LordDisneyland Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Ostatnio stwierdziłem, że przy niektórych pracach jednak nie dam sobie rady bez imadełka. Pojawia się pytanie, jakie wybrać.... i tu nie mam pojęcia, niestety Czy któraś z tych propozycji jest lepsza od innych, czy też w ogóle do niczego się nie nadają? Pierwsze: http://www.allegro.pl/item589647865_nowe_imadlo_modelarskie_65_fv_vat.html Drugie: http://www.allegro.pl/item601650853_imadlo_modelarskie_mini_40mm_polecam.html Trzecie: http://www.allegro.pl/item588401037_imadlo_modelarskie_aluminiowe_z_przegubem_lekkie.html i wlaśnie to ostatnie jakoś do mnie najbardziej przemawia - dobrze widzę że szczęki pokryte są tworzywem [gumą] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 LordDisneyland tego czerwonego nie bierz, jest tanie, ale ma gwinty skopane, czasem przeskakuje przy dokręcaniu, i jest krzywe jak wieża w tym takim ładnym miescie Tam zamiast gumy to może być jakieś żłobiena, ale to i tak zawsze samemu mozna kawałkiem podkładki podraktować Ja w moich mam uszczelki podoklejane To bym brał http://www.allegro.pl/item588401037_imadlo_modelarskie_aluminiowe_z_przegubem_lekkie.html - podoba mi się, zastanawiam się teraz nad tym Kolejne 40 zł Moja mnie z chaty wywali kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Mam imadełko podobne do tego drugiego. Potwierdzam - też nie polecam. Jest niedokładne, i ciężko zagiąć tam jakieś małe części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam To czerwone imadło czasem można było kupić w typowych hipermarketach, sam z niego korzystałem, po 3 miesiącach nadawał się tylko na śmietnik... Tak jak Constructor wybrał to trzecie imadło chyba będzie najlepsze, również sobie sprawię podobne Pozdro Łukasz S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Co wy chcecie od tego czerwonego imadełka Mam takie od kilku lat i lepszego uchwytu do aero nie potrafię sobie wyobrazić PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Co wy chcecie od tego czerwonego imadełka Mam takie od kilku lat i lepszego uchwytu do aero nie potrafię sobie wyobrazić PZDR Potwierdzam Tyle, że ja mam koloru niebieskiego.Służy mi do wielu zadań i całkiem dobrze się sprawuje.I najważniejsze-dałem za nie całe 5 zł ( wyprzedaż w malutkim sklepiku narzędziowo-budowlanym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Czyli zdania są podzielone Coraz bardziej podoba mi się to imadło nr 3 , niemniej martwi mnie jedna sprawa - czy ten przegub kulowy po paru miesiącach pracy nie wyrobi się tak, że imadło będzie opadało pod własnym ciężarem :/ ? Tak więc proszę , ludziska, jeśli któryś z was tego używa - napiszcie , jak się taki sprzęt sprawuje!!! Moja mnie z chaty wywali kiedyś Każdy modelarz staje w obliczu takich zagrożeń lepszego uchwytu do aero nie potrafię sobie wyobrazić Aero nie mam, poza tym wolałbym nieco bardziej wszechstronny sprzęcik nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Mam to czerwone. Szajs. Jest krzywe i szczęki się nierówno schodzą. Szkoda nawet tych paru złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Imadelka do robienia much wedkarskich, male i precyzyjne podobno warte sa uwagi. P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 podobno warte sa uwagi. A ile takie rzeczy kosztują? BTW, byłem dziś w 2 markietach, najmniejsze imadło 2 kilo i wysoki procent siermiężności... Jedno rozwaliłem testując na drewnianej łyżce - brrrr..... Ale salwowałem się ucieczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 LordDisneyland widziałem dziś to cudo http://www.allegro.pl/item588401037_imadlo_modelarskie_aluminiowe_z_przegubem_lekkie.html w Castoramie na żywo, no normalnie warte ceny, trochę to duże jak na modelarskie potrzeby bo szerokość szczęki ma około 5 cm, ale ten przegób kulowy wydaje się być mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Kurde, a mi Castoramę niedaleko domu skasowali :( Argh... ale dzięki za info. A 5 cm to owszem, zaleta , bo chcę kleić duże kawały plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 LordDisneyland może takie imadło Cię zainteresuje? http://arch.navalis.pl/product_info.php/products_id/3004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 LordDisneyland ale to jest ustrojstwo TOPEX'a więc szukaj po jakiś sklepach w necie lub jakiś innych narzędziowych, budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Łukasz S. mi sięwydaje ze do modelarstwa wystarczy. Małe wygodne ale nie wiem jak z wykonaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Jeszcze raz z tego samego sklepu: http://arch.navalis.pl/product_info.php/products_id/2977 Są jeszcze tutaj: http://www.narzedziak.pl/go/_category/index.php?idc=7_42 http://multisort.pl/search/result/1.html?__deform_form_id__=searchform&search=imad%C5%82o&in_fulltext=on&x=&y= Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 http://arch.navalis.pl/product_info.php/products_id/2977 To bym chciał mieć ale cena... szkoda, moze kiedys jak uzbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Fakt, 8 dyszek za imadło to ciut za grubo dla mnie....ale dzięki za info Swoją drogą - gdyby mię się udało palenie rzucić, to imadełko z tego sklepu bym zamówił posrebrzane i zamontował w jaguarze Ba, w prywatnej cessnie ;) Pomarzyć każdemu wolno... A, i wracam do pytania- nie sądzicie, że ta kulka przegubu może się "wyrobić" w miarę szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 LordDisneyland widziałem to w kastoramie i powiem szczerze, że ten zacisk na kuli został wykonany lepiej niż w tych statywach do aparacików foto. Wydaję się być znacznie solidniejszy. Ja ostatnio wyznaję zasadę "kupię na próbę jak się zepsuje to naprawię lub przerobię lub wykorzystam do czegoś innego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 "kupię na próbę jak się zepsuje to naprawię lub przerobię lub wykorzystam do czegoś innego" To jest naprawde dobre, czesto się z tym spotykam :P (albo mam pecha albo... nie wiem co:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 A ja dzisiaj widziałem w leroy merlin takie malutkie imadełka jedno było 25mm, a drugie 40mm. Co chyba miało oznaczać max rozwartość ale z tych co były na próbę przykręcone oba były takie same pierwsze kosztowało ok 8zł a to drugie 11 z groszami. Chyba sobie takie sprawie, co prawda na solidne nie wyglądało ale drogie też nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 A ja dzisiaj widziałem w leroy merlin takie malutkie imadełka jedno było 25mm, a drugie 40mm. Co chyba miało oznaczać max rozwartość ale z tych co były na próbę przykręcone oba były takie same pierwsze kosztowało ok 8zł a to drugie 11 z groszami. Chyba sobie takie sprawie, co prawda na solidne nie wyglądało ale drogie też nie było Używam dokładnie tego samego, najmniejszego (takie niebieskie, prawda?) i nie narzekam. Na razie daje radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Używam dokładnie tego samego, najmniejszego (takie niebieskie, prawda?) i nie narzekam. Na razie daje radę. Zgadza się mówimy o tym samym jak mówisz że jest spoko to sobie takie sprawię. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 No i słowo stało się ciałem, stałem się posiadaczem imadła kulowego [ O, dzięki , kolego charsz! nie ma jak ziomy z dzielni ] i jak na razie sprawuje się dzielnie- choć pewną trwogę zasiał we mnie fakt, że to topex - a ta firma to kwalifikuje się na www kropka żałość pe el .... tak czy siak, lepiej mieć imadło , niż go nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi