak dali", bo zbyt łatwo można uwierzyć, że restauratorzy zrobili wszystko w 100% "tak jak było" 😉

Napisano
20 minut temu, jachud3 napisał:

Obiekty muzealne są chyba jeszcze gorszą referencją niż "bo w instrukcji tak dali", bo zbyt łatwo można uwierzyć, że restauratorzy zrobili wszystko w 100% "tak jak było" 😉

odpowiem po vonnegutowsku: zdarza się :D

Napisano

W obiektach muzealnych może się zdarzyć, ale mega rzadko. Częściej w restauracjach prywatnych i to dopiero od niewielu lat. Tu trzeba znać historię danej odbudowy.

A ten ze zdjęcia powyżej , to ma nie tylko żółto pod szachownica ale i motor, którego nie montowano w żadnym P-47.

Napisano

No, i tak będzie malowanko. Dam znać jak będzie po bólu.

IMG_20260927_183533.jpg