Artur Wałachowski Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 (edytowane) Przedstawiam najnowszy mój model w małej skali-Opel Maultier,tym razem pokusiłem sie o pokazanie silnika,w dalszej przyszłości planuję w tej skali wykonać pojazd z pełną waloryzacją fototrawieniami. Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Supcio. Tylko skrajnie warto by wymienić na drut. Jak zrobiłeś reflektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 świetnie wygląda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Fajniuteńki muł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Super!!! Bardzo mi się malowanie podoba. Czy tutaj właśnie ten wash jest kładziony bezpośrednio na farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 świetna robota ,bardzo fajne malowanko i dobry pomysł z otwarciem silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 o rany, wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Twojego stylu Artur nie da się nie poznać te pastelowe kolorki - bardzo efektowne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Jak zrobiłeś reflektory? Dzięki za wszystkie opinie. Reflektory to kawałki folii do pakowania kwiatów,odpowiednio przycietej i wklejonej w środki. Czy tutaj właśnie ten wash jest kładziony bezpośrednio na farbę? Dokładnie od razu na farbę,co załatwia sprawę filtrów i cieniowania za jednym zamachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Bardzo ładnie wykonany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Malowanie bomba! Masz oryginalny styl - bardzo ładnie ta 72 wyszła. Podoba mi się zwłaszcza suchy pędzel na washowanych powierzchniach. Czy to wina zdjęć, czy też nie wszystkie koła nośne w napędzie gąsienicowym są w kontakcie z podłożem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Czy to wina zdjęć, czy też nie wszystkie koła nośne w napędzie gąsienicowym są w kontakcie z podłożem? Niestety to nie wina zdjęć,tylko po części moja ,a po części samego modelu,producent układ jezdny trochę zbyt delikatny zrobił,a gąsienice za krótkie i napinają za mocno podnosząc wózki jezdne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Kawał dobrej roboty tyle mogę powiedzieć super wykonanie szczególnie malowanko i brudzenie a jak tam ogólnie ze składaniem podwozia bo za jakiś czas też się do niego przymierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 a jak tam ogólnie ze składaniem podwozia bo za jakiś czas też się do niego przymierzę Składanie podwozia to porażka niestety,części są zbyt delikatne ,łamią się,niewiele pasuje do siebie,zbyt krótkie odcinki gąsienic i do tego skoszone-przypuszczam że zbyt wcześnie wyjęte z formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Jako wielki fan półgąsienicowych ciężarówek z przykrością słyszę że w tym modelku gąsieniczki są za krótkie - szkoda. Na zdjęciach drybrush na drobnych elementach wygląda prawie jak biały - a jaki kolor stosowałeś? CZy stosowałeś jeden jasny kolor, czy też dwa jasne kolorki - osobno dla części pokrytych piaskowy, i osobno dla części pokrytych zielonym podkładem? Szybki wyglądają jakby były wklejone od zewnątrz - czy też tak ładnie je wyprofilowałeś, że elegancko weszły od wewnętrznych stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Na zdjęciach drybrush na drobnych elementach wygląda prawie jak biały - a jaki kolor stosowałeś? CZy stosowałeś jeden jasny kolor, czy też dwa jasne kolorki - osobno dla części pokrytych piaskowy, i osobno dla części pokrytych zielonym podkładem? Drybrush jest jednym kolorem-olejem Mig-a-buff color,ale w rzeczywistości wygląda dobrze,nie jest za jasny,może na zdjęciach przeostrza.Pozatym jest on robiony zaraz po washu olejnym ,więc cześciowo miesza się z jego pozostałościami i wyrównuje nasycenie. Szybki wyglądają jakby były wklejone od zewnątrz Tak są wklejone od zewnątrz,przy moim systemie malowania to było jedyne wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Superancki Szczególnie podoba mi sie cieniowanie i zastosowanie takiego dużego zróżnicowania jednego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Uwaga o skrajnikach już padła, o gąsienicach napisałeś sam (swoją drogą myślałem, że są z fototrawionego paska i z racji jego delikatności lub twardości się powichrowały). Jednakże odnośnie fotek, to jak zwykle przegiąłeś IMHO(!) z manipulowaniem suwakami w programie graficznym, co zresztą sam zauważyłeś: Drybrush jest jednym kolorem-olejem Mig-a-buff color,ale w rzeczywistości wygląda dobrze,nie jest za jasny,może na zdjęciach przeostrza. Poza w/w, wykonanie mistrzowskie. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Jednakże odnośnie fotek, to jak zwykle przegiąłeś IMHO(!) z manipulowaniem suwakami w programie graficznym, co zresztą sam zauważyłeś: Zdjęcia są tylko lekko wyostrzone,więc nie przegiąłem,niżej orginalne bez wyostrzenia-widać że jest leciutko rozmyte,więc aż sie prosi o wyostrzenie, co fakt faktem daje trochę jaśniejszy odblask w miejscu gdzie jest jasny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Od razu lepiej mi się ogląda. Może to kwestia moich oczu, albo monitora, ale wydaje mi się, że niewyostrzone zdjęcia wierniej oddają efekt widziany w "realu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 26 Marca 2009 Autor Share Napisano 26 Marca 2009 Od razu lepiej mi się ogląda. Może to kwestia moich oczu, albo monitora, ale wydaje mi się, że niewyostrzone zdjęcia wierniej oddają efekt widziany w "realu". Najlepiej to właśnie w realu się ogląda,jakoś zdjęcia nie oddają tego wszystkiego co widać naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Co by nie pisał to piękny wzór do naśladowania i dążenia do takiego poziomu wykonania choćby w przybliżeniu . Bardzo ładny . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananas24 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Przepiękny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi