Pafica Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 (edytowane) Nowy projekt. Sklejalność rewelacyjna-najlepszy model jaki miałem w rękach, detale jak w 35. I pierwszy który tak czysto skleiłem. Nie zwracać uwagi na przekrzywienie detali- nie przyklejone. Czy ktoś dysponuje mioże jakimiś schematami malowania? Chętnię przygarnę, bo instrukcja tylko dwa proponuje. PS. Dziwne, ale jestem zadowolony z fotek...... Edytowane 7 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Kleisz dalej, StuGi rządzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 No fajny model. Sam zapewne kiedyś sobie takiego kupię. Dobrze idzie Ci sklejanie. na zachęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 no witaj w świecie Dragona! jak dobrze, że zabrałeś się wreszcie za jakiś uczciwy model - zobaczysz jak to wpłynie na komfort pracy. 72 rules! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 ładny model chciałem skończyć z 72 na rzecz 35 ale doszedłem do wniosku, że to sie nie oplaca, 72 my guru :P p.s w każdym modelu dragona są fototrawione ?? albo można dokupic ?? znalazły by sie jakies dobre w miare tanie do tego modelu ? http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109764&kateg=288859 bo chce go kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 w każdym modelu dragona są fototrawione ?? Dawno nie spotakałem się z modelem Dragon-a w 72 bez fototrawionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 jak widac w tym nie :0 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109764 ale dobra nie spamujmy mu tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 PS. Dziwne, ale jestem zadowolony z fotek...... sprawa się zacznie komplikować, jak model dostanie kolorów. Jesli chodzi o tego stuha, to nie ma mozliwości zbabrania na poziomie klejenia. To cudo pod kątem warsztatowym. Malowanie? Heh, ambush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 jak widac w tym nie Stary model. 5 lat już mu mija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Witam! Czy ktoś dysponuje mioże jakimiś schematami malowania? To "okładkowe" typu "ambush" jest całkiem niezłe Nie sądze by trafiło się jakieś bardziej atrakcyjne - pojazd pojawił się gdy tzw. żółto-piaskowy był już kolorem podstawowym uzupełnionym o plamy brązowe i zielone albo cały pojazd pozostawał w kolorze bazowym. Ewentualnie zostaje jeszcze kamuflaż zimowy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Szczerze, ambusha to bym wolał nie...ruszać, jakoś spod pędzla nie umiem zbytnio ostrokrawędziowych, ale kiedy musi być ten pierwszy raz, nie? Dobra zrobię go. Mojemu tacie też się spodobał, więc wyboru nie mam. :] Jesli chodzi o tego stuha, to nie ma mozliwości zbabrania na poziomie klejenia. To cudo pod kątem warsztatowym. Zgadzam się. Cudo. Choć miałem zabawy z tyłu, z układem wydechowym. Instrukcja mnie "zagięła" no witaj w świecie Dragona! jak dobrze, że zabrałeś się wreszcie za jakiś uczciwy model - zobaczysz jak to wpłynie na komfort pracy. 72 rules! Nom, muszę się zgodzić. Pierwszy raz przy modelu siadałem sobie tylko z nożykiem i klejem. Fajna sprawa te "draguny" Myślę nad tygrysem Porsche`a :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 No to będzie mało stado małych stuhów Czy u Ciebie gąsienice w pojeździe są lekko powyginane? W dwóch moich egzemplarzach były. Pafica, jeśli mogę dać tylko małą radę odnośnie fotek - po zrobieniu zdjęcia obetnij zbędne tło, tak aby model wypełnił Ci całość kadru. Możesz to zrobić w większości programów graficznych. (po ang. obcięcie to crop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Czy u Ciebie gąsienice w pojeździe są lekko powyginane? Tak, są. Ale innych nie mam, a te przesłonię błotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Tak, są. Ale innych nie mam, a te przesłonię błotkiem. Efekt złego pakowania. Do niedawna cecha charakterystyczna dla DS-ów, choć ostatnio Dragon tego błędu nie popełnia i gąski są w stanie właściwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 ostatnio Dragon tego błędu nie popełnia i gąski są w stanie właściwym. szkoda tylko, że u mnie w Abramsie są za krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Taaaa.... DS`y.....To chyba jedyna rzecz, którą bardzo chętnie bym w tym modelu wymienił. Łapię je na super gluta, a one mi po trzech godzinach odskakują Trudno, zalepiłem jak mogłem, ale ich wygląd mnie nie zadowalał, więc całóść uwaliłem pigmentem w kolorze brudnego piachu. Efekt-płaska żółta plama, w miejscu układu jezdnego-zero przestrzennośći....próbowałem ratować olejami, ale i tak faktury już nie było-kret. Potem remalowanie i ponowne klejenie DSów, które zaczęły wyglądać jak budyń. Jedyne wyjscie-brud, pożądny weathearing. Znowy pigment- i efekt jak na początku. Delikaarnie się wpie....niłem i w akcie desperacji przypomniałem sobie IV Rafała, w której brudek zrobił z piachu. Wywaliłem ziemię z kwiatka, rozrobiłem z wodą i nanosiłem-no i wreszcie , efekt mnie zadowolił. Jescze muszę zróżnicować białą i piaskową pastelą-trochę na zdjęciach to mocno brązowe i monotonne-w realu jest bardziej czarnawe i zróżnicowane-dobra, koniec gadki, foty. Ciągle walczę z aparatem, próbuję różne tła itp. Dzisiaj akurat jest sporo śniegu za oknem więc i więcej naturalnego światła. Super, fotosik znowu coś tu kręci-500pix.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 ładniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Fajny maluszek, jak mi się kiedyś znowu zachce małej skali, to kupię jego, albo Jagdpanther. Ja robię to samo, tylko w 35: Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Łapię je na super gluta, a one mi po trzech godzinach odskakuj Z osobistych doświadczeń z DS'ami to polecam Extra Thin Cement Tamiyii. Oczyszczasz miejsce łączenia, kleisz i ściskasz pęsetą, ten klej fajnie je rozpuszcza delikatnie, więc nawet nie widać tych kołków do pozycjonowania. Myślę, że zwykły klej Revella też da radę, kwestia prób. Trampkowe to tylko CA chwyta i to jeszcze po oszlifowaniu Błotko jak dla mnie wygląda bardzo fajnie, teraz ruszaj w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Ja DS'y kleję na zwykłą Contactę Revella, zakładam na koła, a na wanne kładę coś cięższego. Wtedy gąsienice się dobrze skleją i uformują, co pomaga w ich ściągnięciu i późniejszym nałożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 z daleka, syf na wannie wygląda super, nie wiem jak z bliska...bo tylko kolorystyke widać, a faktury brak jako detal do podglądnięcia. p.s. zacznij juz teraz zbierać naddatki błota z kół napinających i zębów napędowych...a po zdjęciu zalep jakąś taśmą i działaj dalej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Cóż, czas ratować trupa... Zwaliłem go na malowaniu, za grubo, potem jescze sido jakoś mi wash "wchłonął" tak, że go wytrzeć nie mogłem... Ale teraz już mądrzejszy jestem... Chyba całego żóltego zrobię, z błotkiem intensywnym, może CM popróbuję, z czym to się je... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 No rób coś, bo pan coś ostatnio stoisz z warsztatami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 głowa do góry i do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 No rób coś, bo pan coś ostatnio stoisz z warsztatami! No, do roboty muszę się wziąć. Całe szczęście już szkółka załatwiona, to czasu na modelowanie więcej :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi