Skocz do zawartości

Merkava MK.IV 1:35 Academy (by stroju :D)

stroju

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś ważny dzień, dokładnie rok temu 11 sierpnia 2008 roku zarejestrowałem się na tym forum

To był bardzo dobry rok od strony modelarskiej, rok niesamowitego rozwoju moich umiejętności, pierwszych konkursów, nagród i nawet publikacji... a wszystko to dzięki forum

najserdeczniejsze życzenia i podziękowania dla administracji i userów

dosyć tego kadzenia, czas na model:

Prace nad modelem posuwają się bardzo wolno z powodu łażenia do pracy...

Dokończyłem betonowy wiadukt, próbowałem pigmentów na jezdni, pomalowałem także barierki ocynkiem w spreju (w oryginale są zrobione z blachy ocynkowanej, więc ten preparat nadał się idealnie), następnie oczywiście zrobię washa i zapigmentuje. Zacząłem też malować figurkę, na razie nałożyłem kolory bazowe:

MerkavaMkIV219.jpg

MerkavaMkIV220.jpg

c.d.n.

• Odpowiedzi 213
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No to już wymęczyłem figurkę , jeszcze tylko poprawki przy hełmie, M4 do łapy i na dioramę:

MerkavaMkIV234.jpgMerkavaMkIV235.jpg

MerkavaMkIV236.jpgMerkavaMkIV237.jpg

Jest to moja druga figurka cieniowana olejami, na szczęście w mirę mi wyszła i nie będzie szpecić dioramy .

No to trochę popracowałem: dokończyłem i przykleiłem barierki, przybrudziłem asfalt, dokleiłem wiadukt.

Fotki (niestety kolory nie wyszły..., wciąż nie mam odpowiednio dużego studia, więc robię na dworze...):

Ogólna koncepcja:

MerkavaMkIV241.jpg

Figuras w zbliżeniu:

MerkavaMkIV245.jpg

i reszta:

MerkavaMkIV246.jpg

MerkavaMkIV247.jpg

MerkavaMkIV243.jpg

c.d.n.

• 2 weeks later...

Witam, ostatnio niestety załapałem straszny zastój warsztatowy....

Ale udało mi się pozyskać M4 od tajemniczego "człowieka ze wschodu"* i dorobić mikrofon do hełmu czołgisty (z grubsza przypomina oryginał):

MerkavaMkIV250.jpg

MerkavaMkIV249.jpg

I coś tam ruszyło: zacząłem malować tobołki do kosza na wieży, na horyzoncie pojawił się cień szansy na ukończenie w niedalekim czasie.

*od petera, wielkie dzięki