jachud3 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 (edytowane) No, to zaczynam Pierwszy konkurs i... pierwszy czołg. Tak, jestem szalony Z tego względu liczę na duuuuuużą pomoc forumowiczów. A więc, regulaminowy rzut oka na nasz obiekt zainteresowania: Niektórzy zapytają, czemu data jest "nieaktualna"... proszę winić o to mojego dostawcę internetu. Oto co udało mi się zdziałać: Obecnie jestem troszkę do przodu. Postaram się w miarę na bieżąco uzupełniać relację. Edytowane 16 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Nooo...fajnie xD A można wiedzieć dlaczego on taki ubabrany na czarno dookoła podwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Fajnie, że sklejasz czołg. Będę zaglądał i podpatrywał co z nim wyczyniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Kabanos - pewnie robię źle, ale to taki mały 'priszejding' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 pękna maszyna . Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Trzymam kciuki bo ibox wygląda fajnie A jak coś nie wiesz to najpierw pytaj, szukaj itp. a dopiero później rób to zaoszczędzi Ci wiele pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 te fragmenty i tak będą zakryte przez koła, lepiej jako preshading zrób washa przed malowaniem, żeby zapuścił się w zimmerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Foty tego, co na razie zrobiłem. Sklejona wanna i "kadłub" czołgu. Imitacja błota wykonana z posiekanej posypki i mąki I pierwsze pytanie: czy podwozie mogę już teraz ubabrać błotnistą farbą? Wolałbym zrobić to teraz niż później wyczyniać pędzelkowe akrobacje pomiędzy układem jezdnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 w sumie możesz bo malujesz pędzlem ale lepiej było by w sumie na końcu bo wtedy możesz realnie i prawdziwie odwzorować błoto i nałożysz gdzie będziesz chciał a nie tak jak masz+ciężko będzie Ci pomalować tak żeby nie zakryć farbą błota. A pędzlem akrobacji nie będziesz musiał robić. Z tymi kołami i jeszcze błotnikami naprawdę nic co jest za kołami nie widać, więc ja polecam błocenie na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ok, czyli farba idzie w odstawkę dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Pomalowałem niektóre elementy układu jezdnego na H94: Obecnie pracuje nad resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Praca wre. dalsza część układu jezdnego: opiłowana, wyrównana papierkiem ściernym lufa + wylot: częściowo sklejony mechanizm podnoszenia lufy: małe części doklejone do wieży: wklejony przedział silnika i pomalowany na kolor "myszaty": doklejone wydechy i inne małe części do tyłu pojazdu: Błoto. Postanowiłem na razie dać taką pierwszą warstwę koloru - oczywiście będę potem jeszcze różnicował kolor. Z konsystencji jestem zadowolony: No i wersja malowania: Niedługo następne fotki, obecnie wymyślam jakiś sposób na obsmarowanie gąsek jakimś syfkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 A będziesz dorabiał włazy z drucika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam też będe sklejał ten model powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 nie podoba mi się Twoje błoto :/ ja bym je jednak usunął i spróbował od nowa, bo są tylko grudki bardzo duże, zdecydowanie za duże w szczególności że to 1:72 i w złych miejscach tzn grudki są na środku a np z przodu już nie. I koła też mi się nie podobają... tzn albo zrobiłbym na nich kamuflaż albo pomalował na różne kolory te koła jak tu: http://data.primeportal.net/tanks/glaubitz/king_tiger/king_tiger_6_of_7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 to nie wygląda dobrze, nie lepiej było pomalować spód na taki kolor jak trzeba a potem paprać błotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 tzn grudki są na środku a np z przodu już nie To jeszcze nie koniec błocenia, spokojnie. albo zrobiłbym na nich kamuflaż albo pomalował na różne kolory te koła jak tu Jak znajdziesz mi zdjęcia konkretnie tej jednostki którą robię i pokażesz, że takie koła były, to przerobię. Na razie zawierzam dragonowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Próbowałem co nieco wycisnąć z tych dragonowskich deesów: Przepraszam za jakość zbliżeń, ale mój aparat ma 5Mpx tylko i nawet na makro tak wyglądają wszystkie zdjęcia :/ A tu mój taki mały pomysł na podstawkę.... Jest ziemia, trawka, na niej stoi Tygrysek, wokół ze 3-4 łuski po pociskach artyleryjskich, a w ziemi częściowo zakopana.... niepotrzebna wieża od Kinga, dostałem od Dragona w prezencie na razie tylko pokiereszowana, będę malował i potem inne eksperymenty Zaznaczam - robiłem to pierwszy raz, więc pewnie jest chałowo. No ale cóż, pracuję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 LOL, z czego ten tygrysek musiał dostać że taką dziurę ma... chyba trochę za bardzo stopił Ci się plastik i wygląda trochę plastelinowato, ale jak odpowiednio ją jeszcze pomęczysz to uwagę będą zwracać inne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Hmm, troche dziwnie ta wieża wygląda Takie stopione strasznie...No ,ale to twoja sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 No stopiłem chyba trochę za mocno, faktycznie. Ale wydawało mi się, że wieża może się tak sfajczyć :/ Poza tym, będzie trochę zakopana Mam jeszcze odpowiednio wymęczony kaem, zamontuję go, powinno lepiej wyglądać. LOL, z czego ten tygrysek musiał dostać że taką dziurę ma A ja wiem? Jakiś ppancerny pocisk tylko.. hmm.... kaliber większy niż 90mm musiałby być XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Gaski wygladaja niezle. Wieza zeczywiscie troche za bardzo stopiona, ale moze czolg zostal zbombardowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Gaski wygladaja niezle. Łaaaaa!! Dzięki Robię to pierwszy raz (ogólnie pierwsza pancerka) więc raczkuję... ale mnie ucieszyłeś, o jaaa ale moze czolg zostal zbombardowany? I to jest myśl tomek14147, zostaniesz wymieniony na pierwszym miejscu w podziękowaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Jej czuje sie zaszczycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Z tą wieżą: Nie ma szans, żeby stal tej grubości tak się powyginała. W momencie "penetracji" możliwe jest popękanie stali tak jak tu: To była walcowana stal, pewnie solidnie hartowana, przez to bardzo twarda, ale o małych właściwościach plastycznych. Prędzej powyrywałoby płyty ze spawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi