Skocz do zawartości

Scania R-ka 10x4 - Relacja z Budowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A gdzie mozna je nabyc i czy zwykle felgi orginalne co sa w modelu by pasowaly do tych opon??

• Odpowiedzi 208
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
A gdzie mozna je nabyc i czy zwykle felgi orginalne co sa w modelu by pasowaly do tych opon??

to są opony od naczepy (szerokie) a felgi trzeba sobie samemu poszerzyć

viewtopic.php?p=34890#34890

w 10 poście masz jak wygląda przeróbka z normalnej felgi

albo kupić w KFS

Napisano (edytowane)

Można po prostu kupić zestaw kół i opon do euro- naczep np. na http://www.hobbyta.sklep.pl

Miłosz dajesz radę nareszcie coś widać

Edytowane przez Gość
Napisano

Super, rama piękny kolorek , ale właśnie te ostanie kółeczko coś zawiane , co to może być ?

Napisano

Super. Bardzo mi się podoba. A propos tych szerszych opon - super singli. Przejrzałem oferte Hobbysty i czy ktoś może mi udzielić informacji czy do tego zestawu opon do naczep są też felgi czy to są same opony??

Pozdrawiam

Napisano
Super. Bardzo mi się podoba. A propos tych szerszych opon - super singli. Przejrzałem oferte Hobbysty i czy ktoś może mi udzielić informacji czy do tego zestawu opon do naczep są też felgi czy to są same opony??

Pozdrawiam

W zestawie są same opony.

Napisano

Kurna widocznie się nie sprzedawały, bo na pewno je miał...

A tak a'propos... Sorki Miłosz, że w tym temacie, ale pojawił się na allegro człowiek, który ściąga z KFS części... Absolutnie wszystko co KFS ma w katalogu. Ceny w złotówkach, więc całkiem nieźle... I przesyłka za friko...

Pozdrawiam

Napisano

A tak a'propos... Sorki Miłosz, że w tym temacie, ale pojawił się na allegro człowiek, który ściąga z KFS części... Absolutnie wszystko co KFS ma w katalogu. Ceny w złotówkach, więc całkiem nieźle... I przesyłka za friko...

Pozdrawiam

To jest dobre dla kogoś kto nie może sam kupić w KFS'ie i trzeba uwzględnić to, że gościu dokłada swoją marżę.

Napisano
Kurna widocznie się nie sprzedawały, bo na pewno je miał...

A mozesz podac nick albo strone ktory koles zamawia czesci z KFS podaj na PW to niebedziesz zasmecal tego tematu chyba ze inni beda chciali to co innego

Napisano

Koles co sprzedaje na Allegro zuwarzyłem że niektóre części ma tanie jak piasty do Scani ale na niektórych kładzie marze taką że mózg się lansuje i zdecydowanie taniej wyjdzie jak człowiek sobie sam zamówi.

Skyline na wszystkich trzech osiach skrętnych mam załorzone supersingle z szerokimi oponami.

Tutaj masz linkt jak mozna łatwo przerobić felgi Euro zwykłe na SuperSingle.

http://www.lkw-urbanski.com/proste_przerobki1.html

Napisano
Koles co sprzedaje na Allegro zuwarzyłem że niektóre części ma tanie jak piasty do Scani ale na niektórych kładzie marze taką że mózg się lansuje i zdecydowanie taniej wyjdzie jak człowiek sobie sam zamówi.

Skyline na wszystkich trzech osiach skrętnych mam załorzone supersingle z szerokimi oponami.

Tutaj masz linkt jak mozna łatwo przerobić felgi Euro zwykłe na SuperSingle.

http://www.lkw-urbanski.com/proste_przerobki1.html

Dzieki napewno mi sie w przyszlosci przyda nietylko mi ale tez i innym modelarzom

Napisano

Witam

Model zaczyna nabierac rumnieńców,narazie pięknie.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Oj dawno nic w tym temacie się niedziało, a wszystko było spowodowanem obroną pracy dyplomowej i uczeniem się do matury. Ale wracam powolutku do normy:)

Na wszystkie elementy które mają być malowane połorzony jest baiły podkład Dorobiłem także przewód wyprowadzający spaliny z puszki do tłumika końcowego a także zrobiłem element trzymajacy rure wydechową.

A i zapomniał bym o przeróbce owiewki nad szybą .

img0007gv5.jpg

img0010pp9.jpg

img0013hm2.jpg

img0016ns9.jpg

img0018my4.jpg

Napisano
Ale wracam powolutku do normy:)

i to sę i liczy

Napisano

Jak dlamnie może być troszkę małostkowo w modelu, ale mam nadzieję ,że wszystko wróci do normy.

Napisano

w trakcie Przerabiania owiewki na karnerowską wersje mozolna i pracochłonna praca ale jak widać chyba z wprawy niewyszedłem

img0113ay0.jpg

Wojtek Tul coś Ty się szaleju najadł o jakim drobnostwie tutaj piszesz ??

Napisano

Świetnie Ci idzie a z prawy raczej nie wyszedłeś owiewka wygląda bajerancko i zgodnie z oryginałem oby tak dalej

Napisano

Miłosz zeszlifuj jeszcze te dw małe guzki i będzie już całkiem

7a160cf012be0f1c.jpg

Napisano

...o jakim drobnostwie tutaj piszesz ??

Hm, może chodzi po prostu o to, że tak niewielkie zmiany od ostatniej relacji nastąpiły... No, ale teraz to już pewnie prace ruszą pełną parą, czego ci życzę Miłosz

Napisano

I ja również życzę Ci powodzenia w budowie Scani bo sam właśnie buduję tylko stara wersja pozdrawiam.