badger Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Uważam pojazd za skończony. Trochę zdjęć - niestety fotograf ze mnie marny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Długa kazałeś nam czekać na galerię końcową, ale warto było, bo model wyszedł przecudnie. Model jest świetnie zweatheringowany, ma ładnie stonowane kolory kamo. Szkoda, że trochę słabo widać wnętrze. Ogólnie jeden z lepszych modeli pokazanych ostatnio na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 W wątku warsztatowym pisałem chyba jeden czy dwa razy, bo w sumie co tu komentować. Po prostu model cudownie wykonany - wzór dla modelarzy. Sporo dzięki Twojej relacji można się było nauczyć. Tyle ode mnie. Pzdr dla Krakusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 Miło czytać te słowa bo model wycisnał ze mnie siódme poty. Jest bardzo trudny malarsko ze względu na swoją "bryłę". Ubolewam tylko nad zdjęciami bo jednak trochę przekłamują, w rzeczywistości raczej lepiej wygląda (jak się uda pokażę toto w Kielcach). Jakub a Ty "walcz" bo widzę że znowu zacząłeś dłubać. Dziekuję raz jeszcze za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 ściągnąłem sobie te zdjęcia do folderu z pięknymi modelami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Model bajka,aż żal że nie ma jakiegoś otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 biję pokłony, oglądam z prawdziwą przyjemnościa. a jakiegoś księcia do tej bajki dorobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 Adam otoczenie będzie - myśle że całkowicie nowatorskie Oczywiscie kilku ludków już w produkcji, a roślinność naturalna w impregnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Trochę pojadę Nadbudówka jest genialnie wykończona, no może z wyjątkiem tych "groszkowych" wstawek, ale już to co niżej wydaje mi się za bardzo przekombinowane. Nie podoba mi minia pod zimmeritem, śmieci na płycie silnikowej z moim ulubionym łańcuchem włącznie. A tłuste zacieki od czopów śrub mocujących nadbudówkę ? Bardzo mi się podobają trzonki narzędzi, mają idealny kolor. Acha, malowanie Friuli nie jest dobrym pomysłem, sam się o tym przekonałem. Jeżeli bym miał ocenia w skali do 10, daje mocne 7,5 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 Seb masz dużą spostrzegawczość jeżeli o friule chodzi. Dół mam nadzieję zgra mi się z podłożem które kombinował będę - albo i nie Dzięki za uwagi, oczywiście część to sprawa gustu, a co do części innych masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Świetnie wykonany model. Jedyna moja uwaga to za bardzo stłumione kolory, ale to jak już napisałeś sprawa gustu. Ogólnie pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Bardzo duże za tak wykonany model ,mam nadzieje że to zobacze na żywo w Kielcach ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 7 Maja 2009 Autor Share Napisano 7 Maja 2009 Dzięki. Marku na chwilę obecną bedę w Kielcach to i zabiorę ze sobą te wypociny. Aczkolwiek po Bytomiu to długo do siebie dochodziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Seb masz dużą spostrzegawczość jeżeli o friule chodzi. Bo nie czytasz wątków viewtopic.php?t=13703 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Coraz rzadziej tu zaglądam, ale co ja widzę... w końcu go wymęczyłeś, bardzo pozytywnie oczywiście . Swoją twórczością wpisujesz się w modny od kilku lat sposób na modelarstwo - więcej artyzmu malarskiego, mniej "gadania" (puryzm w kwestiach detalowo-merytorycznych). Zazwyczaj z fotkami w galeriach jest tak, że dobrze zrobione 72 wygląda jak 35-tka, jeszcze się nie spotkałem z sytuacją odwrotną, jednak kilka zdjęć Twojego Sturmiego daje pozorne wrażenie, że to jakaś 72-ka ... Niestety (a może stety) ten model należy oceniać bardziej z punktu widzenia estetyki "wykończenia", aniżeli dopieszczonego detalu (choć nie mówię, że go tu nie ma, bo oczywiście jest - choćby sam ammo podnośnik jest bardzo misterny i elegancki). Najważniejsze, że widać, jak powoli sobie wypracowujesz własny styl malarski. Sturmi jako całokształt przyciąga uwagę i aż chce się go dotknąć . Oby Ci jedynka wyszła przynajmniej na tym samym poziomie. Oczywiście czekamy na kolejną wciągającą relację warsztatową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Seb czasu mało Aczkolwiek tak wyglądające gąsienice to dla mnie porażka jakaś jest, chyba że stanowią dobrą bazę malarską - u siebie po prostu dałem złe podkłady i mi się zgryzły po wejściu na to wszystko thinnerem, aczkolwiek sprobować trzeba bo mylić się ludzka rzecz. Kazio dzięki - naprawde trudny kamuflaż sobie wybrałem i model okazał się być ciężkim do detalizacji bo detali praktycznie brak, same płyty pancerne. Dodać co najmniej 2 lub 3 ekesperymenty malarskie + błędy których się człowiek nie ustrzeże - to wygląda troche faktycznie nierówno. Zobaczmy co wyjdzie w powiazaniu z podlozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Podkłady też g.. dają, kupiłem specjalnie "Metal primer" Gunze, dodatkowo zabezpieczyłem wszystko lakierem i mimo wszystko przy byle puknięciu farba odpadała. A Friule po moczeniu w Domestosie + ocet wyglądają rewelacyjnie, spróbuj, a zapewniam Cię, że juz w malowanie więcej bawić się nie będziesz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Wielkoluda teraz robię friule mam więc nie omieszkam spróbować. O efektach poinformuję oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Nie mam zamiaru szukać błędów, model mi się bardzo podoba. Widać w nim dużo porządnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi