elefantes Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Model bardzo ładnie się prezentuje Świetny pomysł z blachą między schodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 (edytowane) Nawiązanie do orginału Edytowane 19 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 No teraz należa Ci się słowa uznania za dbałość. Draznia mnie tylko halogeny na dachu z kogutem ale to jużwiesz że sie czepiam tego. Mimo tego model jest kozacki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 modelik je piękny bardzo mi sie podoba uszanowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Lutego 2007 Autor Share Napisano 14 Lutego 2007 (edytowane) Dzięki koledzy Przynajmniej wy mnie na duchu podnosicie, bo ja już cierpliwość przy nim tracę Przy otwieraniu kabiny z grilla odpękło troszkę farby i wsadziłem go do kreta (coby było mało, to przednia ściana cały czas się odkleja:evil: ). To samo stało się z osłonami międzyosiowymi. Ku mojemu zdumieniu zepsute miejsca są miejscami szpachlowania Dziwne, bo wszystko było zakryte podkładem, ale może 2 warstwy to za mało No nic... Trzeba coś pokombinować. Szkoda tylko że reflektor mi szlag trafił Pozdrawiam, Przemek. Edytowane 14 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 No ładny modelik Pretorian gratulacje magnumka debest !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 7 Marca 2007 Share Napisano 7 Marca 2007 CZesc Pretorian, chciałem Ci się zapytać czy jak pomaluje tym sprejem ze Śnieżki to czy mi nie spali elementów plastikowych. I jak długo schnie po malowaniu, a jeżeli dam pod to podkład akrylowy z Motipu to czy nic mi się nie stanie !!!!!!!!!! pozdrowionka Wojtuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Marca 2007 Autor Share Napisano 7 Marca 2007 Hmm dobre pytanie. Z plastikiem nic się nie dzieje. Malowałem tym schodki i felgi w magnumce. Efekt widać na zdjęciach. Schnie jakieś 3h do pełnej twardości, ale nigdy nie można tego zanadto macać paluchami, bo niestety od razu widać ślady. Myślę, że najlepsze rozwiązanie, to pokrycie lakierem bezbarwnym, ale niestety nie wiem, czy to olejak, czy akryl. Nie mam zielonego pojęcia. Ps. Dzisiaj jako, że pogoda nam dopisuje udało mi się pomalować 2 warstwy podkładu oraz pierwszą warstwę koloru właściwego. Jak wyszło jeszcze nie wiem, ale może tym razem mi się uda:roll: Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 7 Marca 2007 Share Napisano 7 Marca 2007 jak chodzi o bezbarwny to kiedyś pomalowałem chromem w sprayu z duplicolor i się zcięło z akrylowym klarem tak samo jak chrome-silver z model master także jak coś jest olejne to raczej olejny klar do tego trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Marca 2007 Autor Share Napisano 7 Marca 2007 Ja ogólnie nie wiem co to jest, ale wiem, że jak dałem kropkę nitrocellonu, to się rozpłynęło jak czekolada na gorącej patelni (taka podpowiedź- może coś da) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Marca 2007 Share Napisano 7 Marca 2007 Wojtuś musisz sprawdzić czy ten spray ze Śnieżki to emalia czy akryl. Jeżeli to akryl, to podkład z Moitpa będzie jak najbardziej Na to będziesz mógł położyć bezbarwny werniks ale też akrylowy (Motip, Model Master Acryl, Tamiya itp.) Jeżeli to jest emalia to musisz poszukać podkładu emalii (jeżeli takie coś istnieje bo jeszcze się w swoim życiu nie spotkałem), na to Śnieżka i na to bezbarwny werniks ale też emaliowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Pafko to jest wysokiej jakości dekoracyjny lakier, akrylowy. Natomiast podkład też jest ze śnieżki, nazywa się multi spray!!!!!! pozdrawiam Wojtek T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 czyli spokojnie akrylowe wszystko można dać maluj śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Słuchajcie mam jeszcze jedno pytanko, czy ktoś może mi pomóc. Pomalowałem kabinę Peterbilda podkładem akrylowym ze Śnieżki, a potem na to pomalowałem sprejem akrylowym z Motipu, a następnie chcę pomalować kabinę przezroczystym sprejem ze Śnieżki czy mogę tak, nic się nie stanie, a i czy da to większy połysk kabiny Peterbilda !!!!!! pozdrowionka Wojtuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Marca 2007 Autor Share Napisano 9 Marca 2007 Wojtek z całym szacunkiem, ale jak się kurna nazywa ten temat??!! Mało jest miejsca na twoją relację, lub zapytanie w dziale Jak to zrobic i pokazać??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 Czołem!! Ostatnio trochę zwiększyłem tempo i zabrałem się za spierniczony grill. Obecnie jest chyba lepiej niż poprzednio, ale musicie to ocenić sami: Sorki, że tylko jedna fotka, ale niedługo obiecuję, że zobaczycie skończoną magnumkę Pozdrawiam, Przemas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 Acha zapomniałem dodać, że grill nie jest jeszcze szczytem umiejętności związanych z maskowaniem A poza tym to pierwsza rzecz malowana przeze mnie aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Czesc Pretorian, nawet ładnie Ci wyszedł ten gril (zdeżak) , poprawiłeś no i super ogólnie model jest git, ale czy ten zderzak jest spryskany nitrem modelarskim bo jestem ciekaw !!!!!! pozdrawiam Wojtek T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 Nie pryskałem zdeżaka nitrem Malowałem sprayem na czerwono i aerografem samą atrapę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Magnumka zapowiada sie obiecujaco ladnie wyglada na czerwono ,a jak tam ida prace nad beczka bo o ile sie nie myle to miala byc podczepiona beczka do magnum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 No właśnie w tym problem, że nie idą Niestety nie mogę się z nikim dogadać na odkupienie podwozia od naczepy euro. Jak znam życie, to w końcu kupię całą naczepę, albo jakiś zestaw i z niego zrobię beczkę. Drugim problemem jest to, że nie mam absolutnie żadnej dokumentacji dot. wymiarów samej cysterny tzn. średnica (najważniejsze) oraz długość. Dzisiaj fotki prawie skończonego ciągnika :D Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 No ja mam naczepe shmitza, tylko mam ją przeznaczoną do czegos,a niewiem czy by pasowala pod Twoją beczke której jeszcze nie masz ale jak chcesz to moge tobie ją odstapic tylko ze ona jest sklejona ,to niewiem czy tobie taka pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 Jasne, że tak... Napisz mi na gg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 No Dobra tylko na nim badz :P:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi