Milan Mynar Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Zdravím, konečně jsem připojil k tématu [ Wrzesien 39] ,začal stavbu modelu Polski Fiat 508/518 " zmotoryzowana taczanka" Model sám je takový solidní resiňáček připomínající 80. léta. Občas nějaká ta bublinka , drobné díly zalité v bláně. Součástí stavebnice jsou 3 figurky, také solidní 80. léta. Model zkusmo poskládaný bez lepení. Světla se pokusím upravit. Stejně jako péra ( resory) pokusím se je vyrobit z plechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Ahoj Miło nam, że sąsiad też dołączył do projektu. Tym bardziej brawa za tematykę, bo S-Model to wymagająca firma. Życzę dużo siły na ten model, mam nadzieję, że nie zrezygnujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Może się moderator zlituje i przeniesie kolegę do projektu grupowego W'39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Ahoj! Przeniosłem temat:) Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Tak szybkiej reakcji moderatora nie spodziewałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Hej Milan ! Widzę, że walczysz ostro z S Modelem. Trudna to materia i tylko zręczny modelarz potrafi coś wydłubać z takiego żywicznego klocka, tym bardziej szacunek. Kleiłem już ich 508 i wiem, że to ciężki kawałek chleba, porównanie do lat 80tych, w pełni słuszne. Cieszę się szczerze, żeś Bracie Czechu dołączył do naszego projektu. Myślę, że dla wszystkich z nas to duży zaszczyt. Trzymaj się i powodzenia, kibicuję i pomogę jak umiem ! PS Moja Kasia "Luba" piszę, że mam Cię pozdrowić (jest fanką Krecika z wieczorynki i górskiej wody prosto z pramena;) !) Zatem pozdrawiam w imieniu Lubej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2009 Zdravím vás kolegové, jsem rád , že jste mě vzali mezi sebe. Nějaké drobné zkušenosti s výrobky firmy S-Model už mám , lepil jsem PzInž 302 , stavební postup je zde http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=10425&p=197830#p197830 Kdyby nebyl S-Model , co by jsme dělali. Nikdo jiný nám tu polskou techniku neudělá. Pokusím se s modelem popasovat jak nejlépe dovedu. PS. Jendrass 1 ,pozdravuj od mě Lube, krteček-krecik je docela fajn, viděl jsem na youtube jeho zajímavé polské verze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Polish please anyone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 r0b087 nie załamuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Hej, Widzę, że bardzo niszowy temat podjąłeś, a i model wymaga wiele pracy coby doprowadzić go do stanu właściwego. Pomóc nie pomogę, bo kompletnie się na polskim orężu, zwłaszcza drugowojennym, nie znam (miałbym problemy z wymienieniem 4 nazw tych pojazdów ) niemniej warsztat oglądam i czekam na postępy w pracy. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Milan Oglądałem już Twojego PZInż 302, ładny ale chyba za grubo pomalowany. Nie lepiej użyć aerografu ? Pędzlem ciężko jest zrobić dobry polski kamuflaż. Trzymam kciuki i pokaż zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Ahoj! Życze powodzenia Milan ale co ty tam piszesz to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2009 Jendrass 1 masz racje sprobuję użyć aerografu . Chcialę by zrobic model pojazdu z 10. Brygady Kawalerii Zmotoryzowanej, lecz brakuje mi jakychkolwiek danych na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Kiedyś strugałęm Fiata 508 ale to jeszcze wtedy była mieszanka vacu i żywicy. Masakra. teraz widze się poprawiło, kto wie, może sam się zdecyduję? lecz brakuje mi jakychkolwiek danych na ten temat. Odbrobinę cierpliwości dobrzy ludzie z Modelwork na pewno pomogą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Jendrass 1 masz racje sprobuję użyć aerografu . Chcialę by zrobic model pojazdu z 10. Brygady Kawalerii Zmotoryzowanej, lecz brakuje mi jakychkolwiek danych na ten temat. "Ja Mefistofeles przyniosę Twoim cierpieniom kres ... " czego Ci potrzeba, synu ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 r0b087 nie załamuj... Coś sugerujesz? Ja tam nie wiele rozumiem z tych krzaków... kompletnie się na polskim orężu, zwłaszcza drugowojennym, nie znam (miałbym problemy z wymienieniem 4 nazw tych pojazdów ) Natomiast jeżeli chodzi o panzery itp Masz okazję się zrehabilitować [Ja Mefistofeles przyniosę Twoim cierpieniom kres ... "czego Ci potrzeba, synu ? ;) Jak by co mi będzie potrzeba wiesz czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Wkrótce ;] Wracając do tematu. Mam nadzieję, że nasz zagraniczny kolega się przyłoży, bo jak na razie ten odlew to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 Próba mocowania trojnogu z ckm do podlogy pojazdu. Jest to tylko próba elementy nie są przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 No tak S-Model rządzi :( Figurka też jest S-Modela ? Milan walczysz i trzymam kciki ale sporo pracy Cię czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Milan, jeśli chcesz lepszy ckm to polecam z całego serca: - http://www.modelbud.pl/modelbud/pojazdy/v09.htm - http://www.modelbud.pl/modelbud/pojazdy/v10.htm Świetna jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Trocha powalczylę z S-Modelem , przesuneto siedenie strzelca o 5 mm do przódu wedlug zdjecia które znalazlę. Figurka to original S-model lączona tylko drucikmi nie sklejona . Zdjecie archiwalne , zródlo odkrywca pl Co dotyczy ckm mysle źe uzyję Browninga od Plusmodel ,lub ze starszego zestawu Tamyia, lecz to jest zupelnie coś inne. Skorzystam z oferty firmy Chroszy Modelbud, zamówim ckm w sklepie internetowym valka .cz który oferuje produkty tej firmy. Znalazlę inne archiwalne zjecia , prawdopodobnie z defilady w Katowicach w 1939 roku. Pojazd jest w kamuflaźu trzybarwnym z ckm przeciwlotnicznym. Wygląda bardzo ladnie, Zródlo zjęc Odrywca pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Milan, to ten sam ckm. Polski ckm wz.30 dało się rozstawić do pozycji przeciwlotniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Widde prowdopodobnie sie zdeciduję na http://www.modelbud.pl/modelbud/pojazdy/v09.htm, ten przeciwlotniczny pojazd posiada pewne róźnice od podstawowego S-Modela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Nic dziwnego. Każdy pojazd S-Model różni się od oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi