Radoslaw Pietrys Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Witam Dzisiaj w końcu skończyłem A321 , model miał być na szybko i pewnie by był jak bym miał więcej czasu , założenie było proste miał być „prosto z pudła” bez dodawania od siebie , ale nie udało mi się hehe , tak jakoś patrzyłem sobie na ten model i wydawał mi się zbyt zabawkowy tak więc poprawiłem golenie + okablowanie , dorobiłem anteny (zgodnie ze zdjęciami danego samolotu) których zestaw nie przewidział , zrobiłem okienka przezroczyste i pobawiłem się trochę z sinikami ;). A o to foty ->troche słaba jakoś ale coś tam widać;p pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Niemcy mnie biją ! Elegancko :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 No ładnie. On należy do projektu bo nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 A czy ja mogę się doczepić do was z A321 Swissair i A343 tego chyba zrobię w barwach fabrycznych (oba sklejone kadłuby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Oczywiście jestem za Ale niech inni uczestnicy w projekcie wyrażą swoja odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Ja oczywiście popieram bo w końcu sam doszedłem na tym samym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Pewnie że możesz czemu nie... gorąco zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Wiem ze projekt niema daty zakończenia ale może jakoś mniej więcej kiedym planujemy zakończyć projekt Airbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Wiem ze projekt niema daty zakończenia ale może jakoś mniej więcej kiedym planujemy zakończyć projekt Airbus Jak ostatni uczestnik zejdzie z taśmy... ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Wiem ze projekt niema daty zakończenia ale może jakoś mniej więcej kiedym planujemy zakończyć projekt Airbus Jak ostatni uczestnik zejdzie z taśmy... ;) Pozdrawiam No tak ale mniej więcej ile to będzie 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Wiem ze projekt niema daty zakończenia ale może jakoś mniej więcej kiedym planujemy zakończyć projekt Airbus Jak ostatni uczestnik zejdzie z taśmy... ;) Pozdrawiam No tak ale mniej więcej ile to będzie 3 miesiące Najpierw chcę skończyć warsztat konkursowy, potem zabieram się za arbuza. Jak pójdzie, to zobaczymy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 To ohhho i jeszcze troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 No to drodzy Koledzy przyłączam się do projektu. I tak na starcie zapytam czy wie ktoś jakiego koloru użyć w wersji fabrycznej i czy ktoś posiada jak by ewentualnie wyglądał taki Arbuz w wersji fabrycznej, A380 jest dosyć sporo ale A343 nie ma. Tak wygląda A380: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Wow, chcesz wykonać model "bez docelowego lakieru"? Świetnie, to ja kibicuję!!!!!!! Pozdrawiam. PS: Będzie trza mieszać bo odcienie są różne. Jako bazę zastosowałbym którąś z farb wnętrz samolotów z IIWŚ tudzież kolorów podkładowych we wnękach podwozia itp. Kurcze, słowa mi się jakoś nie kleją. Zrozumiałeś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Lucas HS Jasne, że zrozumiałem . A te odcienie to już chyba wiem jak uzyskać, przed chwila eksperymentowałem. Ale jak by ktoś miał jakieś foto A343 w barwach fabrycznych byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Zależy co rozumiesz w słowie fabryczne malowanie Fabryczne malowanie Airbus wygląda tak: A tą wersje co ty pokazałeś A380 to nie jest fabryczne malowanie , to w ogóle nie jest malowanie tylko kolor blach z których zbudowano tego kolosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 KonDi ehh no fakt . Mi chodzi o takie malowanie jak dałem tego A380 czyli barwy, hmm podkładowe. Nie mam na czym się wzorować, ewentualnie w podobieństwie do A380. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Jest to właśnie farba podkładowa. Ten kolor stosuje się na praktycznie każdego rodzaju samolotach. Wzorowałbym się na A-380. W końcu ta sama produkcja tylko trochę mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Chyba nawet nie farba, a powłoka galwaniczna. Bardzo możliwe. Ja nie mam takich informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Od razu mówię te kolory blach to różne odcienie jednego koloru i będzie troszkę pracy nie z samym malowaniem lecz mieszaniem kolorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Podobnie mam przy B-2. Niby jest w jednym kolorze, ale poszczególne panele są w różnych odcieniach, dziś to maluję. I jest trochę mieszania. Wieczorkiem powinny się pojawić fotki. Ale jest to do zrobienia, kto chce - da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Galwaniczna nie galwaniczna damy rade, a co do odcieni zaraz będę się łapał i kombinował. Jak coś wyjdzie pokaże RAV PS. Od kiedy kompozyt się galwanizuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Z doświadczenia wiem, że to lakier zabezpieczający przed korozją i jednocześnie podkład Samolot pasażerki to po prostu zwykła metalowa puszka, która musi wytrzymać duże ciśnienie wewnętrzne i pęknąć jak balonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Nie galwanizuje się - skąd taki pomysł? No więc Panowie, odnośnie tego "GALWANIZOWANIA". Arbuz A380 jest zbudowany w większości z kompozytów, a ten specyficzny kolor kadłuba to jest właśnie oryginalna barwa kompozytu, a barwy różniące się to jest dopasowana orientacja włókien do specyficznych warunków obciążenia. Zatem Airbus stosuje różne orientacje w celu dostosowania do naprężeń ściskających, osiowych, dwuosiowych i do obciążeń ścinających. GLARE wykazuje jeszcze inne cechy, warstwy włókien zapobiegają rozprzestrzenianiu się pęknięć, a także korozji. Pozdrawiam Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi