marek d Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowane) Witam. Nic dwa razy się nie zdarza, nie ma dwóch tych samych wspomnień... Już raz robiłem ten model bo mi się bardzo podobał box art. Oczywiście po zrobieniu zobaczyłem zdjęcie z epoki i.... model poszedł do ludzi. Musiałem zrobić go po raz drugi i wiadomo miało być lepiej. Wyszło tak sobie. Oto on Nie marudzić na fotki tylko rzucać pomidorami. ,,Kto umie lepiej poskromić złośnicę, niech zawiadomi całą okolicę." Podziękowania dla pana @Soris za super maski. Edytowane 19 godzin temu przez marek d 5 Cytuj
barszczo Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 35 minut temu, marek d napisał: Nie marudzić na fotki tylko rzucać pomidorami. Od tego miałem zacząć, bo Złośnicy NIE MOŻNA źle fotografować . A wyszła całkiem fajnie, podoba się, krateczki pod spodem i śmigła w poprzeczne paski udaję że nie widzę . 1 Cytuj
Helmut Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Nie no, piękny model! Subtelnie acz wyraźnie oddane przemalowania, ślady eksploatacji nie subtelne, bo realistyczne... No zazdrość mnie zżera normalnie. Brawo! Więcej takich proszę! (albo może i nie, bo zacznę wątpić w sens mojej dłbaniny) 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Ciekawy zabieg z hotlinkowanym wierszykiem. Fajnie, że udało się odpalić cegłę. Może to kwestia zdjęć, ale nie zakładam - miejscami bardzo eleganckie efekty, jak oprofilowanie skrzydło/kadłub, robiące wrażenie nierównej powierzchni blachy. Ogólne podejście z szacunkiem do rzeczywistego obiektu to zawsze wielka przyjemność w Twpich galeriach. Czy to deformacja zdjęć zadbała o efekt rozjechanych kół na pierwszych dwóch fotkach? 1 Cytuj
marek d Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu 2 godziny temu, barszczo napisał: krateczki pod spodem i śmigła w poprzeczne paski No cóż kratkę lubię, paski? fotki wyciągają zbyt mocno pewne rzeczy + moje nędzne umiejętności fotograficzne. Forum też psuje fotki. 51 minut temu, greatgonzo napisał: efekt rozjechanych kół Może coś być na rzeczy. Wkleiłem żywicę tak jak były gniazda, bez należytej dbałości o realia. Nie wiem co się odstawiło z tym linkiem w wierszyku. Samo się. Dziękuję za dobre słowo. Dopiero będzie jak Jaśko wpadnie z mikroskopem. 1 Cytuj
kamilzoszak Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu A ja poza gratulacjami za piękny wykon, chciałbym się zapytać o to jedno słowo klucz... co to oznacza "złośnica" pewnie w rozumowaniu samolotu spitfire, albo jaka jest jego geneza ?? 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Aż świerzbi, żeby opowiedzieć, ale zostawmy tę przyjemność autorowi. Cytuj
Artur D. Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 6 godzin temu, greatgonzo napisał: CMoże to kwestia zdjęć, ale nie zakładam - miejscami bardzo eleganckie efekty, jak oprofilowanie skrzydło/kadłub, robiące wrażenie nierównej powierzchni blachy. Ogólne podejście z szacunkiem do rzeczywistego obiektu to zawsze wielka przyjemność w Twpich galeriach. I tu jest właśnie cały Marek, jego modele nie sa przerysowane, jak dla mnie to miniatura oryginału. Nie raz i nie dwa widziałem jego modele na żywo i zawsze mnie zachwycały. Liczę że i tego Spita uda mi się zobaczyć gdzieś na żywo 1 Cytuj
jachud3 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Marku! Z tego co można zobaczyć na fotkach, piękny model. I bardzo, baaaardzo ubolewam, że niewiele na tych fotkach widać nawet mikroskop nie pomoże 1 Cytuj
marek d Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 4 godziny temu, kamilzoszak napisał: co to oznacza "złośnica" 1 W dosłownym tłumaczeniu Spitfire= złośnica. 2 Zrobić model Spitfira i pokazać na forum ... no i tu mi zaraz się nasuwa ten cytat z ,,Poskromienia złośnicy." @greatgonzo a ty co miałeś na myśli? @Artur D. posłodził bardzo. Dziękuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi