TankRed1070 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Fakt - obicia możesz sobie darować. Zrób ładne okurzenie albo jak andrzej radził: plażowanie. Świetny jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Bardzo fajnie, ze go nie przełoszowałeś Szperacz wygląda nieziemsko. Ma już "szybkę"? Kolory kamo tak badziewne i przypominające czeskie wpółczesne. Ten wariant ruskim nie wyszedł. Co do brudzenia to zobacz na stronie ACE w linkach które dają przy konkretnych modelach. Ja mam teorię, że na ćwieczeniach te wozy są bardziej ufumflane niż na wojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Temirku - pięknie, czyściutko położone kolorki i przejścia między nimi "naturalne". Reflektor jest oustanding/amazing/och i ach, a ciemne barwy kamo dookoła tylko podkreślają jego subtelność i wnętrze (już go zalałeś SW?). Reszta, jak zwykle u Ciebie, na wyśrubowanym poziomie . Jedyne, co mnie zastanawia to nietypowe proporcje ogromna/gruba lufa - stosunkowo niewielka wieżyczka. No ale w realu pewnie "ten typ tak ma" . P.S. Nie przesadzaj z brudzeniem góry kadłuba, tak dobrane, kontrastowe barwy fajnie będą wyglądać "soute" i odetną się mocno od monochromatycznego podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 No to czekamy na diormakę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam! Na wstępie mała skrzynka odpowiedzi: obicia możesz sobie darować. Darowałem. Szperacz wygląda nieziemsko. Ma już "szybkę"? Szybka podobnie jak antenka będzie na końcu. Jedyne, co mnie zastanawia to nietypowe proporcje ogromna/gruba lufa - stosunkowo niewielka wieżyczka. No ale w realu pewnie "ten typ tak ma" . To moździeż kalibru 155mm więc rozmiary jak najbardziej słuszne . Ten obrazek oddaje mniej więcej proporcje pojazdu do ludzi: No to czekamy na diormakę Jeszcze nie tym razem - zero czasu... Zrób ładne okurzenie Zrobiłem coś takiego: Pozostaje dopieszczenie tego i owego ( świntuchy...). Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 To moździeż kalibru 155mm więc rozmiary jak najbardziej słuszne . Ten obrazek oddaje mniej więcej proporcje pojazdu do ludzi: - eee nie, przeswit na fotce jest w najmniejszej mozliwej pozycji - 10cm. Normalnie - do przemieszczania - jest ustawiany na 45cm. Model zacny i malowanie (kolorki) tez mi sie podoba. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam! Wspaniały model, też fajnego pojazdu. Mam pytanie czy ten STWÓR ma ruchomą wierzę? Pozdrawiam Chwat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam! czy ten STWÓR ma ruchomą wierzę? Tak - wieża jest obrotowa. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 No model pięknie się prezentuje ale... no ja się do współczesnych jednak nie przekonam chyba nigdy. Chyba. Malowanie akurat w tym wypadku jest ciekawe, ale z tego co widzę to chyba wyjątek od reguły. Szperacz moim zdaniem cud miód malina. Świetne zdetalowanie narzędzi. Dopiero teraz, w pełnych barwach, widać wszystko jak na dłoni. Ten biały plastik Ace jest masakryczny. Ja bym chyba z tym nie mógł pracować... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Szkoda, że nie pokusiłeś się o to plażowanie . Wtedy model wyglądałby perfekcyjnie i oryginalnie, a tak 'tylko' perfekcyjnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam! Na wstępie mała skrzynka odpowiedzi: ja się do współczesnych jednak nie przekonam chyba nigdy. Eee..Bez przesady nie taki diabeł straszny jak go malują (dosłownie i w przenośni ) a poza tym warto sobie coś czasem urozmaicić . Ten biały plastik Ace jest masakryczny. Ja bym chyba z tym nie mógł pracować... :/ Tylko na zdjęciach - tzn. do fotografowania - detal się gdzieś gubi w tej bieli, natomiast w obróbce mechanicznej jest o dziwo bardzo przyjemny . Szkoda, że nie pokusiłeś się o to plażowanie . Wtedy model wyglądałby perfekcyjnie i oryginalnie, a tak 'tylko' perfekcyjnie No cóż, cieszmy się tym co mamy Szperacz zyskał szybkę (z foli po medykamentach) i doszła antenka. Oczywiście byłoby nieważne gdybym czegoś sobie nie spaprał na koniec - odłamał mi się i poleciał bezpowrotnie w otchłań okołowarsztatową reflektor od strony dowódcy i musiałem zrobić nowy . Ponieważ nie wymyślę więcej chyba już nic mądrego , pozostaje mi więc jedynie jeszcze raz przefotografować model i wrzucić fotki do galerii. A oto co i jak wyszło: Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Z czego antenka? Ma bardzo przyjemną grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Temir, jakiego koloru jest kartka na której robisz te zdjęcia? Jest czarna czy szara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam! Z czego antenka? To drucik 0,2mm. jakiego koloru jest kartka na której robisz te zdjęcia? Jest czarna czy szara? Bardziej ciemno szara niż szara - taka "myszata" . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Normalnie wygląda lepiej niż te prawdziwe na zdjęciach, które zamieściłeś! Jestem pod wrażeniem.... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Witam! Nareszcie finał : Zmieniłem sobie tło do fotek - to jedyne co przyszło mi do głowy . Dziękuję w tym miejscu wszystkim którzy swoimi podpowiedziami, uwagami i słowami zachęty w dużej mierze wpłynęli na kształt modelu a także wszystkim tym którzy zechcieli poprostu podglądnąć moją relaję Zapraszam do galerii: viewtopic.php?t=13954 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi