Aleks Kornafel Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 To forum, jest tolerancyjne, ale nie będzie tu tolerowana ksenofobia i szowinizm. To, że jedna osoba wychyliła się o wiele za bardzo na ten temat to nie znaczy, że inny mają po głowach dostawać. Forum nie powinno się wdawać w sprawy polityczne itp. choć przy sprawach historycznych bym polemizował. Jeżeli uraziłem usera alex_welt to go przepraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Po angielsku napisze, to też się będą burzyć. Rada jest jedna - trzeba się tego języka nauczyć. Pragnę zauważyć, że wszystko się zaczęło od powyższej wypowiedzi. Wychyiliłem się - no i niezrozumiany właściwie wiadomo jak skończyłem. Tyle z mojej strony. A na model poczekam, chętnie bym go nabył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_welt Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Nu po polsky tak po polsky.... Ja w UM ne pracuju. Tyle wspolpraca na etape pomalowan i zbiora modelej. Ale w priwatnich rozmowach trochu znam o planach.. Platformu ni est protiwolotnichi. To tak zwanu Kontrolny platformu z workami na piasok i szinami kolejowumi na wupadok remontowania tory FotoEtch na parowoz opanzernenyi bude w zim roku. Praca ize. To mae but protiwolotnicha площадка на тендере Zobacz tut... Ja w firmie UM nie pracuje. To jest tylko współpraca na etapie malowania i sklejania modelu. Ale poprzez prywatne rozmowy, nieco wiem o planach UM. Platformy nie są przeciwlotnicze, są to tak zwane wagony kontrolne, z workami z piaskiem, szynami kolejowymi (itp...)na wypadek konieczności napraw torowiska. Elementy fototrawione parowozu opancerzonego będą w tym roku. Praca idzie. To ma być przeciwlotnicze stanowisko na tendrze. Za pociag nemecki poki tilko PLANU perspektiwichni !!! Co do niemieckiego pociągu pancernego, na razie są to tylko plany w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Rewelacja Alex, jak znasz ludzi z UM, to powiedz im, aby zaczęli produkować polskie czołgi z 1939 roku. Pociąg super, zapewne będę kupował w elementach o ile cena nie będzie bandycka. Może u ciebie coś kupię, mam zamiar zrobić rajd po pradziadowych i dziadkowych ziemiach - Lwów, Stanisławów i Chodorów z naciskiem na Chodorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Rewelacja Alex, jak znasz ludzi z UM, to powiedz im, aby zaczęli produkować polskie czołgi z 1939 roku. ... E tam pociągi... Pisz w sprawie Rosomaków! I PT-91 Twardy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Za pociag nemecki poki tilko PLANU perspektiwichni !!! Wielkie dzięki za ten schemacik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Za pociag nemecki poki tilko PLANU perspektiwichni !!! Wielkie dzięki za ten schemacik... To nie jest schemat niemieckiego pociągu... Bo chyba tak to zrozumiałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Bo chyba tak to zrozumiałeś... Nie nie, Grześku: to jest stanowisko przeciwlotnicze na wspomnianym wcześniej pociągu - to wiem. Mam świadomość, że nie dotyczy pociągu niemieckiego o który pytałem, choć faktycznie przyznaje, że z mojej wcześniejszej wypowiedzi można było wysnuć taki wniosek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Pewnie będzie tak jak z Tu-154 ze Zvezdy, pierwsze partie rozejdą się jak świeże bułeczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Panowie proszący o polską pancerkę - miejcie na uwadze nasze pociągi pancerne z 1939 roku. Jakby firma UM zechciała wydać coś takiego w 1:72 wdzięczny byłbym niemiłosiernie Co nie zmienia postaci rzeczy, że obecny model UM z chęcią zakupię jak się tylko pojawi w naszych sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 sokol nie Ty jeden, nie Ty jeden... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Już o tym nie myślę, chociaż nasze drezyny z TK czy też z Renaultami w skali 1/35, to byłby hicior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 No i modelik pociągu pancernego jest juz w sprzedaży. Cena na allegro to 299 zł. Któryś z kolegów szacował cenę na jakieś 200 zł (chyba Temir) i niewiele sie pomylił. Szkoda że tak drogo, bo chyba odpuszczę sobie ten zestaw na jakiś czas :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Ja tam w zakresie pociągów pancernych polskich przygotuje za około miesiąca niespodziankę Ale póki co, cicho sza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 widd kiedyś Cię za to diabeł widłami poczęstuje... Co do OB-3 cena jaką widziałem wahała się w przedziale 290~330zł. Kurczę troszkę przydrogo się policzyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Ja tam w zakresie pociągów pancernych polskich przygotuje za około miesiąca niespodziankę Ale póki co, cicho sza no powiedz powiedz, ja zagrałem w 202, Jarekk robi PF 621 z 75mm, a Ty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 narazie 7TP i FT-17 Ale co do kolejowych, jak się spełni to powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi