stroju Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 (edytowane) Dziś nastała wiekopomna chwila: Oficjalnie skończyłem prace nad moim Hetzerem !!! Dla tych co nie czytali warsztatu: Model wykonałem właściwie prosto z pudła bo miał wystarczającą ilość dodatków (dwie blachy, toczoną lufę, maski na koła), dokupiłem tylko blaszane fartuch pancerne i toczoną lufkę do MG34 do Rb Modelu. Malowałem farbami Gunze (zestaw kolorów do niemieckich czołgów), które dały piękne efekty i w ogóle się nimi świetnie malowało, po raz pierwszy też zastosowałem surfacer, co mnie oczywiście uchroniło przed odłażeniem farby razem z taśmą maskującą. kolory we wnętrzu to Pactry i Vallejo. Schemat kamuflażu pochodzi z modelu Hetzera produkcji Tamyii (Francja 1944). Warsztat tu: viewtopic.php?t=10995 Do rzeczy, fotki robione w świetle dziennym (dziś akurat wyszło słonko ): I jeszcze wnętrze przed sklejeniem w całość: pffffffff..... Zostało jeszcze parę drobniutkich niedoróbek ale na razie już nie mam siły się nimi zająć........ No to dla mnie koniec konkursu po ponad dwóch miesiącach prac... Podoba się?.... PS mam nadzieje że coś wywalczę tym modelem, żeby się choć za farby zwróciło edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit---edit--- Dziś postanowiłem wykonać lepsze fotki i usunąć trochę starych, (przy okazji zakładania nowego konta na photobucket-cie, bo na poprzednim już kończą się limity, więc lepiej żeby ta galeria nabijała już na nowe konto). Próbowałem poprawić też coś przy tłumiku (pigmentowanie) ale nie wiem czy coś widać... Takie działania na finiszy konkursu, a poza tym trzeba o sobie przypomnieć! Do rzeczy: jeszcze dla porównania z jako tako pasującym figurasem: i jeszcze dla porównania wielkości z Oplem Blitzem (od italki), którego kiedyś wykonałem: Mam nadzieję że teraz lepiej wszystko widać, szczególnie kolory i przekonam do siebie większą ilość osób.... Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 (edytowane) Wszystko ładnie :p Edytowane 7 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Podoba się?.... Jeszcze śmiesz pytać? SUUUUUUUPER!!!!!!!!! Przeglądałem Twój warsztat od początku i jestem pod ogromnym wrażeniem! Tak jak teraz fotki przeglądałem to mi się tylko jedna rzecz w oczy rzuciła na maluśki "-", mianowicie na 3 i 8 fotce od góry widać taki jakieś przebarwienie na lewej gąsce z tyłu. Poprawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 na 3 i 8 fotce od góry widać taki jakieś przebarwienie na lewej gąsce z tyłu. Poprawisz? Smile Oj zapomniałem, tam była szczelina między odcinkami gąsienic i zatkałem ją kawałkiem plastiku pomalowanym na rdzawo a potem zaponiałem dać na to pigmentu.... Ale zawsze można uznać że w coś "wdepnął" tą gąsienicą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 A mnie się nie podoba Bo: a) nie ma załogantów b) nie ma podstawki Ciągle tylko te OCHY i ACHY. Ktoś się musi wyłamać. A co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Generalnie model jest bardzo ładny, dokładny warsztat - widać ile wysiłku włożyłeś w model. Na minus: Tłumik taki mało zróżnicowany, troszke za duże odpryski we wnętrzu, nie przemawia do mnie kolor zapasowych gąsienic. Są to oczywiście tylko moje odczucia, z którymi możesz się nie zgodzić Oczywiście gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 piękny, gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Oj ale podstawke to jednak mogłeś zrobić A tak to zgodnie z modą daje 6- (minus za brak podstawki i załogi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Ale przecież będzie nawet diorama! ale w portfelu pustki więc nie prędko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Hetzer spoko, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Model jest super Tylko kolor zapasowych gąsek jest troszkę nieładny. Ale poza tym OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Co tu dużo pisać... model kozacko wykonany. Bravo! P.S. Wracaj do współczesnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 93mati napisał Wracaj do współczesnych! Nie, zostań przy drugowojennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 93mati napisałWracaj do współczesnych! Nie, zostań przy drugowojennych Racja zostań Model świetny jedyne minusy to w/w wydech i gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Ludzie macie 1000 dobrych modelarzy II wojennych a my mamy zaledwie kilku, stroju ma być z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Ludzie macie 1000 dobrych modelarzy II wojennych a my mamy zaledwie kilku, stroju ma być z nami A może będzie dzielił się na dwa okresy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 (edytowane) Ludzie macie 1000 dobrych modelarzy II wojennych a my mamy zaledwie kilku, stroju ma być z nami A może będzie dzielił się na dwa okresy? Przecież robię pojazdy i współczesne i drugowojenne, teraz robię PT-76 który jak dobrze pójdzie to ukaże się w gazecie, dla nich też zrobię Bergepanterę i może Szyłkę. Na forum niedługo zacznę relację z renowacji SDkfz 251 Drilling, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Ostatni odkryłem w starym czasopiśmie model Hetzera wykonany przez Miguela Jimeneza i stwierdziłem że mój prezentuje ciut lepszy poziom wykonania PS nadal nie mam zamiaru robić żadnego Tygrysa ! Edytowane 7 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Ludzie macie 1000 dobrych modelarzy II wojennych a my mamy zaledwie kilku, stroju ma być z nami A tam, dobry modelarz musi robić wszystko co mu wpadnie w łapy Stanąć ponad podziałami i ideologiami Stroju - świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Od pocztku przyglądałem się twoim zmaganiom z Hetzerem - to mój ulubiony pojazd Z wieloma rzeczami poradziłeś sobie świetnie. Nie wchodząc w szczegóły produktu Eduarda -bo jak gadaliśmy jest skopany merytorycznie przez producenta model twój prezentuje się godnie. Ma kilka słabszych stron - wyciągnięcia suchym pędzlem są ciut anachroniczne - nikłe zróznicowanie błota na wannie - odpryski -ich wielkość i powtarzalność - wydech i gąsiennice - kolorystyka!!! niezrozumiałe że przy twoim warsztacie zostawiłeś to takie płaskie. Ale ma też bardzo silne strony - świetne malowanie kamufalżu - idealny dobór kolorów i ich wykonanie wzoru plam. odnośnie twojego konfliktu - nowoczesne/II wojenne - sklejaj sobie co tam chcesz ja zawsze z chęcią popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Co tu dużo mówić. Model jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Ludzie macie 1000 dobrych modelarzy II wojennych a my mamy zaledwie kilku, stroju ma być z nami A może skończycie ten spór współczesność vs II WŚ tudzież Niemcy vs Alianci ? Niech każdy klei co chce... Stroju super ten Hetzer...nie znam się kompletnie na pancerce ale podoba mi się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Ja bym tak chyba nigdy nie potrafił Ten model jest puki co moim faworytem, pięknie odwzorowane wnętrzę, malowanie niczego sobie, gratuluję! Podoba mi się to, że wszystko można ładnie podglądnąć od środka co i jak, lubie takie modele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Dobra odgrzebuje mój wątek, gdyż konkurs finiszuje, a ja właśnie wrzuciłem nowe fotki, które dziś zrobiłem - zaglądajcie na pierwszą stronę. Przez te dwa miesiące trochę "zwiększyłem" sobie umiejętności obsługi mojego aparatu, więc i kolory są lepsze. Poza tym oczywiście trzeba przypomnieć o sobie, gdyż niektórzy pewnie mogli zapomnieć o moim modelu jak spadł na koniec.... tak więc: oglądać, oglądać, oglądać, oglądać, oglądać, i oceniać, bo naprawdę warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 No tak, ale tego ogniwa dalej nie poprawiłeś Ale niech Ci będzie, za gąski do mojej pokraki masz mój głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi