balu Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 (edytowane) Witam po przerwie Projekt jest prosto z pudła (blaszki Parta z błotnikami, blaszki po piwie, druciki miedziane i polistyren sam wsadziłem sobie przed zaczęciem do pudełka ). Trochę tym nim roboty, z dorabianiem elementów to dopiero połowa drogi, jeszcze zastanawiam się nad kompozycją, dwóch gości pali sobie fajki i podziwiają owoc niemieckiej myśli technicznej(porzuconej), ta latarnia to nie wiem czy pasuje, ale mi się spodobała Trochę detalu od Dragona: I trochę zabawy: Edytowane 29 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Zapowiada się ciekawy projekt. Osobiście zostawiłbym tą latarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Ten trzonek łopaty trochę gruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Ten trzonek łopaty trochę gruby No ale przecież Balu, całe boki zeszlifował do gołej stali - patrz fotki poglądowe diorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Witaj Balu, miło znowu widzieć jakiś twój projekcik (a co z poprzednimi? przegapiłem końcówkę?) zapowiedź jest zacna. pamiętaj tylko, że taki czołg, którego nazwałeś KingTiger nigdy nie istniał. prawidłowa nazwa to nazwa niemiecka czy to się komuś podoba czy nie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Czyli tygrys bengalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 No fajny modelik się zapowiada. Jak na razie idzie Ci znakomicie. Wszystkie przeróbki cacyki. Może kiedyś sam z nich skorzystam, bo i mi taki Tygrysek leży w szafce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Witaj Balu, miło znowu widzieć jakiś twój projekcik (a co z poprzednimi? przegapiłem końcówkę?) zapowiedź jest zacna. pamiętaj tylko, że taki czołg, którego nazwałeś KingTiger nigdy nie istniał. prawidłowa nazwa to nazwa niemiecka czy to się komuś podoba czy nie. pozdrawiam. Poprzedni stoi gotowy, tylko jakoś nie mogę zebrać się, żeby zrobić zdjęcia do galerii Powoli do przodu, wieżyczka i góra skończona. Jeszcze tylko dokończyć lewy bok i cały prawy Błotniki z tyłu niestety muszą być, bo są tam straszne szpary wynikające ze spasowania, ciężkie do usunięcia na tym etapie Palacze też prawie gotowi, straszne z nich koksy, bo w ogóle nie mają szyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Małe uaktualnienie Podkład - surfacer 1000, teraz zostało "tylko" malowanie właściwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Ładnie i czysto. Teraz czekamy na malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Mam pytanko ! Jak udało Ci się ułożyć te gumowe gąsienice na kołach tak, że nie "pieją" do góry i nie są naciągnięte ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Mam pytanko ! Jak udało Ci się ułożyć te gumowe gąsienice na kołach tak, że nie "pieją" do góry i nie są naciągnięte ??? Klinuję od góry o kadłub wykałaczkami, wacikami i czym popadnie w zależności od rozmiaru szpary, aby nadać odpowiedni kształt Kleję to Tamiya Extra Thin Cement (bo nie zostawia śladów), ale można też zwykłym klejem, lub CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Piękna maszynka do rozwalania czołgów. Pewnie front zachodni czy też południowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 śliczny. A ci dwaj palacze są powalający! Właśnie to jest piękne. Tak bez sensu stoją i kopcą... samo życie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Czemu wszyscy w porzuconych wozach zostawiają km-y? Przecież Niemcy nawet ze zniszczonych wyjmowali bambetle jeżeli tylko się dało. No nie zostawia się wrogowi sprawnego MG w prezencie... No a tym bardziej, że w tym wozie zniknęły wszystkie narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 (edytowane) Dokładnie, nawet na zdjęciach widać, że broń została wymontowana, chyba, że czołg został trafiony i spłoną. Czy ktoś skusi się na wykonanie takiej dioramki: źródło: http://www.december44.com/anglais/index.html Edytowane 30 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Ten czołg stoi w tym miejscu od II WŚ. Jesteś w błędzie - podczas osfensywy w Ardenach czołg został wyeliminowany z walki w zupełnie innym miejscu - w lipcu 1945 roku Amerykanie przecholowali go do Le Gleize gdzie za butelkę koniaku pozostawiono go na miejskim placu. Bodajże w 1951 roku armia belgijska przeniosła go do muzeum grudnia 1944 gdzie został odrestaurowany i stoi tam do dzis jako jedna z pamiątek jakie pozostawiła po turne kampfgruppe Peiper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Poprawiłem, fakt. Czy na tym zdjęciu, gdzie stoi w polu, on ma uszkodzoną gąsienice, czy ... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Prawa wygląda na zerwaną. Ogólnie ma siadnięte zawieszenie, pewnie po zabawach niemieckich saperów w momencie porzucania sprzętu. Lowrider. A model z tematu piękny! Jak otworzyłem relację, to myślałem że to 35! Czysta robota! Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Ma m.in. zerwaną prawą gąsienice, uszkodzeń było więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Gwoli ścisłości jest to czołg należący do SS Obersturmfuhrera Dolingera,pozostawiony w miejscowości Werimont .Tu jest fotka z miejsca pozostawienia,jak widać brak fragmentu lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Gwoli ścisłości jest to czołg należący do SS Obersturmfuhrera Dolingera,pozostawiony w miejscowości Werimont .Tu jest fotka z miejsca pozostawienia,jak widać brak fragmentu lufy Co do lufy, to też zauważyłem, ale myślałem, że to jakiś feler fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Dlatego pisałem... Ma m.in. zerwaną prawą gąsienice, uszkodzeń było więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Witam Mam techniczne pytanie co do budowy modelu tzn. jakiej średnicy jest drut z których wykonane są uchwyty??? Mam drut 1 i niewimczy nie za gruby. Buduję tego tygrysa tylko z Revella. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 ja też chętnie bym się dowiedział co się dzieje z projektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi