Kuba115 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Oki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 W sklepie przy nazwie modelu stoi "metal body plated". Czy to oznacza, że ma elementy fototrawione, czy nie daj Boże, jakieś większe stalowe elementy (np. podwozie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Tu chodzi chyba o to że karoseria jest pomalowana takim jakby metaliciem a ty malujesz sobie wtedy kolorem i masz kolor metalic... chyba o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Czym usunąć (stopić) chrom z części?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Witaj, ja używam do tego celu zmywacza do sidoluksu - nazywa się Cleanlux. Było już o tym wiele razy więc wystarczyło poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Można preparatu do udrażniania rur kanalizacyjnych "Kret". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Zrobiłem małe rozeznanie na forum ( 1h po dziale "Jak to zrobić i jak pokazać")... I postanowiłem użyć Kreta, wydaje się łatwy w użyciu... najpierw zrobię teścik na wyprasce. Dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Ja używam kreta, ale niestety został po nim taki jakby zółty nalot na czesciach, (wypraski heller). Ma ktoś moze pomysł jak sie go pozbyć poza szlifowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Nie wiem jak u Ciebie wygląda ten nalot , ale u mnie pozostawał tak jak by osad ,który usuwam szczoteczką do zębów. A być może zmywałeś chrom ? W takim razie spróbuj podziałać Cleanlux'em ( viewtopic.php?t=19955&start=0 ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Ja chrom Hellera usuwałem za pomocą DOTa i wyszło bardzo elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Ja chrom oczyszczam płynem hamulcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyja Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 przeniosę pytanie do tego działu. Mam pytanie do doświadczonych "malarzy" samochodów. Przybieram się do zrobienia modelu tego samochdou, Dodge Charger - Revell jednak malowanie i przeróbki chciałbym aby poszły w takim kierunku I tutaj moje pytanie, zamierzam te wszystkie charakterystyczne elementy malowania tego samochodu wykonać sam, tzn namalować, bez kalkomanii (flaga na dachu i numer 01 na bokach drzwi) W jakiej kolejności najlepiej to zrobić: najpierw położyć podstawowy pomarańczowy kolorek a na to pozostałe elementy? czy najpierw flaga i numery, a później zamaskować i kolor karoserii?? z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 To ja postąpię podobnie jak dyja To pytanie już pewnie wiele razy pojawiało się na forum, ale za żadne skarby świata nie mogę znaleźć na forum odpowiedzi na moje pytanie Jak zrobić takie fajne uszczelki w drzwiach, jak fajnie i równo zapuścić farbkę między np. drzwi i błotnik? Z góry dziękuje za wyrozumiałość dla "zielonego" P.S. W razię możliwości to chodzi mi o jakąś technikę bez użycia aerografu, gdyż takiego nie posiadam. Ale spraye to co innego - je mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 zamierzam te wszystkie charakterystyczne elementy malowania tego samochodu wykonać sam, tzn namalować, bez kalkomanii (flaga na dachu i numer 01 na bokach drzwi) W jakiej kolejności najlepiej to zrobić: najpierw położyć podstawowy pomarańczowy kolorek a na to pozostałe elementy? czy najpierw flaga i numery, a później zamaskować i kolor karoserii?? z góry dziękuję za pomoc Lepiej pomalować kolorem podstawowym a następnie zrobić maski i namalować elementy - idąc od zewnątrz ku środkowi - czyli białe obwódki a na to pozostałe wzorki, cyfry. Potem bezbarwny i polerowanie. Jak zrobić takie fajne uszczelki w drzwiach, jak fajnie i równo zapuścić farbkę między np. drzwi i błotnik? http://pwm.org.pl/pwm/index.php/atykuy/techniki-modelarskie/55-malowanie-lini-podziau-blach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 wuen, dziękuje mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyja Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Dzięki wuen, tak też myślałem, czyli tak naprawdę jak standardowe malowanie samochodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Problem może być z białym tłem wzorków i cyferek na pomarańczowym tle. Proponuję użyć białego podkładu - kryje bardzo dobrze - trzeba "fuknąć" 2-3 "mgiełki" - chcą zrobić to na raz można zalać i zrobić schodek, który później ciężko zeszlifować. Inne rozwiązanie - biała kalka - można kupić arkusiki kalki Techmod'u np. TU Można na niej wydrukować potrzebne wzory albo przykleić na model, pokryć 1-2 warstwami bezbarwnego i na nią nanieść wzorki, cyferki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 który kolor był by lepszy na zderzaki do golfa mk2 czarny półmat czy czarny mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Nie wiem jak u Ciebie wygląda ten nalot , ale u mnie pozostawał tak jak by osad ,który usuwam szczoteczką do zębów.A być może zmywałeś chrom ? W takim razie spróbuj podziałać Cleanlux'em ( viewtopic.php?t=19955&start=0 ) Pozdrawiam. Link wyjasnil wszystko, dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 który kolor był by lepszy na zderzaki do golfa mk2 czarny półmat czy czarny mat Question Jeżeli chodzi Ci o zwykłe plastikowe zderzaki, to raczej mat, prawdziwe są raczej niebłyszczące zwłaszcza w samochodach niższej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 dzięki przemekgksw3 tak sobie myślałem nad matem ale wolałem to potwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Może ktoś jest mi w stanie pomóc Czy do takiego lancerka lub do takiego będą mi pasowały takie elementy fototrawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 według mnie będą ale zostawiam ostateczną odpowiedz znawcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekimprezawrx Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 hej czy jest jakis preparat do usuwania kleju np ze jak cos zle przykleilem to moge to odwrucic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Czym można usunąć rysy po za grubym papierze ściernym???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi