greatgonzo Napisano wczoraj o 10:42 Napisano wczoraj o 10:42 To nie kolor Ci się spłaszczył (cokolwiek to oznacza), tylko prysnąłeś matową fakturę podkładem. Cytuj
abtb Napisano wczoraj o 10:53 Napisano wczoraj o 10:53 23 minuty temu, kozborn napisał: Dałem metalik na podkład WTF! Kto daje metalic na podkład?! Na podkład trzeba dać np GX2 Ueno Black albo chociaż lakier połysk. Pod metaliki ma być gładko i przepięknie, bo inaczej ziarno jak na papierze ściernym. A zdaje się, że ja ten krok malarski zawsze w swoich warsztatach opisuję - widocznie chyba nie czytam tego co piszę Jednym słowem - zasiałeś ziarno (w tym przypadku dosłownie)to teraz zbierasz owoce. Niestety widać to było na fotkach po pierwszym malowaniu, ale nic nie pisałem, bo myślałem że to jakieś eksperymenta z Extreme Metal, a to zwykła wtopa technologiczna. Bywa i tak Cytuj
socjo1 Napisano wczoraj o 11:28 Napisano wczoraj o 11:28 (edytowane) Godzinę temu, kozborn napisał: SZPREJ to praktycznie zerowa kontrola strumienia. Waliłeś surfa w szpreju z puchy na obszar jakieś 3 na 3 cm na "żywym", pomalowanym i zakalkowanym modelu (wiem, pewnie zamaskowany itd)??? Doceniam! Grunt, że fantazja w narodzie nie ginie... Edytowane wczoraj o 11:31 przez socjo1 Cytuj
kozborn Napisano wczoraj o 13:23 Autor Napisano wczoraj o 13:23 1 godzinę temu, socjo1 napisał: Waliłeś surfa w szpreju z puchy na obszar jakieś 3 na 3 cm na "żywym", pomalowanym i zakalkowanym modelu (wiem, pewnie zamaskowany itd)??? nie, surf na goły plastik Co nie unieważnia fantazji. Jest i tak. 2 godziny temu, abtb napisał: ale nic nie pisałem, bo myślałem (...) Pisać! Pisać, pisać, pisać! Po to założyłem ten wątek ZACHĘCONY że będzie NO MERCY a nie "bo myślałem" Cytuj
greatgonzo Napisano wczoraj o 13:33 Napisano wczoraj o 13:33 (edytowane) W zasadzie cokolwiek pryśniesz pod metalic, wymaga przepolerowania. Choćby po to, by uniknąć jakiejś miejscowej wtopy, której się nie zauważy. W ogóle przy licznych warstwach malarskich lepiej jest unikać przypadkowej faktury, bo ta potrafi się nawarstwiać. M.in. z tych powodów poleruję/szlifuję na różne sposoby dosłownie każdą warstwę malarską. Poza ostatnią, którą poleruję lub szlifuję już na zupełnie innych zasadach. Edytowane wczoraj o 13:34 przez greatgonzo Cytuj
zaruk Napisano wczoraj o 13:40 Napisano wczoraj o 13:40 2 godziny temu, abtb napisał: zasiałeś ziarno (w tym przypadku dosłownie)to teraz zbierasz owoce. Ewangelicznie się zrobiło. Ale, zaprawdę, słusznie rzeczesz. 1 Cytuj
kozborn Napisano wczoraj o 13:41 Autor Napisano wczoraj o 13:41 @greatgonzo kolejny z komentarzy dla których warto było założyć warsztat Będzie zapamiętane :) Cytuj
kozborn Napisano wczoraj o 13:42 Autor Napisano wczoraj o 13:42 @zarukA ja tam jak widzisz piszę swoje apokryfy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi