czak45 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Pisząc o sprawach warsztatowych w MODEL CLINIC pomyślałem sobie, że budowa modelu zaczyna sie o wiele wcześniej od wyciecia pierwszej części z ramki. Dlatego też przedstawić chciałem nowy wątek warsztatowy. Mam jakieś pomysły na kilka dioramek, mam też kilka modeli troche blaszek, zdjec itp. Jak będzie i na co się zdecyduje czas pokaże. Panzer IV F1 DRAGON Panzer IV C MIRAGE Blaszki Parta do Hasegawy F1, głównie zalezy mi na błotnikach. W koncu postanowiłem kupić linke. 7.50 zł za kawalek drucika SIC. A tu porównanie. Płyta nad transmisja. Wiadomo Dragon o wiele lepszy, ale Mirage zainponowało mi mozliwościa otworzenia wszystkich wlazów. Mam zamiar zrobić wrak dlatego tak mi one pasuja. a tu porównanie blotników. O jakosci nie pisze bo to widać, ale fajnie ze Mirage są odzielnie narzedzia to tez ułatwia produkcje wraku. Gąski jesli bedzie wrak zastapie tymi z Hummela Revela A na ten model mam ochote, ale nie moge go dostac. Mam z nim plan zwiazany z projektem "What if". Projekt z książki: Pomysł na projekt "what if": A tu inspiracja czyli piekny wrak: A moze takie ciekawe malowanko w końcu przydałaby sie biala kredka kupiona w sklepie dla plastyków: A i taka prośba szukam takiej pary. OWINIETY PAN Z WIELBŁĄDEM z tego zestawu: http://plasticsoldierreview.com/Review.asp?manu=AIR&code=01719 Moze ktos posiada i chce sie wymienic, bo po pierwsze zestawu nie moge dostac, a po drugie 30 zl za wielbłada to sporo. Pozdrawiam. Ps. Jesli ktos posiada fotki wrakow Panzer IV to bylbym zainteresowany i zobowiazany i wdzieczny Ps2. Mozna dostac wnetrze do Panzer IV chodzi mi glownie o skrzynie biegow i przekladnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Jako czwórkoholik zasiadam w pierwszym rzędzie. Służę zdjęciami wraków. Mam tego od... groma. Konkretnie chodzi o F1, czy ogólnie czwórki wszelakie? Wal na PW z emalią. Ausf J można czasami wyhaczyć na alledrogo ale trzeba być czujnym. Poszukaj po hipermarketach. Tam najczęściej w dziale z zabawkami stoją właśnie Revelle, więc może się znajdzie gdzieś. Co do wnętrza to są żywice do kupienia w Track&Troops, ale nie pamiętam firmy. Albo CMK/Planet, albo Extratech. O ile wiem to jest silnik i przedział kierowcy. Nie wiem, czy wchodzi w to antrieb też, czy nie. W każdym razie znajdziesz tam na pewno w dziale "Conversions". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Co do wraków to TUTAJ też parę znajdziesz. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Tu też może znajdziesz coś dla siebie: http://anonymous-generaltopics.blogspot.com/search/label/Pzkpfw%20IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 czak45 tak jak napisał Ci już Panzer4 potrzebować pewnie będziesz produktów Extratech: K7215 - PanzerIV Drivers Compartment K7216 - Maybach HL120 TRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Czak45 - projekt (cytat o zmianach w IV) wciska w fotel, nie znam się na tym wozie ale chętnie zobaczę ew zmiany. Co do modelu Revella Panzer4 ma całkowitą rację, hipermarkety to wylęgarnia modeli revella, ja swojego kupiłem też tam kupiłem. Miejsce warte odwiedzenia, bo można od razy kupić sok chmielowy potrzeby do klejenia ;) Zdjęcia rozłupanych IV są też na odkrywcy, niestety głownie z września ale może coś namacasz dla siebie: http://odkrywca.pl/panzer39-wraki-czesc-czwarta,644359.html#644359 Taaaak mocno trzymam kciuki. Pozdrawiam, Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Bardzo ciekawy zam=powiada się projekt. No i przyznam rację poprzednikom, że tą IV Revell-a można kupić w Hipermarketach, bo tam mają dużo modeli tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Wielkie dzieki panowie. Szczegolne podziekowania dla Panzera4 za PW Ta fotka "wymiata". Swoja droga to spaloene pojazdy chyba az tak szybko nie rdzewialy. Za to byly mocno okopcone Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Zwróć uwagę na lufę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Piękny projekt, też coś tam robie tyle że 1:35. Będe się uważnie przyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Witam. Ciekawie się tu robi bo nie wiadomo o co chodzi! 1. spalone chyba rdzewieją błyskawicznie - tak wynika ze zdjęc wraków rownież wspólczesnych: jednym z produktów spalania jest właśnie woda, która skraplając się wraz z agresywnymi gazami (siarczki) powoduje błyskawiczną korozję. Chemikiem nie jestem ale z tego co wiem to tak właśnie mniej więcej działa. 2. Porównanie części - ciekawa ta iluzja "lepszości dragona". W pełni podzielam, bo ta "lepszość zależy jaki jest cel naszych zmagań. 3. Przy robieniu otwartych luków pamiętaj o prawidłowych grubościach przy widocznych krawędziach. To klucz do sukcesu. czwórka nie może mieć pancerza jak Maus (14,5 cm = 2mm grubości plastiku * 72). Problem grubości bywa często ignorowany a niestety ma znaczenie dla wyglądu całości a trudno to poprawić na koniec. A może pojedziesz "współcześnie" i będzie to syryjska "czwórka" z wzgórz Golan? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 ładny pomysł. zajrzyj tutaj: http://www.missing-lynx.com/articles/small/acpz4/acpz4.htm mam już wszystko, żeby zrobić coś podobnego poza czasem zestawy extratechu są świetne. z przyjemnością popatrzę i podpatrzę. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Zwróć uwagę na lufę Rozumiem, ze chodzi o to ze jest rozwalona A może pojedziesz "współcześnie" i będzie to syryjska "czwórka" z wzgórz Golan? Za malo wiedzy w tym temacie ładny pomysł. zajrzyj tutaj: http://www.missing-lynx.com/articles/small/acpz4/acpz4.htm mam już wszystko, żeby zrobić coś podobnego poza czasem zestawy extratechu są świetne. z przyjemnością popatrzę i podpatrzę. pozdrawiam. _________________ Model robił chyba Alex Clark bardzo ladnie zdetalizowany choc malowanie nie jest mocna strona modelu rdzawy i piaskowy z areografu to tak troszke skromnie. A jesli chodzi o te czesci EXTRATECHU to ciezka sparaw bo ich nie znalazlem, a pewnie sa strasznie drogie, pozatym trzeba miec karte kredytowa. Hmmm chyba bede musial sobie poradzic domowa prowizorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Witam! A jesli chodzi o te czesci EXTRATECHU...pewnie sa strasznie drogie Silnik i przekładnia po cc. 15 eurosów czyli razem 30 to daje jakieś 140 PLN + koszty ewentualnej wysyłki. Osobiście wysiadam trzeba miec karte kredytowa. Nie przejmuj się , p.prezydent też nie ma A poważnie - EXTRATECHem i innymi "czechami" handluje EDUARD Polska z Wrocławia, (ale nie jest przez to taniej, niestety ) jak nie mają akurat na stanie to sprowadzą. Model robił chyba Alex Clark bardzo ladnie zdetalizowany choc malowanie nie jest mocna strona modelu rdzawy i piaskowy z areografu to tak troszke skromnie. To prawda - po autorze można było spodziewać się więcej... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 ale tam jest kamuflaż... fakt, że z efektem wypalenia pan przesadził, w każdym razie widać wyraźnie. niestety, extratech ma swoje wady. ale przy twojej inwencji pewnie wymyslisz coś fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 ale tam jest kamuflaż... fakt, że z efektem wypalenia pan przesadził, Wypalenie ok ale brak filtrow i jakis innych ciekawzych trikow to minus. Poprostu model wyglada jak trysniety zoltym i rdzawym i na tym koniec. Choc sam efekt wraku, czyli detale i sama kompozycja sprawiaja ze moedel jest cudowny. Termir 140 zl to ja tez wymiekam, postaram sie zrobic sam cos z polisternu itp. Juz blaszki za 40 zl to dla mnie sporo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 No i co z projektem? Sprawdź emalię swoją jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Dzieki za fotki, modelarskie zycie zatrzymane przez zyciowe zakrety. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 no to trzymaj się mocno na zakrętach i wyjedź na prostą... poczekamy. niech Ci się sprawy dobrze poukładają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 A dzieki za wsparcie naprawde wielkie dziek Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi