pmroczko Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Niestety nie byłem w stanie na szybko znaleźć tego wozu, który kiedyś widziałem, i tam były deski. A tu na zdjęciach na 90 procent są to deski obite linoleum - do dziś się coś podobnego praktykuje, np. w obecnie produkowanym VW Crafter na blaszaną podłoge idzie gruba sklejka pokryta warstwą plastiku - bo blacha poddana uszkodzeniom raz dwa by wygniła i towar spadał by na ulicę. Zobaczcie na to zdjęcie tu widać jak materiał pokrywający podłogę jest zagięty na krawędzi i przymocowany od boku listwą: Cytuj
bulik58 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu W dniu 7.09.2026 o 14:42, pmroczko napisał: Np. oryginał miał podłogę z desek a na modelu nawet śladu po tym nie ma. Paweł 1 godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: W zwykłym pojeździe wygląda że była na to blacha. W ambulansie zrobiłem deski bo łatwiej do drewna instaluje się różne sprzęty Godzinę temu, pmroczko napisał: Niestety nie byłem w stanie na szybko znaleźć tego wozu, który kiedyś widziałem, i tam były deski. A tu na zdjęciach na 90 procent są to deski obite linoleum -bo blacha poddana uszkodzeniom raz dwa ... Zaskoczył mnie pierwszy wpis o podłodze z desek których w modelu nie widać , przeszukałem parę źródeł i takiej informacji nie udało mi się odnaleźć , brak widocznych desek tłumaczono praktyką i higieną . Dlatego zadałem to pytanie . Dzięki panowie , spokojnej nocki . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi