okonek Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Kurde fajna ta kabina. Taka ........ Kraz-owata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 No nie ma co zapowiada się kolejny potworek z Warsztatu Andrzeja Iwanca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Podoba mi się ;). Niestety tylko tyle powiem iż nie widzę błedów na pierwszy rzut oka ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Super mój też miał byc zółty ale zrezygnowałem z tego ponieważ ciężko się nim maluje. Miałes problemy żeby maska naszła na kabine?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Mnie sie podoba a czy maska na stale bedzie sie trzymać na wykałaczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Października 2006 Autor Share Napisano 27 Października 2006 Miałes problemy żeby maska naszła na kabine?? Maska nachodzi dość dobrze na kabinę, aczkolwiek mogłoby być więcej luzu. Przy domykaniu maski trochę obawiam się o lakier, ale w końcu to nie zabawka i nie będzie się jej ciagle otwierać a czy maska na stale bedzie sie trzymać na wykałaczce? Nie nie, wykałaczka jest tymczasowo tylko do przymiarki, w odpowiednim czasie zamontuję swożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Października 2006 Autor Share Napisano 29 Października 2006 Z malowaniem kabiny praktycznie wróciłem do punktu wyjścia, mianowicie po pomalowaniu kabiny na niebeski kolor odklejając taśmę maskującą (Tamiya) odeszła również farba Normalnie załamałem się nie zostało mi nic innego jak umyć całość w DOT'cie: Natomiast w końcu doczekałem się przesyłki z Austrii z modelem naczepy i dodatkami z KFS'u: Muszę pochwalić AMT/ERTL za to, że wypraski są na wysokim poziomie, praktycznie nie ma zadnych nadlewek, wszystkie elementy składowe są proste a podłoga ma bardzo ładnie odwzorowane deski Niewypałem okazało się dodatkowe zawieszenie z kołami , które miałem kupić od znajomego, niestety jest od naczepy ami z Italeri Wobec powyższego jeżeli nie skąbinuję dodatkowych osi z kołami to prawdopodobnie naczepa będzie dwuosiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Szkoda, że musiałeś zmyć tą frbę bo ten żółty był naprawdę fajny. A i mam pytanie, jakiego podkładu użyłeś (Motipa??). Nestety on ma słabą przyczepność i z taśmą Tamiya odejdzie razem z lakierem. Ja mogę polecić podkład Gunze, który jest o niebo,lepszy od Motipa. P.S. Sorki za ciekawość Ale ile zapłaciłeś za wysyłkę z Austrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Autor Share Napisano 1 Listopada 2006 Zawsze stosuję podkład w sprayu "Acryl Lack", zresztą kabinę tm razem też pomalowałem Motipem (ze starych zapasów). Gunze jezcze nigdy nie stosowałem i nie wiem jak reaguje z lakierami samochodowymi Sorki za ciekawość Ale ile zapłaciłeś za wysyłkę z Austrii Koszt wysyłki 13 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Listopada 2006 Autor Share Napisano 2 Listopada 2006 Kabinę z maską silnika pomalowałem ponownie podkładem i odłożyłem do do całkowitego wyschnięcia. Tymczasem na odstresowwanie zabrałem się za sklejanie ramy naczepy. Zlożona będzie miała 48 cm. długości: a po rozciągnięciu aż 78 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Listopada 2006 Share Napisano 3 Listopada 2006 hm fajne Ile Cię wyniosła ta naczepa w przeliczeniu na zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Listopada 2006 Autor Share Napisano 3 Listopada 2006 hm fajne Ile Cię wyniosła ta naczepa w przeliczeniu na zł? Z kosztami wysyłki 173 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 3 Listopada 2006 Share Napisano 3 Listopada 2006 Fajna naczepka. Nie spodziewałem się, ze może wyjść taka ładna. Z niecierpliwością czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Listopada 2006 Autor Share Napisano 10 Listopada 2006 Przez kilka dni cierpiałem na brak veny w końcu prace ruszyły do przodu. Nie będę rozpisywał się co i jak zrobiłem, powiem tylko, że kabina drugi raz wylądowała w płynie hamulcowym Tymczasem kokpit jest prawie gotowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Mimo ze kolorki niepowlaja.. to ten braz z reszta prezentuje się superancko.. Dobra robota.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Super ci idzie oby tak dalej jestem tylko ciekaw jakim kolore (nr i firma farbki ) malowałeś fotele bo wyszły SUPER jak na mój gust. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Listopada 2006 Autor Share Napisano 11 Listopada 2006 Super ci idzie oby tak dalej jestem tylko ciekaw jakim kolore (nr i firma farbki ) malowałeś fotele bo wyszły SUPER jak na mój gust. Pozdrawiam Brązowy na fotelach to Revell MATT 85, malowałem je pędzelkiem dość gęstą farbką bo od aero wychozi zupełnie inny efekt. Po całkowitym wyschnięciu warto spoconymi palcami (dobrze jak są trochę brudne) przetrzeć oparcie z siedziskiem, daje to efekt postarzenia skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Listopada 2006 Autor Share Napisano 13 Listopada 2006 Niedawno wpadły mi w ręce fotki takiego zestawu euro (fotki) i zastanawiam się czy nie zaprzestać obecnego projektu na na rzecz nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 13 Listopada 2006 Share Napisano 13 Listopada 2006 Niedawno wpadły mi w ręce fotki takiego zestawu euro (fotki) i zastanawiam się czy nie zaprzestać obecnego projektu na na rzecz nowego W sumie to ostatnio prezentowałeś nowy zakup, czyli model Scanii, teoretycznie naczepę już masz tylko dorobić trzecią oś. Decyzja należy do Ciebie. I widzę że wnet będziesz miał do wyboru dwa ciągniki do tego pomysłu, Scania lub Daf 3300. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Listopada 2006 Autor Share Napisano 13 Listopada 2006 Ogólnie mam 11 ciągników, Scanię kupiłem do innego projektu (foto) a faktycznie rozważam do zestawu z naczepą dać dafa 3300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Listopada 2006 Share Napisano 13 Listopada 2006 Pisałem już na innym forum, że bardzo mi się ten kokpit podoba, ale teraz jak na niego patrzę to pokusiłbym sie jeszcze o przemalowanie podłokietników na inny kolor no, ale decyzja oczywiście nalezy do Ciebie. Natomiast co do zestawu, który pokazałeś to owszem - jest bardzo ciekawy, ale ja bym nie robił czegoś co już jest zrobione Jeśli już to naczepa owszem, ale do innego ciągnika... no i oczywiste z innym ładunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Listopada 2006 Autor Share Napisano 13 Listopada 2006 No cóż jeszcze pomysle co zrobić i z czym. Tymczasem trochę posklejałem naczepę i zacząłem dorobiać trzecią oś: a na tej fotce podobna naczepa w zestawie euro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Listopada 2006 Share Napisano 14 Listopada 2006 No widzę, że w końcu dorwałeś skądś trzecią oś Czy to czasem nie jest od jakiegoś starszego modelu, w którym koła osadza się na metalowym pręcie? W każdym bądź razie nie moge się doczekać malowania, kiedy już wszystko będzie w jednym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Listopada 2006 Autor Share Napisano 14 Listopada 2006 Zgadza się, oś jest starszego typu z kołami mocowanymi na pręcie. Jedna została mi z Livestocka więc jak to mówią "z braku laku dobry kit" Z malowaniem ciagle sie ociągam bo nie mogę zdecydować się do którego zestawu dać tą naczepę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 tornado a ty juz skonczyles ten model sory te 2 modele bo widzialem ze nabyles sobie straz pozarna amerykanska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi