MiloszKr Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Bardzo długo zbierałem odpowiednią ilość części i materiałów do zbudowania takowego modelu. Będzie on wierną kopią tego z zdjęcia lecz będzie w malowaniu podpatrzony u jednej z firm ale niedokońca odzwierciedlonym w 100%. Na modelu zabraknie loga firmy która posiada w dość ciekawym malowaniu swoje pojzdy do transportu ponadgabarytowego. Model będzie służył jak Koń do ciągnięcia Nootebooma Windmill Transporter. A oto fotka jak będzie wyglądał gotowy model w 1:24 konfiguracja podwoziowa: A w takowym miałby powstać model. Okaże się czy mamuty uda mi się przenieść: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Szanowny kolego, GM AGRO nie ma 5 osiowej Scanii. Chyba,że puścisz wodze fantazji... Pozdrawiam. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 24 Września 2006 Autor Share Napisano 24 Września 2006 Kolego Sławku przeczytaj dokładnie to co napisałem. Model powstanie w opraciu o 5 osiową konfiguracje, a malunek będzie tylko jako marmur i mamuty. Brak jakiej kolwiek nazwy na ciągniku tupu Karner czy GM AGRO. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Miłosz, jak Ty chcesz zrobić te mamuty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Miłosz, sznuję twoją wolę, ale jestem zdecydowanym zwolennikiem zachowania zgodności z oryginałem. Nie zmienia to faktu, że model cholernie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Ambitny projekt ale powiem Ci Miłosz, że malowanie Scani w barwach Karner'a bardziej mi się podoba, no i chyba byłoby odpowiedniejsze do całego zestawu. Ps. a co ze Scanią Longline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 24 Września 2006 Autor Share Napisano 24 Września 2006 A mnie właśnie malowanie Karner wogule nie pieasuje. Te eski floreski zalatują mi wiochą. Wiadomo każdy ma gusta i guściki. Longline Andrzeju patrzy namnie błagajacymi oczami bym sie zaopiekował i coś zdziałala ale narazie na polu bitwy jest Notek i Scania 10x4. Do gulus a jak myślisz tak jak na MP II SLt 4160 namalować aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 To ja siadam w pierwszym rzędzie i bacznie będę obserwował relację. Życzę powodzenia w budowie. Ps. Malowanie jest kwestią gustu, a o nim się nie rozmawia... Czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 Jeśli jeszcze jest miejsce w pierwszym rzedzie to ja tez zasiad I zyczę powodzonka w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 25 Września 2006 Autor Share Napisano 25 Września 2006 Dla wszystkich wystarczy miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 1 Października 2006 Autor Share Napisano 1 Października 2006 Powolutku zaczołem prace nad modelem. To co na fotkach to to co do tej pory jest zrobione. Silnik jest jeszcze niekompletny. Nadkoli myśle że powino mi wystarczyć Rama była najpierw złorzona do konfiguracji 4x2 a potem została pocięta na to na co mnie iteresuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 2 Października 2006 Share Napisano 2 Października 2006 Miłosz pokrywy zaworów w twoim silniku pochodzą od serii 3 i początkowej 4 a Ty budujesz Scanię R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 2 Października 2006 Autor Share Napisano 2 Października 2006 No OK Witek a jak wyglądają dekle zaworowe do Widlastej R-ki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 2 Października 2006 Share Napisano 2 Października 2006 Proszę cię bardzo: Można wykorzystać dekle od Volva albo od Actrosa MP2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 Mam pytanko. Jak Miłosz rozwiążesz brak mocowan niektórych blotników. Chodzi mi o te "preciki" co trzymaja blotnik?? Bo ja mam jedna pare blotników i nie wiem jak to przymocowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 Mam pytanko. Jak Miłosz rozwiążesz brak mocowan niektórych blotników. Chodzi mi o te "preciki" co trzymaja blotnik?? Bo ja mam jedna pare blotników i nie wiem jak to przymocowac?? Najlepiej jest dosztukowac z wypraski Ps.Miłosz Dekle od zaworów możesz wziąźć z Mercedesa Actrosa ale musisz z nich zeszlifowac znaczek mercedesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 4 Października 2006 Autor Share Napisano 4 Października 2006 Marcin ja poprostu dosztukuje z białego preta z poliestyrenu 2mm. A tak wyglądaja błotniki.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 5 Października 2006 Share Napisano 5 Października 2006 Aha, dzięki. A blotniki bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Miłosz, a może trochę to rozwiniesz w 12x4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 Jak byś mi skołował takie nadkola moglibyśmy porozmawiać Oczywiście żartowa łem model w sferach mażeń. Myślę że kiedyś sięskusze na takie cacko. Dawno mnie tutaj nie było. Rama pod 2 mosty a zarazem przerubka jednego mostu na dwubiegunowy jak i przerubka zawieszenia pod 3 os skretną(wleczonną) zostało wprowadzone w życie. Więcej zamulać nie będę bo wszystko widać na fotkach.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Traz widzę nad czym męczyłeś się do późna w nocy, a gdzie reszta ramy czyżbyś przysnął przy niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Witaj Miklosz Tak się zastanawiłem gdzie to wstawić, ale chyba lepiej tu bo na pierwszym planie jest ciągnik a za nim też to co robisz. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Października 2006 Autor Share Napisano 11 Października 2006 Do Marcus05. Juz gdzieś kiedyś wyczaiłem fotki tego zestawu na necie. Jak się okazało jest to zestaw pierwszy zbudowany w UK. Naczepa jak i konwersja pod 8x4 Scanie R podchodzi od Firmy MadModell tak samo jak naczepa. Jedyną modyfikacją w R-ce jest troszku inna wieża zakabinowa. Mam wrażenie że niewiele ma z orginalnej Ciężarówki o takiej konfiguracji. Do sbzdz Powiedz mi jaka moc ma Ta Scania 12x4 ?? I czy os sktętna przed dwoma mostami napędowymi jest oparta o zawieszenie piórowe czy o Poduszki ?? I co to za naczepa jest podpięta??. Wygląda jak Goldhoferr z odpinanym łabędziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Naczepa to Scheuerle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 zawieszenie tej osi jest na poduchach, ale nie takich jak maja osie napedowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi