Mirek66 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Dzięki mam ten piasek ale on jest o połowę grubszy od tego co dałem . Na kadłubie też dam ten sam aby granulacja i struktura była ta sama . Ale na 1 dam już inną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 A słuchajcie ludziki. Ciekawe jakiej gradacji jest ten specyfik ?? Wygląda na dość miałki. http://www.allegro.pl/item606065271_wysylka_gratis_200_gr_korund_mikrodermabrazja.html Jest tu ktoś z Łodzi kto mógłby ewentualnie sprawdzić to organoleptycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Pawle trzeba będzie to zakupić, a jak będzie złe to się odsprzeda dla żony do pielęgnacji dłoni Do rzeczy. Na wieży zamontowałem praktycznie wszystko, gąski które miały iść na tył wanny zamontowałem na wieży. Dorobiłem muszkę do km, przyczepiłem także coś co ma przypominać worek na łuski w wkm-ie. Myślałem nad dorobieniem elektrospustów ale doszedłem do wniosku, że jestem za cienki . Dzisiaj walczyłem z kultywatorem Jutro dołożę osłony i gąski. Powierzchnie antypoślizgową na kadłubie chcę wykonać trochę jak na zdjęciu od Barthass'a z dość dużymi ubytkami. Aha przypomniałem sobie iż posiadam takich ludków jak Paweł. dlatego też dwóch zarzucę do wieży. To na razie wszystko. Jutro kolejny raport. Wszelkie opinie mile widziane. Pzdr Mirek Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Wszelkie opinie mile widziane. Moja opinię znasz: opad kopary !! Te pałączki po bokach kadłuba to były w zestawie czy to jakiś dodatek ? Na kadłubku tez zrobisz posypkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Wygląda naprawdę cudownie ,a i widzę, że sprzodu zamocowałeś Nochri (tak nazywają te rolki rozminowujące, po naszemu to będzie"cudzoziemiec" ) we wczesnej wersji Degem Bet, super wyszedł, tylko szkoda, że Academy skopało trochę kształt samych rolek... Jedyne do czego się przyczepię to : -mocowanie liny- ten dziwny element , który znajduje się tuż przed zakończeniem liny na 2 i 3 zdjęciu, jak już wcześniej wspominałem czegoś takiego nigdy nie widziałem na Merkavie. Tak powinno wyglądać mocowanie liny starego typu na Merkavie 2 ( jak widać koniec liny jest przy pomocy sznurka, bądź druta zaczepiony do ucha, służącego normalnie jako uchwyt do podnoszenia wieży): -worek na puste łuski, jest zamocowany trochę za wysoko : To tyle jesli chodzi o błedy, ale po za tym powiem jeszcze raz Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Pawle na tych pałąkach zamocowane są osłony a kadłub też posypie Barthass te ucho jest w instrukcji i dość mocno teraz przymocowane spróbuje jutro je usunąć . Dobże że mi pokazałeś montaż lin za co dzięki jutro poprawa . Worek wisi na Patafixie także do poprawy . Rolki wiem ale nie chciałem już ingerować . Jeszcze raz dzięki. Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam Z przykrością chciałem oznajmić zakończenie projektu gdyż nie żadne RPG ani mina w PALESTYNIE czy LIBANIE tylko moja "suczka" : Doprowadziła do zbyt poważnych uszkodzeń kadłuba i dla tego z tego względu muszę przerwać prace nad modelem. Jak zakupię druga MERK. i skleję do tego etapu co teraz to dam znać i wstawię fotki z postępu nad ukończeniem modelu POZDRAWIAM Mirek Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Niemiecki pies A tak serio - szkoda - ściągnęła "z wysoka?" Ale - pogięte fartuchy boczne ładnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Niemiecki pies Nie na widzi Nie miała zbyt wysoko gdyż położyłem model na słonku na tarasie chyba pomyliło jej się z browarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Wieża przeżyła? Szkoda, tak fajnie szło, może z Challengerem będzie lepiej i obędzie się bez niemieckiej technologi naturalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja bym pieskowi za taki zły czyn dał szlaban na coś. Może spacery? Albo jedzonko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 :( Uuuu wielka szkoda tak ładna była...Zdecydowanie najlepszy projekt ostatnich tygodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Szkoda modelu, eh.. ja bym sie chyba z mostu rzucił, współczuje - oczyiwiście to tylko "zamysł" z tym mostem może zrobisz diorame jak "wdepnął" dosłownie w nukleara bo mina taka o chyba by go aż tak nie roz ... Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Łączę sie w bólu bo jeden z moich zeżarł mi kadłub do Abramsa od Dragona :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Heh Wunderpies, swoją drogą bardzo fajny ten owczarek, a i zniszczenia nie byle jakie, coś jak po spotkaniu z 60 kg heksogenu. A co z łańcuszkami na wieży i całą nią??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dziękuję koledzy za wsparcie Wieża cała przeżyła 7 ogniw gąski połknęła . Koła da się przykleić osłony trochę naprostować i po szpachlować ale liny podtrzymujące zestaw przeciwminowy wcięło , oraz jest parę dziur w kadłubie . będę powoli ją łatał jak wyjdę trochę na prosto to pokażę . Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Szkoda. Fajny wrak z tego zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 kurczę co za strata..., a tak pięknie się zapowiadała z tym trałem przeciwminowym.... no cóż, pozostaje mi tylko powiedzieć "smacznego", konsumentowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Ach te nasze zwierzaki. Na szczęście mój kot chce się tylko pobawic, nie bierze niczego na ząb, tylko łapką poprzesuwa. Ale co by nie było tak źle, to masz świetny materiał na zniszczoną merkavę. Poszperaj w necie lub poproś naszych specjalistów o fotki takiej co wjechała na jakąś minę. Już jakiś projekt SF czyli merkava kontra T-90, Abrams czy inny potwór na gąsienicach. Ja bym niczego z tego "gryzaka" nie wyrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Ach te nasze zwierzaki. Na szczęście mój kot chce się tylko pobawic, nie bierze niczego na ząb, tylko łapką poprzesuwa. Mój kot też jest niegroźny dla modeli Pomysł ze zniszczoną Merkavą jest bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dzięki koledzy tak łatwo się nie poddam W niedziele fotki co żem zdziałał , wraka zawsze zdążę zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Oj, nie słuchaj ich, nie rób wraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Oj, nie słuchaj ich, nie rób wraka Rób wraka, rób Bedzie jak z aniołkiem i diabełkim na ramionach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam! Troch mi to zajęło czasu i zjadło nerwów , co mogłem to podgrzałem po prostowałem zaszpachlowałem oraz dorobiłem uchwyty ramkę i siatkę resztę posklejałem jak się dało i wygląda tak jak wygląda. Następnym etapem będzie posypanie kadłuba oraz zagruntowanie i sprawdzenie gdzie jeszcze trzeba do szpachlować. Na razie to wszystko jutro kolejny raport. POZDRAWIAM Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Powstał z popiołów, fajnie że się nie poddałeś i go połatałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi