hank Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 hmm... swietne... ale tak jakos mi sie wydaje ze troszke za szerokie te deseczki na podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Artek Suuuupppeeerrrr..........ale... No właśnie. Mój dziadek mawiał "głupiemu się pół roboty nie pokazuje" i ja właśnie nie chciałbym wyjśc na tego "głupiego" Jeżeli ma być realistycznie, to się odezwe. Przed 1945 rokiem był 1944 i te domki były całe i ktoś w nich sobie mieszkał. Były tam dwie kontygnacje i dach. Teraz na twoich ruinach nie ma śladu po dachu i zawalonym stropie. To oczywiście nie problem. Skoro mieszkali tam ludzie to pewnie mieli jakies sprzęty. To tez nie problem. Jeżeli były dwie kontygnacje to powinieneś zaznaczyć wyrażny slad między jedną a drugą. Inny kolor scian, przybrudzenia i równe odcięcie koloru ściany od miejsca gdzie kiedyś była podłoga - u ciebie w tym miejscu są zacieki. To nawet po wizycie OSP tak wyglądać nie powinno. No i oczywiście gruzzzzz!!! więc podłogi na parterze nie powinno być widać, zwłaszcza tak wyfroterowanej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 18 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2006 No hmm..... ale to nieskończone jeszcze jest.... I cała ta reszta, o której napisałeś przybędzie z czasem. I gruz i podłoga piętra i mebelki jakieś tam. Ale na to potrzeba czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Faktycznie z Ciebie smerf Pracuś, a nie Maruda. Budynek cholernie mi sie podoba już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 I cała ta reszta, o której napisałeś przybędzie z czasem. I gruz i podłoga piętra i mebelki jakieś tam i patefon Super robota - najladniejsze budynki jakie widzialem na dioramie Fakt ze te dechy jakies takie szerokie na podlodze - szerokosci plyt chodnikowych ? Dobrze ze beda zagruzowane. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Przez wiele lat mieszkałem w mieszkaniu o takiej podłodze. Mieliśmy jedne z szerszych desek, ale ich szerokość nie przekraczała 30 - 35 cm. Czyli w skali 1/35 do około 10 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 cudo naprawde swietne! coz wiecej moge powiedziec, mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 i patefon I akordeon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 I akordeon! - jezeli juz - to harmoszka Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Tomus... Nie piskaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Noooo tez wymyślacie!!!! Harmoszka!!! Na ścianie powinien być widoczek z jeleniem na rykowisku i koniecznie Adolf. Myślę taż ze fajnie by sie prezentowało ....łóżko. Taki mrtalowy stelarz i tzw siennik, rozwalona szafa, malutkie "Main kampf" i jakies papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Taki mrtalowy stelarz i tzw siennik, rozwalona szafa, malutkie "Main kampf" i jakies papiery. + oczywiscie patefon Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 i harmoszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 19 Grudnia 2006 Share Napisano 19 Grudnia 2006 (edytowane) ...i zasmażka tfu tfu tfu ...rower yyy, nieno, co to ja chciałem Artek rewelacja, okna super, dobrze widzę, że są 2 warstwowe? PS. a nie podpisywałeś ostatnio jakiegoś pergaminu krwią? Edytowane 19 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 19 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2006 tak onka są dwuwarstwowe. Znaczy wyglądają jak się przyjżeć jak skręcane. Co jeszcze dojdzie to nie wiem bo tam nie ma wbrew pozorom zbyt dużo miejsca.doły będą w znacznej części zagruzowane i zawalone innym badziewiem, natomiast stropy obwiśnięte i pourywane. Nie podpisywałem;) Chociaż może ten Urząd Pracy...... Ale meliska to by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 23 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2006 Jedno pomieszczenie juz zagruzowane. Myśle że chyba nieźle wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 Nieźle?? Ty to nazywasz nieźle?? Sory, ale się z Tobą nie zgodze. TO JEST GENIALNE PS. Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 27 Grudnia 2006 Share Napisano 27 Grudnia 2006 Mam tu przykład podobnej tematycznie dio http://www.missing-lynx.com/gallery/dio/1945berlindio_smizuno.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 28 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2006 A myślisz że na czym się wzorowałem ;) Prace idą do przodu jakby co... ale powoli , zeszło mi z tym stropem. Skończony już na szczęście dziś albo jutro będę go zgruzowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 31 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2006 I jedziemy dalej. Pięterko już zagruzowane. Teraz przechodzimy do "piekarni" czyli drugiego domku. Tamze planuje chłopakom zrobić małe stanowisko na parterze (uzbrojenie, skrzynki po amunicji do MG , worki w oknie, zdjęty Adolf w kącie itp), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 31 Grudnia 2006 Share Napisano 31 Grudnia 2006 Tamze planuje chłopakom zrobić małe stanowisko na parterze - no chlopakom mozna dorzucic patefon. Wszystko pieknie wyglada, mysle ze mozna pedzelkiem 00 dodac male biale kropki jako imitacje tego co zostawiaja golebie w takich ruinkaach - a moze i samego golebia (gniazdo z jajkami ?) gdzies wstawic na pietrze... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 31 Grudnia 2006 Share Napisano 31 Grudnia 2006 Taaaa... było bombardowanie ale gniezdko przetrwało Dioramka jest świetna, zresztą moje zdanie znasz ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 31 Grudnia 2006 Share Napisano 31 Grudnia 2006 Taaaa... było bombardowanie ale gniezdko przetrwało Oj tam dziagwa - sprawdz od kiedy Berlin byl bombardowany - moze te zgliszcza sa z konca 1944, wiec w maju 1945 golabek (pokoju ? - fajnie bedzie wyladalo z bialym - taki podtekst ) spokojnie gdzies tam gniazdko sobie zrobic mogl Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 oj uwazam ze pomysl z golabkiem pokoju przedni, mogl by uronic lze jak na plakacie Starowiejskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 nie, żebym się czepiał... ale strop dość rachityczny jest - chociaż to w sumie można przeżyć. natomiast brakuje trzciny (sufit od spodu tynkowany był na "siatce" (używając dzisiejszych określeń) z trzciny właśnie). łatwo dorobić chociażby z pędzla - a efekt powinien się mocno poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi