TankRed1070 Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 Fakt - obicia możesz sobie darować. Zrób ładne okurzenie albo jak andrzej radził: plażowanie. Świetny jest. Pozdrawiam Cytuj
rtoipmodest Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Bardzo fajnie, ze go nie przełoszowałeś Szperacz wygląda nieziemsko. Ma już "szybkę"? Kolory kamo tak badziewne i przypominające czeskie wpółczesne. Ten wariant ruskim nie wyszedł. Co do brudzenia to zobacz na stronie ACE w linkach które dają przy konkretnych modelach. Ja mam teorię, że na ćwieczeniach te wozy są bardziej ufumflane niż na wojnie. Cytuj
kazio Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Temirku - pięknie, czyściutko położone kolorki i przejścia między nimi "naturalne". Reflektor jest oustanding/amazing/och i ach, a ciemne barwy kamo dookoła tylko podkreślają jego subtelność i wnętrze (już go zalałeś SW?). Reszta, jak zwykle u Ciebie, na wyśrubowanym poziomie . Jedyne, co mnie zastanawia to nietypowe proporcje ogromna/gruba lufa - stosunkowo niewielka wieżyczka. No ale w realu pewnie "ten typ tak ma" . P.S. Nie przesadzaj z brudzeniem góry kadłuba, tak dobrane, kontrastowe barwy fajnie będą wyglądać "soute" i odetną się mocno od monochromatycznego podwozia. Cytuj
temir 2 Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam! Na wstępie mała skrzynka odpowiedzi: obicia możesz sobie darować. Darowałem. Szperacz wygląda nieziemsko. Ma już "szybkę"? Szybka podobnie jak antenka będzie na końcu. Jedyne, co mnie zastanawia to nietypowe proporcje ogromna/gruba lufa - stosunkowo niewielka wieżyczka. No ale w realu pewnie "ten typ tak ma" . To moździeż kalibru 155mm więc rozmiary jak najbardziej słuszne . Ten obrazek oddaje mniej więcej proporcje pojazdu do ludzi: No to czekamy na diormakę Jeszcze nie tym razem - zero czasu... Zrób ładne okurzenie Zrobiłem coś takiego: Pozostaje dopieszczenie tego i owego ( świntuchy...). Cdn. Pozdrawiam! Cytuj
PKD4GA Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 To moździeż kalibru 155mm więc rozmiary jak najbardziej słuszne . Ten obrazek oddaje mniej więcej proporcje pojazdu do ludzi: - eee nie, przeswit na fotce jest w najmniejszej mozliwej pozycji - 10cm. Normalnie - do przemieszczania - jest ustawiany na 45cm. Model zacny i malowanie (kolorki) tez mi sie podoba. Pozdr. Pawel Cytuj
Chwat Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam! Wspaniały model, też fajnego pojazdu. Mam pytanie czy ten STWÓR ma ruchomą wierzę? Pozdrawiam Chwat Cytuj
temir 2 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam! czy ten STWÓR ma ruchomą wierzę? Tak - wieża jest obrotowa. Pozdrawiam! Cytuj
Panzer4 Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 No model pięknie się prezentuje ale... no ja się do współczesnych jednak nie przekonam chyba nigdy. Chyba. Malowanie akurat w tym wypadku jest ciekawe, ale z tego co widzę to chyba wyjątek od reguły. Szperacz moim zdaniem cud miód malina. Świetne zdetalowanie narzędzi. Dopiero teraz, w pełnych barwach, widać wszystko jak na dłoni. Ten biały plastik Ace jest masakryczny. Ja bym chyba z tym nie mógł pracować... :/ Cytuj
kermit zaba Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Szkoda, że nie pokusiłeś się o to plażowanie . Wtedy model wyglądałby perfekcyjnie i oryginalnie, a tak 'tylko' perfekcyjnie Pozdrawiam Cytuj
temir 2 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam! Na wstępie mała skrzynka odpowiedzi: ja się do współczesnych jednak nie przekonam chyba nigdy. Eee..Bez przesady nie taki diabeł straszny jak go malują (dosłownie i w przenośni ) a poza tym warto sobie coś czasem urozmaicić . Ten biały plastik Ace jest masakryczny. Ja bym chyba z tym nie mógł pracować... :/ Tylko na zdjęciach - tzn. do fotografowania - detal się gdzieś gubi w tej bieli, natomiast w obróbce mechanicznej jest o dziwo bardzo przyjemny . Szkoda, że nie pokusiłeś się o to plażowanie . Wtedy model wyglądałby perfekcyjnie i oryginalnie, a tak 'tylko' perfekcyjnie No cóż, cieszmy się tym co mamy Szperacz zyskał szybkę (z foli po medykamentach) i doszła antenka. Oczywiście byłoby nieważne gdybym czegoś sobie nie spaprał na koniec - odłamał mi się i poleciał bezpowrotnie w otchłań okołowarsztatową reflektor od strony dowódcy i musiałem zrobić nowy . Ponieważ nie wymyślę więcej chyba już nic mądrego , pozostaje mi więc jedynie jeszcze raz przefotografować model i wrzucić fotki do galerii. A oto co i jak wyszło: Cdn. Pozdrawiam! Cytuj
rtoipmodest Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Z czego antenka? Ma bardzo przyjemną grubość. Cytuj
mnowogro Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Temir, jakiego koloru jest kartka na której robisz te zdjęcia? Jest czarna czy szara? Cytuj
temir 2 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam! Z czego antenka? To drucik 0,2mm. jakiego koloru jest kartka na której robisz te zdjęcia? Jest czarna czy szara? Bardziej ciemno szara niż szara - taka "myszata" . Pozdrawiam! Cytuj
TankRed1070 Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Normalnie wygląda lepiej niż te prawdziwe na zdjęciach, które zamieściłeś! Jestem pod wrażeniem.... Pozdrawiam! Cytuj
temir 2 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Napisano 12 Kwietnia 2009 Witam! Nareszcie finał : Zmieniłem sobie tło do fotek - to jedyne co przyszło mi do głowy . Dziękuję w tym miejscu wszystkim którzy swoimi podpowiedziami, uwagami i słowami zachęty w dużej mierze wpłynęli na kształt modelu a także wszystkim tym którzy zechcieli poprostu podglądnąć moją relaję Zapraszam do galerii: viewtopic.php?t=13954 Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi