Boozy Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam. Warsztat tutaj: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=38315 Dobrze się ten model sklejało, chociaż za tą cene troche mało części. Malowałem pierwszy raz aerografem - jestem nawet zadowolony. Z obić nie jestem zadowolony. Brudzenie jak i podłoże to mieszanka pigmentów podciągniętych lakierem błyszczącym do efektu mokrego błota. Kawałek drutu kolczastego oraz ramke sam dorobiłem. Zdjęcia: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Jak dla mnie bomba, lubię oglądać takie dziwadła jedynym zastrzeżeniem z mojej strony mogą być miejscami "zbyt" duże, szerokie zacieki aczkolwiek zdaję sobie sprawę, iż takowe miały prawo powstawać ze względu na odsłoniętą gąsienice na górze. Bardzo mi się podoba, kawał dobrej roboty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 powiem jedno wreszcie jakiś model pomalowany według mojego gustu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Bardzo fajny Mark IV jak i diorama. Urzekła mnie ta siekierka wbita w pieniek . Szkoda tylko, że nie nawierciłeś otworów w lufach Levisów, wyglądają teraz jak jakieś patyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Zawsze podobały mi się te I-szo wojenne dziwadła (sam poluję na A7V w 1/72). Miły akcent na forum. Ogólnie wykonany bardzo ładnie, podstawka to dobry pomysł, dodaje mu uroku. Jednym słowem - podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Model pierwsza klasa , świetne zacieki oraz cała reszta brudzenia.Podstawka tez świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Model Primo Gusto. Bardzo miły dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 świetny model i dioramka. Bardzo mi się podobają. Zacieki- pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sablazo Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 wykonanie dioramy i czołgu trzyma klimat pierwszej wojny... piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Fajny stworek z Wielkiej Wojny. Te zacieki jakoś od razu podziałały mi na wyobraźnie... maszyna dostojnie sunie przez pole chwały poprzez fontanny błota wyrzucane w powietrze kajzerowskim ogniem zaporowym.... Tiaaa Też sobie kiedyś takiego zrobię tyle, że w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Ogólnie dziękuje wszystkim za miłe słowa. Szkoda tylko, że nie nawierciłeś otworów w lufach Levisów, wyglądają teraz jak jakieś patyki. Wspomniałem gdzieś tam w wątku warsztatowym, że nie mam jeszcze miniwiertarki. Poprawie to jak tylko kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 bardzo fajny potwor.niezle wyszlo brudznie oraz efekt mokrego blota.podobuje mnie sie nie mam jeszcze miniwiertarki stary takie rzeczy to w paluszkach wiertelkiem sie wierci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Szkoda że taki ślepy. Jeśli już wizjery zatrzasnąłeś na głucho, to przydałoby się chociaż zaczernić szczeliny obserwacyjne. Nabrałby życia, bo w końcu tam paru gości podróżowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 stary takie rzeczy to w paluszkach wiertelkiem sie wierci Można też cienką igłą lekarską, może nawet łatwiej niż wiertłem, bo jest za co chwycić. Ogólnie rzecz biorąc drobiazg, ale rzuca się w oczy i taka upierdliwa maruda jak ja ma się od razu do czego przypiąć Inną sprawą jest, że wymądrzam się w kwestii otworków, a sam bym takiej dioramy pewnie nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 stary takie rzeczy to w paluszkach wiertelkiem sie wierci Można też cienką igłą lekarską, może nawet łatwiej niż wiertłem, bo jest za co chwycić. W sumie możnaby się tak bawić. Pomyśle nad tym. Szkoda że taki ślepy. Jeśli już wizjery zatrzasnąłeś na głucho, to przydałoby się chociaż zaczernić szczeliny obserwacyjne Wizjery takie już były i nie pomyślałem nad tym. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 piękny ! tyle że gąsienice nie tam tego, widać że gumowe, ale reszta jest cudowna podrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawki Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 piękne... dla takich prac warto dokładać wszelkich starań : > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 tyle że gąsienice nie tam tego, widać że gumowe, ale reszta jest cudowna No niestety. ale reszta jest cudowna piękne... dla takich prac warto dokładać wszelkich starań : > Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Sklejałem ten model nascie lat temu Na gumowe gąsiennice zastosowałem prosty sposób; na łączeniu ogniw wyciąłem skalpelem ( wtedy w obsadce Humbrola...ale burżujstwo )trójkąciki ( na bocznych krawędziach) co zaowocowało innym układaniem sie gum. Fotek niestety brak a szkoda...mam tylko figury które ocalały z tamtego wraku ..niestety niemców Tak trzymaj pierożek ogólne fajnie wyszedł edit w związku z pytaniami....to nie zestaw Emhara ( figury) to moje dawne wynalazki sprzed kilkunastu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi