PiterATS Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 No i fajnie, E-10 podoba mi się. Nie pasuje mi tylko położenie noktowizora. Noktowizory w pojazdach niemieckich były ustawiane na przyrządach obserwacyjnych i celowniczych, a u ciebie noktowizor stoi sobie osamotniony, w zupełnie przypadkowym miejscu. Powiedz mi jaką on ma w tym momencie spełniać funkcję, bo chyba nie taką, że czołgista otwiera właz i ogląda przez niego otoczenie. To trochę głupie, by w czasie walki wystawiać się tak na odstrzał. Najlepiej będzie, jak go odkleisz i zamontujesz przed którymś z peryskopów albo przed celownikiem, bo teraz to się kupy nie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Nie pasuje mi tylko położenie noktowizora. Noktowizory w pojazdach niemieckich były ustawiane na przyrządach obserwacyjnych i celowniczych, a u ciebie noktowizor stoi sobie osamotniony, w zupełnie przypadkowym miejscu. Fatycznie każde "kłamstwo", nawet takie SF, powinno mieć choć niewielkie oparcie w prawdzie jakotakiej. Patrząc na zdjęcie poniżej wdaje się, iż montaż urządzenia noktowizyjnego w Panterze w otoczeniu siedmiu peryskopów otaczających właz dowódcy jest ową prawdą; U mnie tak bogato nie jest - bo to i pojazd mniejszy ...są w sąsiedztwie FG 1250 raptem dwa peryskopy - to może tak kompletnie bez sensu też nie jest... Najlepiej będzie, jak go odkleisz i zamontujesz przed którymś z peryskopów albo przed celownikiem, bo teraz to się kupy nie trzyma. Myślę tym samym pozosatnć przy swoim. Dodam tylko, że zamiaruje dołożyć jeszcze jeden noktowizor do pojazdu -dla kierowcy. Będzie coś na kształt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 choć nie napalał bym się specjalnie: No faktycznie, nie jest to cuś powalającego, ale nada się na www.zalcosmisciskaitoztylu.pl raczej:) Niemniej dzięx - i kibicuję dalej, dałbyś jakiś cynk co do malowania ;) PS - ten adres www to tak na szybko i od czapy, brońbozia nie wchodźta rodacy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 No skoro masz zdjęcie Pantery z tak dziwnym montażem to co innego. Niech i tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 dałbyś jakiś cynk co do malowania Pomysł na malowanie to synteza tego: z tym: czyli coś takiego, ale nie do końca: . Ze skandynawskiego STRV-103 pożyczam geometryczny podział barw kamuflażu, z Hetzera "cętki" Przewiduję osobliwą tonację zimową: Humbrol: 120 - Matt Light Gren 87 - Matt Steel Grey 23 - Duck Egg Blue (tak, tak - kacze ;) jajo) jak wyjdzie??? sie zobaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Przewiduję osobliwą tonację zimową: ...No nieźle - mech i porosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Ja tam czekam na te pamperki, to będzie cuś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Ja tam czekam na te pamperki No tak, figurki się pomalowały i wyschły nawet: Zdjęcie rodzinne postaci przewidzianych na dioramkę: i "Dekiel" z bliska: - bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Ładna robota, fajnie wyszła ta Fräulein. Heh, patrząc na Twoje poczynania przy E-10, to cieszę się, że nie sprzedałem trumpeterowskiego E-25... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 LOL ale super figury ! Rewelacja ! Budzą się upiory jak się widzi coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Gerd mogę prosić o zbliżenie kamuflażu zimowego? Jakiej farbki/farbek użyłeś na plecaki rakietowe i skrzynki? Pamperki rewelacyjne, zwłaszcza twarze. (Jendrass1 ja Cię ukatrupię za te naleciałości językowe które mi pozostały po czytaniu Twoich postów i maili ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Figurki bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Gratuluję figurek, wyszły Ci znakomicie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 (Jendrass1 ja Cię ukatrupię za te naleciałości językowe które mi pozostały po czytaniu Twoich postów i maili Ale że o co chodzi ? o pamperki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Wszystkim za pochwały...dziękuję...choć moim zdaniem mocno na wyrost. pamperki, No właśnie przez dłuższy czas nie mogłem sobie przypomnieć tego słowa. mogę prosić o zbliżenie kamuflażu zimowego? Proszę bardzo: numery na obrazku ze stajni Vallejo Jakiej farbki/farbek użyłeś na plecaki rakietowe i skrzynki? Mojej ulubonej - Revel 45 jako kolor bazowy + oleje artystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 takie pytanie z czystej ciekawosci - jak sie maluje takie ciapki? przeciez one sa jakichs mikroskopijnych rozmiarow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Gerd wielkie dzięki. Ten Revel 45 to bardzo fajny kolorek jest adalek na podstawie zdjęć pędzelkami retuszerskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Eee, pewnie wziąłeś kilka zwykłych kurtek zakupionych w necie i wielokrotnie piorąc, skurczyłeś tkaninę do wymaganej skali Bardzo fajne plamki, no i ta pani "elegantsko" w tych bryczesach i kozaczkach się prezentuje. Pierwszoklaśna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 fetysz na laski w mundurach i skorze dziala, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 takie pytanie z czystej ciekawosci - jak sie maluje takie ciapki? ... długo....a tak na prawdę koledzy już odpowiedzieli za mnie. pędzelkami retuszerskimi. pewnie wziąłeś kilka zwykłych kurtek zakupionych w necie i wielokrotnie piorąc, skurczyłeś tkaninę do wymaganej skali ...że też sam na to nie wpadłem, ale pomysł pewnie się przyda 'następną razą'. No ale do rzeczy! E-10 ochydne zielony (H120) po warstwie podstawowej: zamaskawany do drugiego etapu etapu (H87) widok 'chwilę po nastąpieniu na minę' lub jak kto woli 'z zlotu ptaka': Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Kubraczek E-10 zapowiada się ciekawie. Choć sam pojazd jakoś tak dziwnie wygląda z zawieszeniem w takiej pozycji... Jak by się nadstawiał na porządnego alianckiego kopa w du... A może to tylko kwestia zdjęć które dałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Czyli to czołg "Male" ? tak po trójkącikach sądząc Fajnie kibicuje się projektowi, przy którym każdy następny krok niesie niespodzianki. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Choć sam pojazd jakoś tak dziwnie wygląda z zawieszeniem w takiej pozycji Pojazd ten w zamyśle miał mieć zawieszenie z możliwością podnoszenia i opuszczania, co miało ułatwiać jazdę w terenie i utrudnić trafienie w pojazd. Oczywiście wszystkie te plany i sam pojazd pozostały tylko w fazie projektu, rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi