stroju Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam Oto mój "antytigerowy" inbox Shermanowy, na prośbę kolegi rObO87, dedykuję go wszystkim którzy nie lubią czołgów o wyglądzie pudeł po butach (wiadomo których ) W zestawie są jeszcze: mała blaszka, gumowe ale bardzo ładne gąsienice wiele rodzajów kół możliwość wykonania ruchomego zawieszenia, na gumowych amortyzatorach (ta czarna pianka) przezroczyste peryskopy brakuje mi tylko liny holowniczej, ale i tak zastosuje miedzianą z EurekiXXL, no i szkoda że instrukcja taka "krzaczasta"... wybaczcie mi że go trochę wcześniej napocząłem jakby co link na stronę producenta: http://www.tasca-modellismo.com/seihin/firefly5c/firefly5cca.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 ooo fajowy, były fajny sąsiad do mojego Tygryska na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Ładnie wygląda, ale za tą cenę to mogliby chociaż metalową lufę dać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2009 były fajny sąsiad do mojego Tygryska Może się nim pochwalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Fajny czołdżek ale pudełko to porażka. Wygląda jak manga albo upgrade kit do modelu Shermana. Wybaczcie ale to mi się kojarzy z zabawkami do samodzielnego montażu dla małych dzieci, gdzie proces montażu jest urozmaicony różnymi historyjkami w "krzakowym" języku. Sam model na prawdę zacny . edit: Jak wygląda ilość części? Jest tak jak w Dragonie, że można zbudować półtora czołgu z jednego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Może się nim pochwalisz? lol, czym pudełkiem ???jeszcze go nie wyjąłem, i kleje , jak coś naprawdę fajnego zrobię to pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Też choruję na Firefly. I koniecznie z 1 Dywizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 W ramkach wygląda ładnie. Wie ktoś jak ten czołg ma się do Firlefly VC Dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Wie ktoś jak ten czołg ma się do Firlefly VC Dragona? No nie ma co się zastanawiać - Tasca wygrywa. Jedyna przewaga DML-a nad powyższym, to gąsienice ogniwkowe z możliwością założenia albo zwykłych zębów, albo zębów z "łopatkami" (bodajże się to zwie Duckbills). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Może się nim pochwalisz? lol, czym pudełkiem ???jeszcze go nie wyjąłem, i kleje , jak coś naprawdę fajnego zrobię to pokaże Uważaj bo Ci ktoś uwierzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Fajny czołdżek ale pudełko to porażka. Wygląda jak manga albo upgrade kit do modelu Shermana. Wybaczcie ale to mi się kojarzy z zabawkami do samodzielnego montażu dla małych dzieci, gdzie proces montażu jest urozmaicony różnymi historyjkami w "krzakowym" języku. Przecież to o zabawę chodzi, a to pudełko zresztą w fajny sposób tłumaczy parę ciekawostek. W ramkach wygląda ładnie. Wie ktoś jak ten czołg ma się do Firlefly VC Dragona? Nijak Jak się zbuduje choć jeden model Tasca, to każdy Dragon potem będzie śmieszył Też choruję na Firefly. I koniecznie z 1 Dywizji. Tu trzeba uważać. Były dwa (tak tylko upraszczając) rodzaje takich Firefly. Jeden jak ten powyżej z integralnym dopancerzeniem wieży i bez pistol portu z lewej strony wieży i taki z dopancerzeniem przyspawanym i z pistol portem. Ten drugi też Tasca robi. Robiąc więc polski czołg trzeba posiłkować się zdjęciem, które określi, które cechy z wymienionych na nim występują. Tak pokrótce, to dla 1.DPanc łatwiej znaleźć zdjęcia z tych z pistol portami i spawanymi policzkami, a dużo zdjęć polskich Firefly bez pistol portów i z integralnym dopancerzeniem wieży jest z Włoch. Jak łatwo się pomylić widać zresztą po Tasce, bo w zestawie ze spawanym policzkiem są kalki do polskiego Firefly, który miał dopancerzenie integralne. Poza tym polecam do tego modelu lufę RB. Ps. Patrząc jeszcze na te włoskie - polskie Firefly trzeba uważać na inną rzecz. Były to chyba w większości czołgi Ic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Ps. Patrząc jeszcze na te włoskie - polskie Firefly trzeba uważać na inną rzecz. Były to chyba w większości czołgi Ic. Wszytkie nasze Firefly we Włoszech to były wersje I.c. Firefly V.c w 2 Bryg.Pancernej nie było. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Skoro piszecie, że Tasca bije na głowę Dragona, to trzeba będzie się zaopatrzyć w jakiegoś Firefly'a, bo coś ogarania mnie Shermanoholizm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Shermanoholizm... to lecz póki nie jest za późno! to straszliwa choroba <śmieje> możecie powiedzieć gdzie go można kupić?? nigdzie go nie znajduję pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 http://www.jadarhobby.pl/tasca-35011-british-sherman-firefly-p-15431.html http://www.martola.com.pl/pl629/produkty25155/British_Sherman_VC_Firefly_w_cast_Cheek_armour_Tur nigdzie go nie znajduję Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę któregoś ze sklepów hasło "firefly". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 http://www.martola.com.pl/pl629/produkty25155/British_Sherman_VC_Firefly_w_cast_Cheek_armour_Tur Cytat: nigdzie go nie znajduję Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę któregoś ze sklepów hasło "firefly". Laughing W Martoli na razie go niema, ja chyba kupiłem ostatniego ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Stroju, chciałeś miec obłożonego Shermana to polecam (podstrona 2): http://www.luckymodel.com/scale.aspx?search=Y&q_brand=&q_category=&q_scale=&q_word=firefly Ja zamówiłem przedostatni zestaw z Legenda. W Martoli na razie go niema, ja chyba kupiłem ostatniego ;p Do kupienia chociażby w www.luckymodel.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Na Shermanach się nie znam, ale pudełko -RE-WE-LA-JA Tasca zawsze takie robi, czy to ewenement jakowyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Tasca zawsze takie robi, czy to ewenement jakowyś ? Tylko w tym zestawie, zazwyczaj są normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exito Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Shermanoholizm... to lecz póki nie jest za późno! to straszliwa choroba <śmieje> możecie powiedzieć gdzie go można kupić?? nigdzie go nie znajduję pozdr Witam Zapraszam do sklepu Exito , mam jeszcze na stanie parę sztuk: http://www.exito.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=205 Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Exito dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi