Gość Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 aha to życzę powodzenia w budowie A który to twój pasażer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Możesz kupić w spreju podkład ze śnieżki - w sklepie z farbami ok 10zł. Szary - dość wydajny - łatwo się kładzie. Nie reaguje ze znanymi mi farbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Pierwszy pasażerski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Ja już się boeing'a nie mogę doczekać. Jestem zwarty i gotowy , czekam tylko na 1. gwizdek. Pokażcie troszkę zdjęć warsztatowych :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek252 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 A co sądzicie o farbach tamiy w spreju. Czy też trzeba dawać podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Są dwie szkoły...jedni stosują podkłady inni nie. Ja nie daję podkładu ze względu na drobne linie podziału, które po prostu po paru warstwach podkładu i farby niestety zanikną Spraye Tamiyii są świetne, jednak pamiętaj, że nawet najlepsza farba w sprayu jest dość gruba. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 ja podkładu niestosuje tak jak Kuba maluje od razu farbą w sprayu gdyż wg mnie nie potrzeba podkładu na takim modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 czyli odrazu pomalować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Oto co zrobiłem od wczoraj przepraszam za jakość zdjęć ale nieposiadam dobrego aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Czy mi się wydaję czy nie pomalowałeś silników w środku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 sorry nie te zdjęcia zaraz dam pomalowane jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 To są aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 To są aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Chce go zrobić w takim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 To że robisz Austrian'a to ja wiem :P Szkoda że zrobiłeś czarny środek , trochę to mrocznie wygląda. Spójrz na fotkę , tam jest inaczej. I pamiętaj o srebrzystej obwódce na wlocie. PS. Uważaj bo Ci się posty dublują. I nie zapominaj o funkcji edytuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Co do silników to następująco maluj na srebrno środek bo aluminium nie jest czarne w samolotach pasażerskich ani tak nie malują i pomaluj na ten sam kolor ten przedni kołnierz. P.S Nie klikaj na "przypała" przycisk wyślij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Tak gwoli prawdy historycznej na zdjęciu jest inny airbus - 330-223 (OE-LAN) zresztą to stare zdjęcie, później ten samolot latał w barwach TAP Tak wygląda tył silników... (jak znajdę dokładny przód to też pokażę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Obiecane zdjęcia... Jak widać wnętrze silnika jest innego koloru niż jego srebrna obwódka... choć w tej skali to chyba i tak można uprościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 A tu zdjęcie dla kolegi który maluje model bez malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 pencil37 ale sie napracowałeś Moze to pomóc w malowaniu silników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Zrób "zaślepki" z przodu. Będzie kooooozak ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 A tu zdjęcie dla kolegi Kurczę, te różne odcienie na kadłubie to już niemal kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Akurat w tym samolocie są małe różnice odcieni ale to tez zależy od czynników jakie wpłynęły na zrobienie fotografii. Kolega ma racje możesz jeszcze dorobić osłony na silniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Witam. No u mnie powoli coś się rusza, po powrocie z dalekiej północy europy w sobotę biorę, sie do robotki. b.aleksandrowicz a z czego one są zrobione. (jakiś materiał, kołpaki) P. S. Mała zagadka, wie ktoś z was co to za osobnik przeleciał sobie dziś nad moim miastem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario18s Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 To A310 Pakistan International Airlines :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi